JavaScript staat uit in je instellingen. Zet JavaScript aan om gebruik te maken van Prijsvrij.nl.
Reisadvies Verenigde Staten » Alle maatregelen VS » Prijsvrij.be
Meer weten?

Corona-voucher

Lees hier meer over hoe je kan boeken met de corona-voucher.

 

Buitenlandse Zaken

Check de laatste updates van het Ministerie van Buitenlandse zaken

 

Veel gestelde vragen

Bekijk hier de veel gestelde vragen over geboekte vakanties

Reisadvies voor Verenigde Staten

Voor het laatst bijgewerkt op 07-06-2021


Wil jij graag op vakantie naar de Verenigde Staten? Dan is het belangrijk om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen rondom het coronavirus. Om het makkelijk te maken hebben wij de meest actuele informatie en veelgestelde vragen voor een vakantie naar de Verenigde Staten voor je op een rijtje gezet.

Actuele informatie Verenigde Staten

Helaas is het reisadvies voor de Verenigde Staten op dit moment nog code rood. Dit betekent dat je nog niet op vakantie kunt naar deze bestemming en dat de overheid het afraadt. Zodra dit verandert lees je er hier meer over.

Top 10 hotels in de VS

Bekijk hieronder de populairste hotels voor jouw vakantie in de Verenigde Staten.

  Wat zijn de meest gestelde vragen?

  Op dit moment is er nog geen duidelijkheid over wanneer toeristen weer naar Verenigde Staten op vakantie mogen. Wij hebben een aantal extra garanties aan onze service toegevoegd, zodat je jouw vakantie voor later in het jaar onbezorgd kunt boeken! Naast onze vertrouwde voorwaarden bieden wij nu ook een terughaalgarantie en geld terug garantie aan.

  Vanuit de overheid geldt een inreisverbod voor alle buitenlandse reizigers die 14 dagen voor hun bezoek aan de Verenigde Staten in één van de volgende landen zijn geweest: alle Schengenlanden (dus ook België, Nederland en Duitsland), Verenigd Koninkrijk en Ierland, Brazilië, Zuid-Afrika, Iran en China. Dit inreisverbod is ook geldig voor een overstap in de Verenigde Staten.

  Daarnaast hebben de luchthavens richtlijnen opgesteld om social distancing na te kunnen leven en ook zijn mondkapjes voor personeel en passagiers verplicht. Op de luchthaven en in het vliegtuig dien je dus een mondkapje te dragen.

  Wanneer we weer op vakantie kunnen naar Verenigde Staten, dien je rekening te houden met de volgende zaken:

  • Negatieve coronatest

  Voor personen die wel mogen reizen geldt op dit moment een testplicht vanaf 2 jaar. Dit moet een PCR-COVID-19 test zijn of een negatieve antigeentest. De testuitslag mag niet ouder zijn dan 3 dagen vanaf de vertrektijd van de vlucht. 3 tot 5 dagen na aankomst moet je een nieuwe test doen en minimaal 7 dagen in quarantaine. Voor uitgebreide informatie raadpleeg de website van de overheid van de Verenigde Staten.

  • Mondkapjes

  Een mondkapje moet tijdens je reis op verschillende plekken worden gedragen, dit geldt voor personen vanaf 2 jaar. Neem meerdere mondkapjes mee als je op reis gaat. Je dient bij alle luchtvaartmaatschappijen en luchthavens mondkapjes te dragen.

  • Gezondheidsverklaring
  Veel luchtvaartmaatschappijen verplichten je om een gezondheidsverklaring in te vullen. Deze krijg je vaak aangereikt op het vliegveld, maar Prijsvrij raadt aan om deze alvast in te vullen voor je thuis vertrekt.

  • Vliegen vanaf Nederland
  Na een verblijf in de Verenigde Staten dien je bij terugkomst in Nederland een coronatest te overleggen en in thuisquarantaine te gaan. Op dag 5 van je quarantaine moet je je laten testen. Bij een negatieve test, eindigt de quarantaineperiode.

  • Vliegen vanaf Duitsland
  Ook voor Duitsland geldt een inreisverbod. Toch vliegen vanaf Duitsland naar de Verenigde Staten? Ondanks het aangescherpte reisadvies mag je nog steeds op doorreis in Duitsland. Dus je kunt gewoon vliegen vanaf een Duitse luchthaven. Bij terugkomst in Duitsland dienen alle reizigers (vanaf 6 jaar) een negatieve coronatest bij zich hebben. Dit betekent dat je je op bestemming laat testen bij een van de testlocaties.

  Verblijf je langer dan 24 uur in Duitsland, dan geldt er ook een meldplicht en dien je voor aankomst in Duitsland een Public Health Passenger Locator Form in te vullen. Deze zogeheten 'einreiseanmeldung' kan je digitaal invullen.

  • Vliegen vanaf België
  Ook voor België geldt een inreisverbod. Toch naar de Verenigde Staten en vliegen vanaf België? Het reisadvies van België is aangescherpt maar je mag nog wel gewoon op doorreis in België. Dit betekent dat je gewoon kunt vliegen vanaf een Belgische luchthaven. Voor de heenvlucht geldt dat alle reizigers vanuit België (vanaf 6 jaar) een negatieve coronatest moeten kunnen voorleggen. De test mag niet ouder zijn dan 72 uur. Alle reizigers (vanaf 16 jaar) moeten daarnaast binnen 48 uur voor vertrek een Passagier Lokalisatie Formulier invullen. Het invullen van dit formulier geldt zowel voor de heen- als terugvlucht. Het formulier kun je online invullen. Kinderen t/m 15 jaar worden geregistreerd op het formulier van de ouders. Als bewijs ontvang je een QR-code die je bij check-in en/of boarding moet vertonen. Meer informatie over het PLF vind je hier.

  Let op: België hanteert een andere definitie bij de kleurcodes van de reisadviezen (oranje in België is geel in België) en wellicht ook andere inreisbeperkingen. Sommige regio's hebben een andere kleurcode in België en daarom kan het zijn dat je bij terugkomst op een Belgische luchthaven in sommige gevallen een negatieve coronatestuitslag bij je dient te hebben, terwijl dit bij terugkomst op een Vlaamse luchthaven misschien niet nodig is. Controleer daarom altijd op de website van de Belgische overheid wat van toepassing is voor jouw vakantie en check de testlocaties op bestemming.

  De richtlijnen in de Verenigde Staten zijn als volgt:

  • Houd 1,5 meter afstand van elkaar.
  • Het schudden van handen wordt afgeraden.
  • Mondkapjes zijn op openbare plaatsen verplicht voor personen vanaf 2 jaar.


  Voor het niet naleven van de richtlijnen in de Verenigde Staten kun je een boete krijgen.

  • Restaurants, detailhandel, salons en sportscholen kennen in veel staten beperkende maatregelen. Scholen zijn in de meeste staten open, vaak met beperkende maatregelen en digitale lessen. Op de volgende website vind je de laatste updates per staat.
  • Hotels zijn met aangepaste capaciteit open. Hier dien je je aan maatregelen te houden. Deze verschillen per hotel.

  Prijsvrij doet er alles aan om deze pagina zo up-to-date mogelijk te houden, maar door de snelle veranderingen van de regels kunnen onjuistheden voorkomen. Prijsvrij is niet aansprakelijk of verantwoordelijk voor eventuele onjuistheden. Check altijd voor reservering en vertrek het actuele reisadvies op de website: Buitenlandse Zaken.