JavaScript staat uit in je instellingen. Zet JavaScript aan om gebruik te maken van Prijsvrij.be.
Reisadvies Indonesie » Maatregelen » Prijsvrij.be
Meer weten?

Praktische info Indonesië

Lees alles over valuta, visa en andere handige reisinformatie.

 

Buitenlandse Zaken

Check de laatste updates van het Ministerie van Buitenlandse zaken

 

Veelgestelde vragen

Bekijk hier de veelgestelde vragen over geboekte vakanties

Reisadvies voor Indonesië

Voor het laatst bijgewerkt op 01-02-2023

Wil jij graag op vakantie naar Indonesië? Dan is het belangrijk om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen rondom het coronavirus. Om het makkelijk te maken hebben wij de meest actuele informatie en veelgestelde vragen voor een vakantie naar Indonesië voor je op een rijtje gezet.

Actuele reisadvies Indonesië

Goed nieuws! De grenzen van Indonesië zijn opengesteld voor vakantiegangers. Voor het inreizen heb je een aantal vereiste documenten nodig. Het is mogelijk om heel Indonesië te bezoeken door de aanschaf van de Visa On Arrival. De kleurcode is momenteel positief. Lees hieronder het gehele reisadvies.

Vakantie naar Indonesië

Bij Prijsvrij Vakanties kan je je vakantie met een gerust hart boeken naar Indonesië. Om jou als klant extra zekerheid te bieden, hebben we een aantal extra garanties aan onze service toegevoegd. Wij bieden naast onze vertrouwde voorwaarden ook een terughaal- en geld-terug-garantie aan. Zo weet je zeker dat je zorgeloos je vakantie naar Indonesië kan boeken!

Kijk jij al helemaal uit naar een verre reis naar bijvoorbeeld Bali? Bekijk dan nu alvast onze mooie hotels in Indonesië. En wie weet vier jij binnenkort jouw welverdiende vakantie in Indonesië!

Top 10 vakanties Indonesië

Bekijk de populairste hotels in Indonesië voor jouw volgende verre vakantie!

Exclusief bijdragen SGR en Calamiteitenfonds: €12,50 per boeking. Eventueel ter plaatse te betalen kosten staan in de beschrijving van de accommodatie

Wat zijn de meest gestelde vragen?

Het is mogelijk om vakantie te vieren in Indonesië! De kleurcode is positief. Wij hebben een aantal extra garanties aan onze service toegevoegd, zodat je jouw vakantie onbezorgd kunt boeken! Naast onze vertrouwde voorwaarden bieden wij ook een terughaalgarantie en geld terug garantie aan.

Ja, toeristische reizen naar Indonesië zijn toegestaan! Je dient je te houden aan de richtlijnen van de luchtvaartmaatschappij waar je mee vliegt. Dit kan verschillen per luchtvaartmaatschappij en luchthaven.

Wanneer je op vakantie gaat naar Indonesië, dien je rekening te houden met de volgende zaken:


Indonesië inreizen

De digitale COVID-certificaten uit de EU worden door Indonesië erkend. Dit betekent dat je vaccinatie-, herstel- of testbewijzen worden geaccepteerd in Indonesië. Wij raden je wel aan om de bewijzen uit te printen en op papier mee te nemen.

Via de volgende grensovergangen kunnen buitenlandse reizigers Indonesië binnenkomen. Daarnaast zijn volledig gevaccineerde reizigers vrijgesteld van quarantaine:

Vliegvelden: Soekarno Hatta in DKI Jakarta, Ngurah Rai in Bali, Kualanamu in North Sumatra, Juanda in East Java, Hasanuddin in South Sulawesi, Sam Ratulangi in North Sulawesi en Yogyakarta in DI Yogyakarta.

Heenreis naar Indonesië

 • Als Belgische toerist kun je bij aankomst in Indonesië een Visa On Arrival (VOA) tegen betaling aanvragen.
 • Reizigers dienen een bewijs van reisverzekering te kunnen tonen die COVID-gerelateerde kosten dekt.
 • Bij vertrek naar Indonesië dien je de Indonesia Health Alert Card (eHAC) in de Indonesische app PeduliLindungi ingevuld te hebben.
 • Je dient een bewijs van vaccinatie tegen COVID-19 te laten zien, waarvan de laatste prik minstens 14 dagen voor vertrek moet zijn geplaatst.
 • Mocht je een herstelbewijs hebben waaruit blijkt dat je hersteld bent van corona, mag je deze ook tonen. Het herstelbewijs mag bij vertrek naar Indonesië niet ouder zijn dan 30 dagen. Daarnaast dien je bij aankomst in Indonesië een PCR-test af te nemen.
 • Reizigers die niet zijn gevaccineerd, worden bij aankomst in Indonesië gevaccineerd nadat er een negatieve PCR-test is afgenomen.
 • Reizigers hoeven geen PCR-test meer te laten zien bij aankomst in Indonesië op voorwaarde dat zij volledig gevaccineerd zijn.
 • Als er bij aankomst in Indonesië geen indicatie is van COVID-19 en geen lichaamstemperatuur van meer dan 37,5 graden, dan mogen reizigers de reis voortzetten.


Als de reizigers de PCR-test moeten afleggen, gelden de volgende regels:

 • Reizigers dienen in afwachting van de negatieve testuitslag in hotelkamers, kamers in logementen of woonplaatsen te blijven. Hierbij mogen zij niet vertrekken en geen contact hebben met andere mensen;
 • Als de PCR-test negatief is, mogen reizigers hun reis voortzetten. Door de autoriteiten wordt er aangeraden om 14 dagen in zelfquarantaine te blijven;
 • Als de PCR-test positief is, dienen reizigers met milde of geen symptomen 5 dagen in quarantaine te gaan. De reizigers met ernstige klachten worden behandeld in het verwijzingsziekenhuis;


Alle kosten voor hotels en testen zijn voor eigen rekening.

 • Mondkapjes

Een mondkapje moet tijdens je reis op verschillende plekken worden gedragen. Daarom is het aan te raden om meerdere mondkapjes mee te nemen als je op reis gaat. Zo dien je bij alle luchtvaartmaatschappijen en luchthavens mondkapjes te dragen.

 • Vliegen vanaf België

Je hoeft bij vertrek vanaf een Belgische luchthaven geen coronabewijs te laten zien. Maar heb je wel een bewijs nodig voor je eindbestemming, zorg er dan voor dat je je coronabewijs al bij je hebt voordat je vertrekt vanaf België.

 • Vliegen vanaf Nederland

Voor je terugreis naar Nederland heb je geen geldig coronabewijs meer nodig. Als je met het vliegtuig reist, is het invullen van de gezondheidsverklaring ook vervallen. Bij thuiskomst in Nederland is het advies om na terugkomst een zelftest te doen ook vervallen.

  • Vliegen vanaf een Duitse luchthaven

  Wil je vliegen vanaf een Duitse luchthaven? Dan heb je voor de heen- en terugvlucht geen coronabewijs nodig. Omdat het reisadvies regelmatig wijzigt, raden wij je aan om vooraf het reisadvies van je eindbestemming te checken via de website van de Duitse overheid.

  • Vliegen met overstap

  Als je vliegt met overstap op een andere bestemming, dien je ook aan de inreisvoorwaarden van deze bestemming te voldoen. Let hierop voor je je vakantie boekt.

  Als je alles hebt, dan ben je helemaal klaar voor je reis naar Indonesië!

  De richtlijnen in Indonesië zijn als volgt:

  • Houd 1,5 meter afstand van elkaar.
  • Het schudden van handen wordt afgeraden.
  • Mondkapjes zijn op openbare plaatsen verplicht.

  Voor het niet naleven van de richtlijnen in Indonesië kun je een boete krijgen.

  • Winkels en supermarkten zijn met bepaalde capaciteit geopend.
  • Bars en restaurants zijn met bepaalde capaciteit geopend.
  • Bijna overal dien je bij toegang een vaccinatie- en testbewijzen te laten zien.

  Prijsvrij doet er alles aan om deze pagina zo up-to-date mogelijk te houden, maar door de snelle veranderingen van de regels kunnen onjuistheden voorkomen. Prijsvrij is niet aansprakelijk of verantwoordelijk voor eventuele onjuistheden. Check altijd voor reservering en vertrek het actuele reisadvies op de website: Buitenlandse Zaken.