JavaScript staat uit in je instellingen. Zet JavaScript aan om gebruik te maken van Prijsvrij.nl.
Reisadvies Spanje » Alle maatregelen van Spanje » Prijsvrij.be

Reisadvies voor Spanje & Canarische Eilanden

Voor het laatst bijgewerkt op 05-03-2021

Hou jij van zon, zee en strand met daarbij heerlijke tapas, paella, sangria en de mediterrane sfeer? Kies dan voor een vakantie naar Spanje. Dit geliefde vakantieland is bij velen favoriet en we staan te popelen om onze koffers weer in te pakken. Daarom houden wij de laatste ontwikkelingen met betrekking tot corona nauwkeurig in de gaten, zodat je volledig op de hoogte bent van de maatregelen in Spanje.

Actuele info Spanje, de Balearen en de Canarische Eilanden

Toeristische reizen naar Spanje worden door de Belgische overheid afgeraden. Afreizen naar sommige gebieden in Spanje is momenteel wel mogelijk dus voor bestaande boekingen bieden wij deze optie aan. Gelukkig ziet het er later in 2021 een stuk positiever uit en kun je uiteraard wel een vakantie naar Spanje, de Balearen of de Canarische Eilanden boeken voor aankomende zomer! Wij garanderen dat wij al onze klanten veilig thuis brengen, zo kunnen we hopelijk met zijn allen weer (veilig) genieten van een heerlijke vakantie.

Zomer 2021 naar Spanje, de Balearen en de Canarische Eilanden

Wij begrijpen dat het boeken van een vakantie in deze tijd voor onzekerheid kan zorgen. Daarom hebben wij een aantal extra garanties aan onze service toegevoegd, zodat je jouw zomervakantie naar Spanje, de Balearen of de Canarische Eilanden gewoon onbezorgd kunt boeken! Naast onze vertrouwde voorwaarden bieden wij nu ook een terughaalgarantie en geld terug garantie aan.

Dus ben jij ook zo toe aan een vakantie? Bekijk dan nu ons ruime aanbod met vakanties in Spanje naar onder andere de Canarische Eilanden, Mallorca, Ibiza en nog veel meer en voor je het weet vlieg jij deze zomer naar de zon! Lees hier alle voorwaarden over onze extra garanties.

Meer weten?

Corona-voucher

Lees hier meer over hoe je kan boeken met de corona-voucher.

 

Buitenlandse Zaken

Check de laatste updates van het Ministerie van Buitenlandse zaken

 

Veelgestelde vragen

Bekijk hier de veelgestelde vragen over geboekte vakanties

Top 10 zomervakanties in Spanje

Bekijk hieronder de populairste hotels voor jouw zomervakantie in Spanje.

Wat zijn de meest gestelde vragen?

Kan ik op vakantie naar Spanje?

Afreizen naar sommige gebieden in Spanje is voor Belgen mogelijk dus voor bestaande boekingen bieden wij deze optie aan, maar desondanks raad de Belgische overheid toeristische reizen naar het buitenland af. Maar je kunt natuurlijk al wel een vakantie boeken voor later in het jaar!

Kan ik al een vakantie boeken voor zomer 2021?

Ja, je kan zeker al een vakantie boeken voor aankomende zomer. Toeristische reizen worden op dit moment afgeraden, maar wij hebben een aantal extra garanties aan onze service toegevoegd, zodat je jouw zomervakantie naar Spanje onbezorgd kunt boeken! Naast onze vertrouwde voorwaarden bieden wij nu ook een terughaalgarantie en geld terug garantie aan.

Wat moet ik meenemen op vakantie naar Spanje?

Wanneer je op vakantie gaat naar Spanje, dien je de volgende dingen mee op reis te nemen:
 • Mondkapjes

Een mondkapje moet tijdens je reis op verschillende plekken worden gedragen. Zo dien je tijdens je vlucht en op de luchthavens een mondkapje te dragen. In Spanje is het dragen van een mondkapje verplicht voor iedereen vanaf 6 jaar en ouder.

 • Negatieve PCR-test

Bij aankomst in Spanje is het verplicht om een negatieve uitslag van een coronatest (PCR) te laten zien. Deze test mag niet ouder zijn dan 72 uur voor aankomst in Spanje. Iedereen vanaf 6 jaar moet deze test afnemen. Als je bij Prijsvrij een vakantie naar Spanje hebt geboekt, helpen wij je met het verkrijgen van deze test. Je krijgt hier van ons een e-mail over met verdere informatie.

 • Gezondheidsverklaring België

Veel luchtvaartmaatschappijen vragen je om een gezondheidsverklaring in te vullen. Deze krijg je vaak aangereikt op het vliegveld, maar Prijsvrij raadt aan om deze alvast in te vullen voor je thuis vertrekt om vertraging te voorkomen. Gezondheidsverklaring downloaden doe je via deze link. 

 • Gezondheidsverklaring Spanje

Als je naar Spanje afreist is het verplicht om online een gezondheidsverklaring in te vullen. Dit formulier kun je gemakkelijk online invullen via deze link . Na het invullen van het formulier ontvang je een QR-code die je nodig hebt op het vliegveld. Als je het correct hebt ingevuld, kun je het formulier ondertekenen vanaf 48 uur voor je aankomst in Spanje (dus binnen 48 uur voor vertrek). Dit is om te achterhalen met wie je in contact bent geweest als er nieuwe besmettingen worden vastgesteld. Extra informatie over dit formulier vind je hier .

Let op: het is enkel mogelijk om de QR-code via de “Spain Health Travel” app te laten zien. Een geprinte QR-code wordt niet geaccepteerd. Voor reizigers zonder smartphone gelden er mogelijk uitzonderingen. Let er op dat u het formulier meerdere keren invult voor iedereen met wie u reist en niet alleen voor u zelf als hoofdboeker. Bij aankomst op de Canarische Eilanden moet een gezondheidsverklaring worden ingevuld.

 • Public Health Passenger Locator Form

Een aantal landen verplichten je om het Public Health Passenger Locator Form in te vullen. Dit formulier helpt bij het achterhalen van contacten wanneer er nieuwe besmettingen worden vastgesteld bij bijvoorbeeld passagiers in een vliegtuig. Je dient dit formulier dus mee te nemen wanneer je met het vliegtuig naar je vakantiebestemming reist. Het is verplicht wanneer je vliegt via Duitsland. Je kunt het Public Health Passenger Locator Form via deze link  uitprinten en invullen. Om goed voorbereid te zijn, neem je dit formulier dus mee op reis!

 • Vliegen vanaf Duitsland

Het reisadvies van Duitsland is aangescherpt, maar je mag nog wel op doorreis in Duitsland zonder beperkingen. Je kunt dus gewoon vliegen vanaf een Duitse luchthaven. Het Spaanse vasteland is ook volgens de Duitse overheid een risicogebied, dus voor aankomst in Duitsland dien je een Public Health Passenger Locator Form in te vullen. Je kunt deze zogenaamde 'einreiseanmeldung' vinden via deze link.Let op: dit is dus niet nodig voor een vakantie naar de Canarische eilanden!

 • Vliegen vanaf Nederland

Het reisadvies voor Nederland is aangescherpt, maar je mag nog wel op doorreis in Nederland zonder beperkingen. Je kunt dus gewoon vliegen vanaf een Nederlandse luchthaven. Ben je op vakantie geweest naar Spanje en wil je Nederland weer inreizen? Dan dien je veel gevallen een negatieve PCR-COVID-19-testuitslag te laten zien, bij aankomst in Nederland per vliegtuig. Dit is een Nederlandse maatregel die is ingesteld om de import en verspreiding van het coronavirus tegen te gaan en geldt ook vakantiegangers.

 • Vliegen vanaf België

 • Wanneer je terugvliegt van vakantie dien je binnen 48 uur vóór aankomst terug in België een Public Health Passenger Locator Form in te vullen. Ook wanneer je landt op een Nederlandse of Duitse luchthaven, dien je binnen 48 uur vóór aankomst terug in België dit formulier in te vullen. Het formulier kun je hier online invullen. Indien je deze niet invult riskeer je een boete. Meer informatie vind je hier.

  Op vakantie naar Spanje, wat is er open?

  In Spanje is voor het hele land een lockdown ingesteld, waardoor veel faciliteiten momenteel zijn gesloten. In het hele land geldt een avondklok van 23:00 uur tot 06:00 uur. Dit kan per regio verschillen. Op doorreis in Spanje is op dit moment lastig, omdat veel regio’s zijn afgesloten.

  Wat zijn de corona maatregelen in Spanje?

  De richtlijnen waar je je aan dient te houden tijdens een vakantie in Spanje zijn als volgt:
  • Houd 1,5 meter afstand van elkaar.
  • Mondkapjes zijn voor iedereen (vanaf 6 jaar) verplicht als er in openbare ruimten (binnen en buiten) geen afstand gehouden kan worden. Let op: in sommige regio's is het dragen van een mondkapje verplicht, ook wanneer de 1,5 meter gehandhaafd kan worden.
  • Op het Spaanse vasteland (dit is niet geldig op de Canarische eilanden) is er een avondklok ingesteld van 23:00 uur tot 06:00 uur.

  Let op: in sommige regio’s worden strengere maatregelen gehandhaafd. Voor het niet naleven van de richtlijnen in Spanje kun je een boete krijgen.

  Is het dragen van een mondkapje verplicht in Spanje?

  Het dragen van een mondkapje is in heel Spanje verplicht. Wel zijn er een aantal uitzonderingen: kinderen onder de 6 jaar hoeven geen mondkapje op en volwassenen hoeven geen mondkapje op tijdens het sporten of als je op het strand ligt. Vraag bij je accommodatie om de actuele lokale maatregelen.

  Kan ik met het vliegtuig naar Spanje?

  Er vertrekken wel vluchten naar Spanje, maar toeristische reizen worden momenteel afgeraden. Daarnaast hebben de Spaanse autoriteiten gezondheidscontroles in werking gesteld voor reizigers die met het vliegtuig in Spanje aankomen. Je dient je te houden aan de richtlijnen van de luchtvaartmaatschappij waar je mee vliegt. Dit kan verschillen per luchtvaartmaatschappij en luchthaven. Let ook op aan welke regels je je dient te houden op het vliegveld van vertrek én aankomst. Zo moet je een mondkapje op tijdens je vlucht en in sommige delen van de luchthavens.

  Prijsvrij doet er alles aan om deze pagina zo up-to-date mogelijk te houden, maar door de snelle veranderingen van de regels kunnen onjuistheden voorkomen. Prijsvrij is niet aansprakelijk of verantwoordelijk voor eventuele onjuistheden. Check altijd voor reservering en vertrek het actuele reisadvies op de website: Buitenlandse Zaken.