JavaScript staat uit in je instellingen. Zet JavaScript aan om gebruik te maken van Prijsvrij.nl.
Reisadvies Indonesie » Maatregelen » Prijsvrij.nl
Meer weten?

Corona-voucher

Lees hier meer over hoe je kan boeken met de corona-voucher.

 

Buitenlandse Zaken

Check de laatste updates van het Ministerie van Buitenlandse zaken

 

Veelgestelde vragen

Bekijk hier de veelgestelde vragen over geboekte vakanties

Reisadvies voor Indonesië

Voor het laatst bijgewerkt op 08-10-2021

Wil jij graag op vakantie naar Indonesië? Dan is het belangrijk om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen rondom het coronavirus. Om het makkelijk te maken hebben wij de meest actuele informatie en veelgestelde vragen voor een vakantie naar Indonesië voor je op een rijtje gezet.

Actuele informatie Indonesië

Helaas is het reisadvies voor Indonesië op dit moment nog negatief en staat het land op code rood. Dit betekent dat je nog niet op vakantie kunt naar deze bestemming. Zodra dit verandert lees je er hier meer over.

Wat zijn de meest gestelde vragen?

Er is op dit moment helaas nog geen duidelijkheid over wanneer toeristen weer naar Indonesië op vakantie mogen. Maar wij hebben een aantal extra garanties aan onze service toegevoegd, zodat je jouw vakantie voor later in het jaar onbezorgd kunt boeken! Naast onze vertrouwde voorwaarden bieden wij nu ook een terughaalgarantie en geld terug garantie aan.

Nee, op dit moment geldt een vliegverbod voor Indonesië voor alle niet-inwoners van Indonesië vanuit alle landen. De Belgische overheid raadt nog steeds alle internationale reizen af.

De meeste luchthavens hebben richtlijnen opgesteld om social distancing na te kunnen leven en ook zijn mondkapjes voor personeel en passagiers verplicht. Op de luchthaven en in het vliegtuig dien je dus een mondkapje te dragen.

Wanneer we weer op vakantie kunnen naar Indonesië, dien je rekening te houden met de volgende zaken:

• Maatregelen vooraf
Voorafgaande aan de reis naar Indonesië moet je 72 uur voor vertrek een COVID-19 PCR test doen en geldt er een quarantaine van 8 dagen. Ook wanneer je gevaccineerd bent.

• Mondkapjes
Een mondkapje moet tijdens je reis op verschillende plekken worden gedragen. Daarom is het aan te raden om meerdere mondkapjes mee te nemen als je op reis gaat. Zo dien je bij alle luchtvaartmaatschappijen en luchthavens mondkapjes te dragen.

• Vliegen vanaf België
Wanneer je terugvliegt van vakantie dien je binnen 48 uur vóór aankomst terug in België een Public Health Passenger Locator Form in te vullen. Ook wanneer je landt op een Nederlandse of Duitse luchthaven, dien je binnen 48 uur vóór aankomst terug in België dit formulier in te vullen. Het formulier kun je online invullen.

Als je terugkeert uit een groene of oranje zone hoef je over het algemeen niet in quarantaine en is er geen testverplichting.

Check voor vertrek de kleurcode in België het kan zijn dat je bij terugkomst op een Belgische luchthaven in sommige gevallen een negatieve coronatestuitslag bij je dient te hebben, terwijl dit bij terugkomst op een Nederlandse luchthaven misschien niet nodig is. Controleer daarom altijd op de website van de Belgische overheid wat van toepassing is voor jouw vakantie en check de testlocaties op bestemming.

• Vliegen vanaf Nederland
De grenzen van Indonesië zijn ook dicht voor reizen vanuit Nederland. Wanneer we weer mogen reizen is doorreizen zijn toegestaan. Houd er rekening mee dat je het Public Health Passenger Locator Form dient in te vullen voor je heen- en terugreis. Let op: Nederland hanteert andere kleurcodes en inreisbeperkingen. Controleer daarom altijd op de website van de Nederlandse Overheid wat van toepassing is voor jouw vakantie.

• Vliegen vanaf Duitsland
Voor vertrek vanuit Duitsland geldt hetzelfde negatieve reisadvies. Wanneer de grenzen weer openen dienen alle reizigers (vanaf 6 jaar) bij terugkomst vanuit Duitsland een negatieve coronatest bij zich hebben. Dit betekent dat je je op bestemming laat testen bij een van de testlocaties.

Verblijf je langer dan 24 uur in Duitsland, dan geldt er ook een meldplicht en dien je voor aankomst in Duitsland een Public Health Passenger Locator Form in te vullen. Deze zogeheten 'einreiseanmeldung' kan je digitaal invullen.

De richtlijnen in Indonesië zijn als volgt:

  • Houd 1,5 meter afstand van elkaar.
  • Het schudden van handen wordt afgeraden.
  • Mondkapjes zijn op openbare plaatsen verplicht.

Voor het niet naleven van de richtlijnen in Indonesië kun je een boete krijgen.

  • Winkels zijn open met beperkte capaciteit.
  • Bars en restaurants zijn grotendeels gesloten.

Prijsvrij doet er alles aan om deze pagina zo up-to-date mogelijk te houden, maar door de snelle veranderingen van de regels kunnen onjuistheden voorkomen. Prijsvrij is niet aansprakelijk of verantwoordelijk voor eventuele onjuistheden. Check altijd voor reservering en vertrek het actuele reisadvies op de website: Buitenlandse Zaken.