JavaScript staat uit in je instellingen. Zet JavaScript aan om gebruik te maken van Prijsvrij.nl.
Reisadvies Oostenrijk » Alle maatregelen van Hongarije » Prijsvrij.nl
Meer weten?

Corona-voucher

Lees hier meer over hoe je kan boeken met de corona-voucher.

 

Buitenlandse Zaken

Check de laatste updates van het Ministerie van Buitenlandse zaken

 

Veelgestelde vragen

Bekijk hier de veelgestelde vragen over geboekte vakanties

Reisadvies voor Oostenrijk

Voor het laatst bijgewerkt op 07-07-2021

Wil jij graag op vakantie naar Oostenrijk? Middels deze pagina blijf je altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen rondom het coronavirus. Om het makkelijk te maken hebben wij de meest actuele informatie en veelgestelde vragen voor een vakantie naar Oostenrijk voor je op een rijtje gezet.

Actuele informatie Oostenrijk

De kleurcode voor Oostenrijk staat weer op groen! Dat betekent goed nieuws voor een vakantie naar Oostenrijk. Bij terugkeer vanuit Oostenrijk hoef je niet meer in quarantaine en hoef je ook geen negatief testresultaat meer te laten zien.

Top 10 Hotels in Oostenrijk

Bekijk de populairste hotels in Oostenrijk voor jouw volgende vakantie!

Wat zijn de meest gestelde vragen?

Ja, je kunt weer op vakantie naar Oostenrijk! Om gerust je vakantie naar Oostenrijk te kunnen boeken hebben wij een aantal extra garanties aan onze service toegevoegd. Naast onze vertrouwde voorwaarden bieden wij nu ook een terughaalgarantie en geld terug garantie aan.

Ja, je kunt weer met het vliegtuig op vakantie naar Oostenrijk. Voor het inreizen gelden nog verschillende voorwaarden. Deze voorwaarden hebben wij voor je op een rijtje gezet onder het kopje ‘Wat moet ik meenemen op vakantie naar Oostenrijk?’

Ook voor je autovakantie geldt een groen reisadvies. Personen die op doorreis zijn hoeven zich niet te registreren en hebben geen testbewijs nodig. Je bent verplicht in één keer door te rijden. Tankstops zijn toegestaan. Bij een overnachting gelden dezelfde reguliere inreisvoorwaarden.

Wanneer we weer op vakantie kunnen naar Oostenrijk, dien je rekening te houden met de volgende zaken:

 • Coronabewijs

Het reisadvies vanuit de overheid staat op groen, dat betekent dat je bij terugkomst in België geen negatief testresultaat nodig hebt en ook niet meer in quarantaine hoeft. Om Oostenrijk binnen te komen heb je één van de volgende bewijzen nodig:

- Een Digitaal Corona Certificaat. Hiervoor is het handig te CoronaCheck-app te gebruiken. Hieraan voeg je dan de QR code toe van je vaccinatiebewijs, testbewijs of herstelbewijs. Deze dient in het Engels of Duits te zijn.

- Heb je geen coronabewijs? Dan dien je bij binnenkomst een negatieve PCR-test, niet ouder dan 72 uur, of een negatieve antigeentest, niet ouder dan 48 uur te laten zien. Het resultaat dient ook hier in het Engels of Duits te zijn.

- De testplicht geldt niet wanneer je al gevaccineerd bent. Je vaccinatie is 22 dagen na je 1e vaccinatie geldig. Wanneer je enkel de 1e vaccinatie hebt gehad, dan is je bewijs 3 maanden geldig. Wanneer j e14 dagen of langer geleden voor vertrek volledig bent gevaccineerd dan is deze direct geldig en kun je Oostenrijk zo inreizen. De geldigheid van volledige vaccinatie is 9 maanden.

- De testplicht vervalt wanneer je in de afgelopen 6 maanden covid-19 hebt gehad en bent hersteld. Dit dien je uiteraard wel aan te kunnen tonen. Dit kan door een verklaring van een arts, deze is 180 dagen na afloop van de besmetting geldig. Of door een bloedtest, deze test is 90 dagen geldig.

- Wanneer je geen negatieve PCR-test of een vaccinatiebewijs kunt laten zien dien je je voor vertrek te registreren. Deze registratie dien je bij aankomst te laten zien om vervolgens binnen 24 uur na aankomst een PCR-test te doen in Oostenrijk op eigen kosten.

Oostenrijk accepteert het gele vaccinatieboekje als internationaal bewijs van inenting.

 • Mondkapjes

Een mondkapje moet tijdens je reis op verschillende plekken worden gedragen. Daarom is het aan te raden om meerdere mondkapjes mee te nemen als je op reis gaat. Zo dien je bij alle luchtvaartmaatschappijen en luchthavens mondkapjes te dragen. Mondkapjes zijn vanaf 12 jaar verplicht in OV, winkels en openbare ruimtes of wanneer de 2 meter afstandsregel niet kan worden aangehouden. In de hoofdstad Wenen moeten personen van 6 jaar of ouder in openbare gelegenheden kunnen aantonen gevaccineerd, getest of genezen te zijn. Voor de rest van Oostenrijk geldt dit voor personen van 12 jaar of ouder.

• Gezondheidsverklaring Oostenrijk
Als je naar Oostenrijk afreist dien je een gezondheidsverklaring in te vullen. Deze gezondheidsverklaring kun je gemakkelijk invullen via dit online formulier.

 • Vliegen vanaf Nederland

Doorreizen zijn toegestaan. Houd er rekening mee dat je het Public Health Passenger Locator Form dient in te vullen voor je heen- en terugreis. Let op: Nederland hanteert andere kleurcodes en inreisbeperkingen. Controleer daarom altijd op de website van de Nederlandse Overheid wat van toepassing is voor jouw vakantie en check de testlocaties op bestemming.


• Vliegen vanaf Duitsland
Vliegen vanaf Duitsland naar Oostenrijk? Ondanks het aangescherpte reisadvies mag je nog steeds op doorreis in Duitsland. Dus je kunt gewoon vliegen vanaf een Duitse luchthaven. Bij terugkomst in Duitsland dienen alle reizigers (vanaf 6 jaar) een negatieve coronatest bij zich te hebben. Dit betekent dat je je op bestemming laat testen bij een van de testlocaties.

Verblijf je langer dan 24 uur in Duitsland, dan geldt er ook een meldplicht en dien je voor aankomst in Duitsland een Public Health Passenger Locator Form in te vullen. Deze zogeheten 'einreiseanmeldung' kan je digitaal invullen.

• Vliegen vanaf België

Wanneer je terugvliegt van vakantie dien je binnen 48 uur vóór aankomst terug in België een Public Health Passenger Locator Form in te vullen. Ook wanneer je landt op een Nederlandse of Duitse luchthaven, dien je binnen 48 uur vóór aankomst terug in België dit formulier in te vullen. Het formulier kun je online invullen.

Als je terugkeert uit een groene of oranje zone hoef je over het algemeen niet in quarantaine en is er geen testverplichting.

Check voor vertrek de kleurcode in België het kan zijn dat je bij terugkomst op een Belgische luchthaven in sommige gevallen een negatieve coronatestuitslag bij je dient te hebben, terwijl dit bij terugkomst op een Nederlandse luchthaven misschien niet nodig is. Controleer daarom altijd op de website van de Belgische overheid wat van toepassing is voor jouw vakantie en check de testlocaties op bestemming.

De richtlijnen in Oostenrijk zijn als volgt:

 • Houd 2 meter afstand van elkaar.
 • Het schudden van handen wordt afgeraden.
 • Mondkapjes zijn op openbare plaatsen verplicht.
 • Binnen mag je met max. 4 volwassenen en 10 minderjarige kinderen zijn.


Voor het niet naleven van de richtlijnen in Oostenrijk kun je een boete krijgen.

Op dit moment zijn de volgende voorzieningen geopend:

 • Hotels en resorts zijn open met een beperkte capaciteit.
 • Winkels zijn open in alle regio's tot 21:00 uur.
 • Musea, theaters, bioscopen en attractieparken zijn open.
 • Restaurants zijn open met een bezetting van 75%.
 • Ook bars zijn met een beperkte capaciteit open. Hier gelden dezelfde regels als in restaurants.

Prijsvrij doet er alles aan om deze pagina zo up-to-date mogelijk te houden, maar door de snelle veranderingen van de regels kunnen onjuistheden voorkomen. Prijsvrij is niet aansprakelijk of verantwoordelijk voor eventuele onjuistheden. Check altijd voor reservering en vertrek het actuele reisadvies op de website: Buitenlandse Zaken.