JavaScript staat uit in je instellingen. Zet JavaScript aan om gebruik te maken van Prijsvrij.be.
Reisadvies Tunesie » Voorbereid op vakantie » Prijsvrij.be

Top 10 vakanties Tunesië

Bekijk hieronder de populairste resorts & hotels voor een vakantie in Tunesië.

Exclusief bijdragen SGR en Calamiteitenfonds: €12,50 per boeking. Eventueel ter plaatse te betalen kosten staan in de beschrijving van de accommodatie

Reisadvies voor Tunesië

Voor het laatst bijgewerkt op 01-02-2023

Het vakantieland Tunesië staat ook wel bekend om haar mooie stranden, veelzijdige natuur en eeuwenoude tradities. Wil jij dit prachtige land op een veilige manier ontdekken? Dan is het handig om te weten wat de laatste ontwikkelingen zijn rondom het coronavirus in Tunesië. Wij hebben alle actuele informatie en veelgestelde vragen voor je op een rij gezet. Zo weet je zeker wat je kunt verwachten en ga je met een gerust hart op vakantie naar Tunesië.

Actuele informatie Tunesië

Het reisadvies voor de toeristische gebieden in Tunesië is weer positief. Dit betekent dat je weer op vakantie kan naar Tunesië. Wel dien je in het bezit te zijn van een geldig vaccinatiebewijs of een negatief testbewijs.

Vakantie naar Tunesië

Wil jij last minute op vakantie naar de Tunesische zon? Ontdek bijvoorbeeld het gezellige Monastir of het bruisende Sousse. Om jou als klant extra zekerheid te bieden, hebben wij naast onze vertrouwde voorwaarden ook een terughaalgarantie en geld terug garantie. Zo kan jij jouw vakantie naar Tunesië onbezorgd boeken!  Lees hier alle voorwaarden over onze extra garanties.


Ben jij ook zo toe aan een welverdiende vakantie? Bekijk dan nu ons ruime aanbod met vakanties in Tunesië of neem een kijkje op een van onze andere bestemmingen.

Meer weten?

Praktische info Tunesië

Lees alles over valuta, visa en andere handige reisinformatie.

 

Buitenlandse Zaken

Check de laatste updates van het Ministerie van Buitenlandse zaken

 

Veelgestelde vragen

Bekijk hier de veelgestelde vragen over geboekte vakanties

Wat zijn de meest gestelde vragen?

Ja, je kan weer op vakantie naar Tunesië. Het reisadvies voor de toeristische gebieden is weer positief. Om je extra zekerheid te bieden hebben wij een aantal extra garanties aan onze service toegevoegd, zodat je jouw vakantie naar Tunesië onbezorgd kunt boeken! Naast onze vertrouwde voorwaarden bieden wij ook een terughaalgarantie en geld terug garantie aan.

  • Heenreis naar Tunesië

Tunesië laat onder bepaalde voorwaarden weer reizigers toe tot Tunesië:


Ben je volledig gevaccineerd? 

Om naar Tunesië te kunnen reizen moet je volledig gevaccineerd zijn. Een vaccinatiecertificaat is geldig vanaf 14 dagen na de voltooiïng van het vaccinatieschema (of 28 dagen voor het vaccin van Janssen / Johnson & Johnson). Een herstelbewijs wordt in Tunesië niet geaccepteerd.

Ben je niet of niet volledig gevaccineerd? 
Niet of niet volledig gevaccineerde reizigers moeten bij binnenkomst in Tunesië een negatieve PCR-test kunnen laten zien die niet ouder is dan 48 uur voor vertrek of een negatieve antigeentest die niet ouder is dan 24 uur voor vertrek. 

Tunesië accepteert coronabewijzen van EU-landen, zoals de CovidSafeBE app. Voor de zekerheid raden wij je aan om al je bewijzen uit te printen en op papier mee te nemen. Bovenstaande eisen zijn geldig voor alle reizigers vanaf 18 jaar en ouder. Bij aankomst kan als steekproef een PCR-test of sneltest worden afgenomen. Als je positief test dan moet je 5 dagen in zelfisolatie gaan (zonder symptomen) of 7 dagen (met sypmtomen). 


Als je bij Prijsvrij een vakantie naar Turkije hebt geboekt en een coronatest wil afnemen, dan helpen wij je met het verkrijgen van de test. Je krijgt hier van ons een e-mail over met verdere informatie.

  • Terugreis naar België

Bij aankomst in België hoef je geen geldig coronabewijs (vaccinatie-, herstel-, of testbewijs) meer te laten zien. Er gelden enkel nog maatregelen voor reizigers die uit een land met een heel hoog risico (terug)komen. Er zijn momenteel geen landen met een heel hoog risico. Maar omdat het reisadvies regelmatig wijzigt, adviseren we je om dit goed in de gaten te blijven houden.

  • Vliegen vanaf Nederland

Ben je op vakantie geweest naar het buitenland en wil je Nederland weer inreizen? Dan dien je in sommige gevallen een coronabewijs te laten zien, bij aankomst in Nederland per vliegtuig. Let op: Nederland hanteert andere kleurcodes en inreisbeperkingen. Controleer daarom altijd op de website van de Nederlandse Overheid wat van toepassing is voor jouw vakantie en check de testlocaties op bestemming

  • Vliegen vanaf België

Je hoeft bij vertrek vanaf een Belgische luchthaven geen coronabewijs te laten zien. Maar heb je wel een bewijs nodig voor je eindbestemming, zorg er dan voor dat je je coronabewijs al bij je hebt voordat je vertrekt vanaf België.

  • Vliegen vanaf Duitsland
Wil je vliegen vanaf een Duitse luchthaven? Dan heb je voor de heen- en terugvlucht geen coronabewijs nodig. Omdat het reisadvies regelmatig wijzigt, raden wij je aan om vooraf het reisadvies van je eindbestemming te checken via de website van de Duitse overheid.

Als je alles hebt, ben je helemaal klaar voor jouw vakantie naar Tunesië!

  • Een coronabewijs is verplicht om toegang te krijgen tot publieke gebouwen, gezondheidsinstellingen, onderwijs en horeca. Ook kunnen voorzorgsmaatregelen worden genomen zoals het verplicht dragen van een mondkapje, het meten van de lichaamstemperatuur bij binnenkomst of het verplichte gebruik van desinfecterende handgel. 
  • Voor toeristen die in hotels verblijven gelden er specifieke voorschriften, stel je hiervan op de hoogte bij je hotel.
  • De Tunesische autoriteiten kunnen plaatselijk (per provincie of gemeente) besluiten om regels (opnieuw) in te voeren. Blijf op de hoogte van de plaatselijke maatregelen en vraag hiernaar bij je hotel.

Prijsvrij doet er alles aan om deze pagina zo up-to-date mogelijk te houden, maar door de snelle veranderingen van de regels kunnen onjuistheden voorkomen. Prijsvrij is niet aansprakelijk of verantwoordelijk voor eventuele onjuistheden. Check altijd voor reservering en vertrek het actuele reisadvies op de website: Buitenlandse Zaken.