JavaScript staat uit in je instellingen. Zet JavaScript aan om gebruik te maken van Prijsvrij.nl.
Reisadvies Tunesie » Voorbereid op vakantie » Prijsvrij.be

Top 10 vakanties Tunesië

Bekijk hieronder de populairste resorts & hotels voor een vakantie in Tunesië.

Reisadvies voor Tunesië

Voor het laatst bijgewerkt op 23-09-2021

Het vakantieland Tunesië staat ook wel bekend om hun mooie stranden, veelzijdige natuur en eeuwenoude tradities. Wil jij dit prachtige land op een veilige manier ontdekken? Dan is het handig om te weten wat de laatste ontwikkelingen zijn rondom het coronavirus in Tunesië. Wij hebben alle actuele informatie en veelgestelde vragen voor je op een rij gezet. Zo weet je zeker wat je kunt verwachten en ga je met een gerust hart op vakantie naar Tunesië.

Actuele informatie Tunesië

Het reisadvies voor Tunesië is code rood wat betekent dat niet noodzakelijke reizen door de Vlaamse overheid strikt worden afgeraden. Uiteraard kan je wel je vakantie boeken met vertrek later in het seizoen. Bekijk daarom alvast onze mooie hotels en luxe resorts en wie weet vind je al een leuk verblijf voor je volgende vakantie!

Vakantie naar Tunesië

Wanneer vakanties naar Tunesië weer mogelijk zijn, kun jij die langverwachte zonvakantie onder de Tunesische zon vieren. Ontdek bijvoorbeeld het gezellige Monastir of het bruisende Sousse. Om jou als klant extra zekerheid te bieden, hebben wij naast onze vertrouwde voorwaarden ook een terughaalgarantie en geld terug garantie. Zo kan jij jouw vakantie naar Tunesië onbezorgd boeken!


Dus ben jij ook zo toe aan een welverdiende vakantie? Bekijk dan nu ons ruime aanbod met vakanties in Tunesië en voor je het weet beleef jij de Arabische sferen in het prachtige Tunesië! Lees hier alle voorwaarden over onze extra garanties.

Meer weten?

Corona-voucher

Lees hier meer over hoe je kan boeken met de corona-voucher.

 

Buitenlandse Zaken

Check de laatste updates van het Ministerie van Buitenlandse zaken

 

Veelgestelde vragen

Bekijk hier de veelgestelde vragen over geboekte vakanties

Wat zijn de meest gestelde vragen?

Nee, momenteel helaas niet. Vanuit de Vlaamse overheid worden toeristische reizen naar Tunesië afgeraden. Wel kan je je vakantie naar Tunesië alvast boeken voor vertrek later in het seizoen.

Ja, je kan zeker al een vakantie boeken voor later dit jaar. Wij hebben een aantal extra garanties aan onze service toegevoegd, zodat je jouw vakantie naar Tunesië onbezorgd kunt boeken! Naast onze vertrouwde voorwaarden bieden wij nu ook een terughaalgarantie en geld terug garantie aan.

  • Heenreis naar Tunesië

Tunesië laat onder bepaalde voorwaarden weer reizigers toe tot Tunesië:

- Alle reizigers die naar Tunesië reizen moeten een negatieve PCR-test met QR-code (niet ouder dan 72 uur voor vertrek naar Tunesië) laten zien. Neem deze uitgeprint mee op reis.
- Na aankomst in Tunesië dien je 10 dagen in quarantaine te gaan. Als je volledig gevaccineerd bent is dit niet verplicht. Je dient bewijs (bij voorkeur op papier) van volledige vaccinatie te kunnen overleggen. 


Je kunt niet met je digitale coronabewijs (CovidSafeBE) Tunesië inreizen. Dit is alleen geldig binnen de EU. Je moet al je bewijzen uitprinten en op papier meenemen. Bovenstaande eisen zijn geldig voor alle reizigers vanaf 12 jaar en ouder. 


Als je bij Prijsvrij een vakantie naar Turkije hebt geboekt en een coronatest wil afnemen, dan helpen wij je met het verkrijgen van de test. Je krijgt hier van ons een e-mail over met verdere informatie.

  • Terugreis naar België

Op basis van je antwoorden in het Passenger Locator Form wordt beoordeeld of je bij terugkomst in België in quarantaine moet of een testverplichting hebt. Meer informatie hierover lees je bij Vliegen vanaf België hieronder.

  • Gezondheidsverklaring Tunesië

Als reiziger ben je verplicht om een formulier te ondertekenen en de app "E7mi" (informatie in het Frans) te installeren op je telefoon waarmee de Tunesische overheid contact met je kan opnemen. Tijdens je reis kan er gevraagd worden om een bewijs van je inschrijving in E7mi te laten zien, inclusief QR-code. Print daarom ook altijd deze documenten uit op papier.

  • Vliegen vanaf Nederland

Ben je op vakantie geweest naar het buitenland en wil je Nederland weer inreizen? Dan dien je in sommige gevallen een coronabewijs te laten zien, bij aankomst in Nederland per vliegtuig. Let op: Nederland hanteert andere kleurcodes en inreisbeperkingen. Controleer daarom altijd op de website van de Nederlandse Overheid wat van toepassing is voor jouw vakantie en check de testlocaties op bestemming

Veel luchtvaartmaatschappijen vragen je om een gezondheidsverklaring in te vullen. Deze krijg je vaak aangereikt op het vliegveld, maar wij raden je aan om deze alvast in te vullen voor je thuis vertrekt om vertraging te voorkomen ((zowel voor je heen- als terugvlucht).

  • Vliegen vanaf België

Wanneer je terugvliegt van vakantie dien je binnen 48 uur vóór aankomst terug in België een Public Health Passenger Locator Form in te vullen. Ook wanneer je landt op een Nederlandse of Duitse luchthaven, dien je binnen 48 uur vóór aankomst terug in België dit formulier in te vullen. Het formulier kun je online invullen.

Op basis van je antwoorden in het Passenger Locator Form wordt beoordeeld of je in quarantaine moet of een testverplichting hebt. Als je namelijk uit een hoog risicogebied terugkeert (rode zone), dien je bij terugkomst in quarantaine te gaan en leg je op dag 1 en dag 7 een coronatest af. Deze quarantaine en testen zijn verplicht. Je riskeert een boete van minimaal 250 euro bij niet naleving van deze verplichting. Als dit voor jou geldt, ontvang je een sms. Krijg je geen sms? Dan hoef je dus niet in quarantaine en is er geen testverplichting. Als je terugkeert uit een groene of oranje zone hoef je over het algemeen niet in quarantaine en is er geen testverplichting.

  • Vliegen vanaf Duitsland

Vliegen vanaf Duitsland naar Bulgarije? Dat is gewoon mogelijk. Ondanks het aangescherpte reisadvies, mag je nog steeds op doorreis in Duitsland. Dus je kunt gewoon vliegen vanaf een Duitse luchthaven. Zowel voor de heen- als terugvlucht vanuit/naar Duitsland dienen alle reizigers (vanaf 12 jaar) een negatieve coronatest of vaccinatiebewijs bij zich te hebben. Dit betekent dat je je op bestemming laat testen bij een van de corona testlocaties in Bulgarije.

Verblijf je langer dan 24 uur in Duitsland, dan geldt er ook een meldplicht en dien je voor aankomst in Duitsland een Public Health Passenger Locator Form in te vullen. Deze zogeheten 'einreiseanmeldung' kan je digitaal invullen.

  • Er geldt in Tunesië een minimale fysieke afstand van 1 meter.
  • In heel Tunesië geldt een avondklok van 22:00 tot 05:00 uur.
  • Restaurants en cafés moeten om 19:00 uur tafels en stoelen verwijderen.
  • Je dient een mondkapje te dragen in publieke ruimten en horecagelegenheden. Ook is het meten van het lichaamstemperatuur bij binnenkomst en het gebruik van desinfecterende handgel verplicht.

Prijsvrij doet er alles aan om deze pagina zo up-to-date mogelijk te houden, maar door de snelle veranderingen van de regels kunnen onjuistheden voorkomen. Prijsvrij is niet aansprakelijk of verantwoordelijk voor eventuele onjuistheden. Check altijd voor reservering en vertrek het actuele reisadvies op de website: Buitenlandse Zaken.