JavaScript staat uit in je instellingen. Zet JavaScript aan om gebruik te maken van Prijsvrij.be.
Reisadvies Oostenrijk - Maatregelen Oostenrijk - Prijsvrij
Meer weten?

Praktische info Oostenrijk

Lees alles over valuta, visa en andere handige reisinformatie.

 

Buitenlandse Zaken België

Check de laatste updates van het Ministerie van Buitenlandse zaken

 

Veelgestelde vragen

Bekijk hier de veelgestelde vragen over geboekte vakanties

Reisadvies voor Oostenrijk

Voor het laatst bijgewerkt op 23-03-2023

Droom jij helemaal weg van schitterende besneeuwde bergen, kilometerslange pistes en charmante dorpen? Dan is een wintersportvakantie naar Oostenrijk de ideale vakantiebestemming! Zo staat het vakantieland ook wel bekend als het wintersportparadijs. Wij houden de meest actuele informatie met betrekking tot corona op deze pagina voor je bij, zodat je jouw vakantie naar Oostenrijk goed kan voorbereiden.

Actuele informatie Oostenrijk

De kleurcode voor Oostenrijk is groen, dus je kunt lekker genieten van een vakantie in Oostenrijk! Er zijn geen inreisvoorwaarden meer voor Oostenrijk.

Wintersport Oostenrijk

Het boeken van een wintervakantie brengt in deze tijd veel onzekerheid met zich mee, daarom hebben wij ervoor gekozen om een aantal extra garanties aan onze service toe te voegen, zodat je jouw wintersportvakantie naar Oostenrijk onbezorgd kunt boeken! Naast onze vertrouwde voorwaarden bieden wij nu ook een terughaalgarantie en geld terug garantie aan.

Top 10 Hotels in Oostenrijk

Bekijk de populairste hotels in Oostenrijk voor jouw volgende wintersportvakantie!

Exclusief bijdragen SGR en Calamiteitenfonds: € 12,50 per boeking. Eventueel ter plaatse te betalen kosten staan in de beschrijving van de accommodatie

Wat zijn de meest gestelde vragen?

Ja, je kunt op vakantie naar Oostenrijk. Om gerust je vakantie naar Oostenrijk te kunnen boeken hebben wij een aantal extra garanties aan onze service toegevoegd. Naast onze vertrouwde voorwaarden bieden wij nu ook een terughaalgarantie en geld terug garantie aan.

Jazeker, je kunt met het vliegtuig op vakantie naar Oostenrijk. 

Ja, je kunt ook met de auto naar Oostenrijk! Personen die op doorreis zijn hoeven zich niet te registreren en hebben geen testbewijs nodig. Je bent verplicht in één keer door te rijden. Tankstops zijn toegestaan. Je moet wel kunnen aantonen dat Oostenrijk niet je eindbestemming is.

Tijdens je vakantie naar Oostenrijk dien je rekening te houden met de volgende zaken:

 • Heenreis naar Oostenrijk

Voor Oostenrijk zijn er geen inreisvoorwaarden meer. Zo kun je zonder zorgen op vakantie naar Oostenrijk! 

 • Mondkapjes

Een mondkapje moet tijdens je reis op verschillende plekken worden gedragen. Daarom is het aan te raden om meerdere mondkapjes mee te nemen als je op reis gaat. Vooral in de hoofdstad Wenen is het dragen van een mondkapje op veel plaatsen verplicht.

• Gezondheidsverklaring Oostenrijk
Als je naar Oostenrijk afreist dien je een gezondheidsverklaring in te vullen. Deze gezondheidsverklaring kun je gemakkelijk invullen via dit online formulier.

 • Terugreis naar België

Bij terugkomst in België hoef je geen geldig coronabewijs (vaccinatie-, herstel-, of testbewijs) meer te laten zien. Er gelden enkel nog maatregelen voor reizigers die uit een land met een heel hoog risico (terug)komen. Er zijn momenteel geen landen met een heel hoog risico. Maar omdat het reisadvies regelmatig wijzigt, adviseren we je om dit goed in de gaten te blijven houden.

 • Vliegen vanaf België

Je hoeft bij vertrek vanaf een Belgische luchthaven geen coronabewijs te laten zien. Maar heb je wel een bewijs nodig voor je eindbestemming, zorg er dan voor dat je je coronabewijs al bij je hebt voordat je vliegt vanaf België.

 • Vliegen vanaf Nederland

Voor je terugreis naar Nederland heb je geen geldig coronabewijs nodig. Voor meer informatie over je terugreis naar Nederland vind je op Reizen tijdens Corona.

 • Vliegen vanaf Duitsland

Wil je vliegen vanaf een Duitse luchthaven? Dan heb je voor de heen- en terugvlucht geen coronabewijs nodig. Omdat het reisadvies regelmatig wijzigt, raden wij je aan om vooraf het reisadvies van je eindbestemming te checken via de website van de Duitse overheid.

De richtlijnen in Oostenrijk zijn als volgt:

 • Het schudden van handen wordt afgeraden.
 • Mondkapjes, overal in Oostenrijk geldt een FFP2-mondkapjesplicht in gezonheidsinstellingen, verzorgings- en bejaardenhuizen, apotheken en Wenen geldt dit ook nog in het openbaar vervoer.
 • In Wenen gelden aparte maatregelen. Hier is een 2G-beleid (genezen of gevaccineerd) in de horeca en sportbranche. Bovendien is in Wenen een PCR test 48 uur geldig. Kinderen tussen de 6 en 15 jaar kunnen toegang krijgen tot een 2G locatie met een negatieve PCR test.  

Voor het niet naleven van de richtlijnen in Oostenrijk kun je een boete krijgen.

 • Horeca- en overnachtingsgelegenheden zijn open.
 • Skigebieden zijn open.
 • Winkels zijn geopend.

Prijsvrij doet er alles aan om deze pagina zo up-to-date mogelijk te houden, maar door de snelle veranderingen van de regels kunnen onjuistheden voorkomen. Prijsvrij is niet aansprakelijk of verantwoordelijk voor eventuele onjuistheden. Check altijd voor reservering en vertrek het actuele reisadvies op de website: Buitenlandse Zaken.