JavaScript staat uit in je instellingen. Zet JavaScript aan om gebruik te maken van Prijsvrij.nl.
Reisadvies Italië » Alle maatregelen van Italië » Prijsvrij.be
Meer weten?

Corona-voucher

Lees hier meer over hoe je kan boeken met de corona-voucher.

Buitenlandse Zaken

Check de laatste updates van het Ministerie van Buitenlandse zaken

Veelgestelde vragen

Bekijk hier de veelgestelde vragen over geboekte vakanties

Reisadvies voor Italië

Voor het laatst bijgewerkt op 22-07-2021


Wil jij deze zomer graag op vakantie naar Italië? Dan is het belangrijk om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen rondom het coronavirus, zodat je weet wat je allemaal kunt verwachten tijdens jouw vakantie. Wij hebben een overzicht met de meest actuele informatie, de richtlijnen van de Italiaanse overheid en veelgestelde vragen voor je op een rijtje gezet zodat jij goed voorbereid op vakantie kunt gaan!

Actuele informatie

Het is weer mogelijk om op vakantie te gaan naar Italië! Alle regio's zijn open. Je dient bij aankomst een negatieve PCR-test te laten zien of een antigeen sneltest als je niet volledig bent gevaccineerd, maar de quarantaineplicht is vervallen. Het dragen van een mondkapje is vervallen voor buitenruimtes. In binnenruimtes dien je nog wel een mondkapje te dragen. De avondklok is ook vervallen.

Italiaanse zomervakantie

Loopt het water je al in de mond bij de gedachte aan die lekkere Italiaanse pizza en pasta? Of ga jij liever naar Italië om te genieten van de mooiste steden en cultuur? Hiernaast vind je onze populairste hotels en campings, waar ga jij met ons naartoe? 


Top 10 zomervakantie hotels

Bekijk onze populairste hotels en campings in Italië en verheug je op een zorgeloze zomer!

  Wat zijn de meest gestelde vragen?

  Het is weer mogelijk voor Belgen om vakantie te gaan naar Italië! Alle regio's zijn weer open. 

  Ja het is mogelijk om naar Italië te reizen. Je dient je te houden aan de richtlijnen van de luchtvaartmaatschappij waar je mee vliegt. Dit kan verschillen per luchtvaartmaatschappij en luchthaven. Let ook op aan welke regels je je dient te houden op het vliegveld van vertrek én aankomst. Zo moet je een mondkapje op tijdens je vlucht en in sommige delen van de luchthavens.

  De mondkapjesplicht voor buiten wordt vanaf 28 juni afgeschaft. In binnenruimtes dien je nog wel een mondkapje te dragen.

  Je mag Italië binnen als je voldoet aan 1 van de 3 onderstaande voorwaarden:

  • Negatieve coronatest

  Voor reizigers vanaf 6 jaar is het voor een vakantie naar Italië verplicht om een negatieve uitslag van een PCR-test of een antigeen sneltest te laten zien als je niet volledig bent gevaccineerd. Deze test mag niet ouder zijn dan 48 uur voor aankomst in Italië. Als je bij Prijsvrij Vakanties een vakantie naar Italië hebt geboekt, helpen wij je met het verkrijgen van deze test. Je krijgt hier van ons een e-mail over met verdere informatie.

  • Bewijs van vaccinatie of herstel

  Sinds 1 juli is het Digitaal Corona Certificaat (DCC) in Europa ingevoerd. Hiermee kun je aantonen dat je bent gevaccineerd. Je moet minimaal 14 dagen voor vertrek zijn gevaccineerd met Pfizer, Moderna, AstraZeneca of Janssen. Ook kan je in het DCC een negatieve coronatest laten zien. Dit is nodig om Italië in te reizen. Het certificaat kun je aanmaken in de Corona Check app en maakt het gemakkelijker om binnen Europa te reizen.

  • Gezondheidsverklaring Italië

  Voor je vakantie naar Italië dien je een gezondheidsverklaring in te vullen en mee te nemen op reis. Deze moet je laten zien op de vertrekluchthaven en bij aankomst in Italië. Let op: je kan geweigerd worden op de vlucht indien je deze niet invult.  

  • Digital Passenger Locator Form

  Bij aankomst in Italië dienen alle reizigers een digital passenger locator form te laten zien. Hier kan naar gevraagd worden door de Italiaanse Autoriteiten. Vul de passenger locator form hier in voor vertrek. Reis je met meerdere mensen? Dan kan één persoon uit het gezin/de groep het formulier invullen. Let op: de gegevens van de medereizigers moeten wel zijn ingevuld op het formulier. Het formulier kan alleen door één persoon worden ingevuld wanneer je in dezelfde accommodatie verblijft.

  • Gezondheidsverklaring België

  Veel luchtvaartmaatschappijen vragen je om een gezondheidsverklaring in te vullen. Deze krijg je vaak aangereikt op het vliegveld, maar Prijsvrij Vakanties raadt aan om deze alvast in te vullen voor je thuis vertrekt om vertraging te voorkomen.

  • Vliegen vanaf België

  Wanneer je terugvliegt van vakantie dien je binnen 48 uur vóór aankomst terug in België een Public Health Passenger Locator Form in te vullen. Ook wanneer je landt op een Nederlandse of Duitse luchthaven, dien je binnen 48 uur vóór aankomst terug in België dit formulier in te vullen. Het formulier kun je online invullen.

  Op basis van je antwoorden in het Passenger Location Form wordt beoordeeld of je in quarantaine moet of een testverplichting hebt. Als je namelijk uit een hoog risicogebied terugkeert (rode zone), dien je bij terugkomst in quarantaine te gaan en leg je op dag 1 en dag 7 een coronatest af. Deze quarantaine en testen zijn verplicht. Je riskeert een boete van minimaal 250 euro bij niet naleving van deze verplichting. Als dit voor jou geldt, ontvang je een sms. Krijg je geen sms? Dan hoef je dus niet in quarantaine en is er geen testverplichting. Als je terugkeert uit een groene of oranje zone hoef je over het algemeen niet in quarantaine en is er geen testverplichting.

  • Vliegen vanaf Duitsland

  Vliegen vanaf Duitsland naar je vakantiebestemming? Dat is gewoon mogelijk. Ondanks het aangescherpte reisadvies, mag je nog steeds op doorreis in Duitsland. Dus je kunt gewoon vliegen vanaf een Duitse luchthaven. Als je via Duitsland naar jouw vakantiebestemming reist, dienen alle reizigers (vanaf 6 jaar) zowel voor de heen- als terugvlucht een negatieve coronatest bij zich te hebben. Dit betekent dat je je op bestemming laat testen bij één van de testlocaties.

  Verblijf je langer dan 24 uur in Duitsland, dan geldt er ook een meldplicht en dien je voor aankomst in Duitsland een Public Health Passenger Locator Form in te vullen. Deze zogeheten 'einreiseanmeldung' kan je digitaal invullen.

  • Vliegen vanaf Nederland

  Ben je op vakantie geweest naar het buitenland en wil je Nederland weer inreizen? Dan dien je in sommige gevallen een negatieve PCR-COVID-19-testuitslag te laten zien, bij aankomst in Nederland per vliegtuig. Let op: Nederland hanteert andere kleurcodes en inreisbeperkingen. Controleer daarom altijd op de website van de Nederlandse Overheid wat van toepassing is voor jouw vakantie en check de testlocaties op bestemming

  De richtlijnen waar je je tijdens een vakantie in Italië aan dient te houden zijn als volgt:

  • Houd minimaal 1 meter afstand van elkaar.
  • Italië heeft maatregelen getroffen om besmettingen van het coronavirus tegen te gaan. Het land is ingedeeld in risicogebieden, wat betekent dat de maatregelen in de gebieden kunnen verschillen. De actuele maatregelen lees je hier.


  Let op: voor het niet naleven van de richtlijnen in Italië kun je een boete krijgen.

  Prijsvrij Vakanties doet er alles aan om deze pagina zo up-to-date mogelijk te houden, maar door de snelle veranderingen van de regels kunnen onjuistheden voorkomen. Prijsvrij Vakanties is niet aansprakelijk of verantwoordelijk voor eventuele onjuistheden. Check altijd voor reservering en vertrek het actuele reisadvies op de website: Buitenlandse Zaken.