JavaScript staat uit in je instellingen. Zet JavaScript aan om gebruik te maken van Prijsvrij.nl.
Reisadvies Italië » Alle maatregelen van Italië » Prijsvrij.be
Meer weten?

Corona-voucher

Lees hier meer over hoe je kan boeken met de corona-voucher.

Buitenlandse Zaken

Check de laatste updates van het Ministerie van Buitenlandse zaken

Veelgestelde vragen

Bekijk hier de veelgestelde vragen over geboekte vakanties

Reisadvies voor Italië

Voor het laatst bijgewerkt op 03-05-2021


Wil jij deze zomer graag op vakantie naar Italië? Dan is het belangrijk om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen rondom het coronavirus, zodat je weet wat je allemaal kunt verwachten tijdens jouw vakantie. Wij hebben een overzicht met de meest actuele informatie, de richtlijnen van de Italiaanse overheid en veelgestelde vragen voor je op een rijtje gezet zodat jij goed voorbereid op vakantie kunt gaan!

Actuele informatie

Italië heeft strenge maatregelen getroffen om besmettingen van het coronavirus tegen te gaan. Het land is ingedeeld in risicogebieden, wat betekent dat de maatregelen in de gebieden kunnen verschillen. In heel Italië geldt dat de horeca met beperking open is, net als theaters, musea en bioscopen. Verder zijn alle faciliteiten gesloten.

Op dit moment geldt er ook een negatief reisadvies voor alle bestemmingen en worden toeristische reizen afgeraden door de Belgische Overheid.Het is reisverbod wordt wel opgeheven vanaf 19 april.

Italiaanse zomervakantie

Op dit moment is het nog niet mogelijk om naar Italië  te reizen, we kijken graag vooruit naar een een zorgeloze zomervakantie dankzij onze extra voorwaarden zoals Geld Terug Garantie en Terughaalgarantie. 


Loopt het water je al in de mond bij de gedachte aan die lekkere Italiaanse pizza en pasta? Of ga jij liever naar Italië om te genieten van de mooiste steden en cultuur? Hiernaast vind je onze populairste hotels en campings, waar ga jij met ons naartoe? 


Top 10 zomervakantie hotels

Bekijk onze populairste hotels en campings in Italië en verheug je op een zorgeloze zomer!

Wat zijn de meest gestelde vragen?

Vanaf 19 april is het reisverbod voor Belgen afgeschaft. Het reisadvies blijft nog wel negatief, dus wordt afgeraden om toeristische reizen te maken. We kijken graag met je uit naar een fijne zomervakantie.

  • Negatieve coronatest

Voor reizigers vanaf 2 jaar is het voor een vakantie naar Italië verplicht om een negatieve uitslag van een coronatest (PCR test of antigeen test) te laten zien. Deze test mag niet ouder zijn dan 48 uur voor aankomst in Italië. Als je bij Prijsvrij Vakanties een vakantie naar Italië hebt geboekt, helpen wij je met het verkrijgen van deze test. Je krijgt hier van ons een e-mail over met verdere informatie.

  • Gezondheidsverklaring België

Veel luchtvaartmaatschappijen vragen je om een gezondheidsverklaring in te vullen. Deze krijg je vaak aangereikt op het vliegveld, maar Prijsvrij Vakanties raadt aan om deze alvast in te vullen voor je thuis vertrekt om vertraging te voorkomen.

  • Gezondheidsverklaring Italië

Voor je vakantie naar Italië dien je een gezondheidsverklaring in te vullen en mee te nemen op reis.

  • Vliegen vanaf een Duitse luchthaven

Duitsland heeft een negatief reisadvies, maar je mag nog wel op doorreis in Duitsland zonder beperkingen. Je kunt dus gewoon vliegen vanaf een Duitse luchthaven. Voor aankomst in Duitsland dien je een Public Health Passenger Locator Form in te vullen. Je kunt deze zogenaamde 'einreiseanmeldung' vinden via deze link.

  • Vliegen van en naar België

Wanneer je terugvliegt van vakantie dien je binnen 48 uur vóór aankomst terug in België een Public Health Passenger Locator Form in te vullen. Ook wanneer je landt op een Nederlandse of Duitse luchthaven, dien je binnen 48 uur vóór aankomst terug in België dit formulier in te vullen. Indien je deze niet invult riskeer je een boete.

  • Mondkapjes

Een mondkapje moet tijdens je reis op verschillende plekken worden gedragen. Daarom is het aan te raden om meerdere mondkapjes mee te nemen als je op reis gaat. Zo dien je tijdens je vlucht en op de luchthavens mondkapjes te dragen. In Italië zijn mondkapjes op verschillende plaatsen verplicht, denk aan winkels, het openbaar vervoer en op plekken waar de afstand niet bewaard kan worden. Kinderen jonger dan 6 jaar hoeven geen mondkapje te dragen.  

Het is verplicht om altijd uitgerust te zijn met een mondmasker, en het dragen van een mondkapje is verplicht in besloten ruimtes én openbare buitenruimtes. Wel zijn er een aantal uitzonderingen: kinderen onder de 6 jaar hoeven bijvoorbeeld geen mondkapje.

De richtlijnen waar je je tijdens een vakantie in Italië aan dient te houden zijn als volgt:
  • Houd minimaal 1 meter afstand van elkaar, bij sportactiviteiten 2 meter.
  • Het dragen van een mondkapje is verplicht in besloten ruimtes en openbare buitenruimtes zoals winkels en het openbaar vervoer. Er zijn regionale uitzonderingen en kinderen jonger dan 6 jaar hoeven geen mondkapje te dragen.
  • In het hele land is er een avondlok van 22.00 uur tot 05.00 uur en daarnaast mogen publieke ruimtes afgesloten worden vanaf 21.00 uur bij drukte.

Let op: voor het niet naleven van de richtlijnen in Italië kun je een boete krijgen.

Het land is momenteel in lockdown, dus het wordt afgeraden om met de auto naar Italië te gaan.

Nee, op dit moment kun je niet met het vliegtuig naar Italie vanwege de strenge lockdown. Wanneer dit wel weer mogelijk is, dien je je te houden aan de richtlijnen van de luchtvaartmaatschappij waar je mee vliegt. Dit kan verschillen per luchtvaartmaatschappij en luchthaven. Let ook op aan welke regels je je dient te houden op het vliegveld van vertrek én aankomst. Zo moet je een mondkapje op tijdens je vlucht en in sommige delen van de luchthavens.

Prijsvrij Vakanties doet er alles aan om deze pagina zo up-to-date mogelijk te houden, maar door de snelle veranderingen van de regels kunnen onjuistheden voorkomen. Prijsvrij Vakanties is niet aansprakelijk of verantwoordelijk voor eventuele onjuistheden. Check altijd voor reservering en vertrek het actuele reisadvies op de website: Buitenlandse Zaken.