JavaScript staat uit in je instellingen. Zet JavaScript aan om gebruik te maken van Prijsvrij.nl.
Reisadvies Italië » Alle maatregelen van Italië » Prijsvrij.be

Reisadvies voor Italië

Voor het laatst bijgewerkt op 01-03-2021


Wil jij deze zomer graag op vakantie naar Italië? Dan is het belangrijk om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen rondom het coronavirus, zodat je weet wat je allemaal kunt verwachten tijdens jouw vakantie. Wij hebben een overzicht met de meest actuele informatie, de richtlijnen van de Italiaanse overheid en veelgestelde vragen voor je op een rijtje gezet zodat jij goed voorbereid op vakantie kunt gaan!

Actuele informatie

Op dit moment geldt er een negatief reisadvies voor alle bestemmingen en worden toeristische reizen afgeraden door de Belgische Overheid. 

Heeft dit invloed op jouw geboekte vakantie? Dan nemen wij uiterlijk twee weken voor je geboekte vertrek contact met je op.

Italiaanse zomervakantie

Op dit moment zijn er geen vakanties naar Italië te boeken, maar we kijken graag uit naar een zorgeloze zomervakantie

Loopt het water je al in de mond bij de gedachte aan die lekkere Italiaanse pizza en pasta? Of ga jij liever naar Italië om te genieten van de mooiste steden en cultuur? Hiernaast vind je onze populairste hotels en campings, waar ga jij met ons naartoe? 


Meer weten?

Corona-voucher

Lees hier meer over hoe je kan boeken met de corona-voucher.

Buitenlandse Zaken

Check de laatste updates van het Ministerie van Buitenlandse zaken

Veelgestelde vragen

Bekijk hier de veelgestelde vragen over geboekte vakanties

Top 10 zomervakantie hotels

Bekijk onze populairste hotels en campings in Italië en verheug je op een zorgeloze zomer!

Wat zijn de meest gestelde vragen?

Wanneer kan ik weer op vakantie naar Italië?

Je kunt op vakantie naar Italië, maar op dit moment worden niet-noodzakelijke reizen afgeraden door de Belgische Overheid. We kijken daarom graag met je uit naar een fijne zomervakantie.

Wat moet ik meenemen op vakantie naar Italië?

 • Negatieve coronatest

Voor alle reizigers naar Italië is het verplicht om een negatieve uitslag van een coronatest (PCR test of antigeen test) te laten zien. Deze test mag niet ouder zijn dan 48 uur voor aankomst in Italië. Als je bij Prijsvrij Vakanties een vakantie naar Italië hebt geboekt, helpen wij je met het verkrijgen van deze test. Je krijgt hier van ons een e-mail over met verdere informatie.

 • Gezondheidsverklaring België

Veel luchtvaartmaatschappijen vragen je om een gezondheidsverklaring in te vullen. Deze krijg je vaak aangereikt op het vliegveld, maar Prijsvrij Vakanties raadt aan om deze alvast in te vullen voor je thuis vertrekt om vertraging te voorkomen.

 • Gezondheidsverklaring Italië

Voor je vakantie naar Italië dien je een gezondheidsverklaring in te vullen en mee te nemen op reis.

 • Vliegen vanaf een Duitse luchthaven

Onlangs is het reisadvies van Duitsland aangescherpt, maar je mag nog wel op doorreis in Duitsland zonder beperkingen. Je kunt dus gewoon vliegen vanaf een Duitse luchthaven. Italië is ook volgens de Duitse overheid een risico-gebied, dus voor je terugkomst op de Duitse luchthaven dien je een formulier in te vullen. Je kunt deze einreiseanmeldung online invullen.

  • Vliegen van en naar België

 • Wanneer je terugvliegt van vakantie dien je binnen 48 uur vóór aankomst terug in België een Public Health Passenger Locator Form in te vullen. Ook wanneer je landt op een Nederlandse of Duitse luchthaven, dien je binnen 48 uur vóór aankomst terug in België dit formulier in te vullen. Indien je deze niet invult riskeer je een boete.

 • Mondkapjes

 • Een mondkapje moet tijdens je reis op verschillende plekken worden gedragen. Daarom is het aan te raden om meerdere mondkapjes mee te nemen als je op reis gaat. Zo dien je tijdens je vlucht en op de luchthavens mondkapjes te dragen. In Italië zijn mondkapjes op verschillende plaatsen verplicht, denk aan winkels, het openbaar vervoer en op plekken waar de afstand niet bewaard kan worden. Kinderen jonger dan 6 jaar hoeven geen mondkapje te dragen.  

  Op vakantie naar Italië, wat is er open?

  Hoe ziet het alledaagse leven er momenteel in Italië uit? Hier volgt een klein overzicht van wat er open is tijdens een vakantie in Italië:
  • Winkels zijn open met een beperkte capaciteit zodat de afstand gewaarborgd kan blijven. Mondkapjes (en soms handschoenen) zijn verplicht om binnen te dragen.
  • Restaurants en bars zijn open met beperkte capaciteit en sluiten uiterlijk om 18.00 uur. Na 18.00 uur kun je maaltijden afhalen tot uiterlijk 22.00 uur.
  • Op dit moment zijn culturele centra, bioscopen, theaters en concertzalen gesloten. Dit geldt ook voor discotheken, speelzalen en casino's.
  • Sportscholen, fitnesscentra en zwembaden zijn gesloten.
  • Je mag genieten op het strand als je voldoende afstand houdt van anderen. Je mag met je eigen gezin of reisgezelschap samen op het strand liggen. In sommige Italiaanse regio's dien je een plekje te reserveren.

  De Italiaanse regering heeft het land onderverdeeld in drie verschillende regio's: geel, oranje en rood. Bovenstaande is van toepassing op regio's met kleurcode geel en oranje. Verblijf je in een rood gebied? Dan is het openbare leven tot een minimum beperkt.

  Is het dragen van een mondkapje verplicht in Italië?

  Het is verplicht om altijd uitgerust te zijn met een mondmasker, en het dragen van een mondkapje is verplicht in besloten ruimtes én openbare buitenruimtes. Wel zijn er een aantal uitzonderingen: kinderen onder de 6 jaar hoeven bijvoorbeeld geen mondkapje

  Wat zijn de corona maatregelen in Italië?

  De richtlijnen waar je je tijdens een vakantie in Italië aan dient te houden zijn als volgt:
  • Houd minimaal 1 meter afstand van elkaar, bij sportactiviteiten 2 meter.
  • Het dragen van een mondkapje is verplicht in besloten ruimtes en openbare buitenruimtes zoals winkels en het openbaar vervoer. Er zijn regionale uitzonderingen en kinderen jonger dan 6 jaar hoeven geen mondkapje te dragen.
  • In het hele land is er een avondlok van 22.00 uur tot 05.00 uur en daarnaast mogen publieke ruimtes afgesloten worden vanaf 21.00 uur bij drukte.

  Let op: voor het niet naleven van de richtlijnen in Italië kun je een boete krijgen.

  Kan ik met de auto naar Italië?

  Ja, de grens restricties tussen de Europese landen opgeheven en er kan weer vrij gereisd worden tussen België en Italië. Reis je samen met personen buiten het eigen huishouden? Dan moet je minimaal 1 meter afstand van elkaar houden en is een mondkapje verplicht. Alleen de bestuurder zit voorin en er mogen maximaal 2 personen per zitrij plaatsnemen met de middelste stoel vrij. Als alle inzittenden deel uitmaken van hetzelfde huishouden gelden deze regels niet.

  Kan ik met het vliegtuig naar Italië?

  Je kan met het vliegtuig naar Italië. De Italiaanse autoriteiten hebben gezondheidscontroles in werking gesteld voor reizigers die met het vliegtuig in Italië aankomen. Je dient je te houden aan de richtlijnen van de luchtvaartmaatschappij waar je mee vliegt. Dit kan verschillen per luchtvaartmaatschappij en luchthaven. Let ook op aan welke regels je je dient te houden op het vliegveld van vertrek én aankomst. Zo moet je een mondkapje op tijdens je vlucht en in sommige delen van de luchthavens.

  Prijsvrij Vakanties doet er alles aan om deze pagina zo up-to-date mogelijk te houden, maar door de snelle veranderingen van de regels kunnen onjuistheden voorkomen. Prijsvrij Vakanties is niet aansprakelijk of verantwoordelijk voor eventuele onjuistheden. Check altijd voor reservering en vertrek het actuele reisadvies op de website: Buitenlandse Zaken.