JavaScript staat uit in je instellingen. Zet JavaScript aan om gebruik te maken van Prijsvrij.be.
Reisadvies Verenigde Staten » Alle maatregelen VS » Prijsvrij.be

Top 10 hotels in de VS

Bekijk hieronder de populairste hotels voor jouw vakantie in de Verenigde Staten.

Exclusief bijdragen SGR en Calamiteitenfonds: € 12,50 per boeking. Eventueel ter plaatse te betalen kosten staan in de beschrijving van de accommodatie

  Reisadvies voor Verenigde Staten

  Voor het laatst bijgewerkt op 25-01-2023


  Wil jij graag op vakantie naar de Verenigde Staten? Dan is het belangrijk om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen rondom het coronavirus. Om het makkelijk te maken hebben wij de meest actuele informatie en veelgestelde vragen voor een vakantie naar de Verenigde Staten voor je op een rijtje gezet.

  Actuele informatie Verenigde Staten

  De Verenigde Staten laat iedereen die volledig gevaccineerd is toe! Bij aankomst in Amerika laat je een vaccinatiebewijs zien (let op, het Europese coronabewijs geldt hier niet). Niet gevaccineerd? Dan laat de VS je op dit moment nog niet binnen.

  Geniet van een onbezorgde vakantie in Amerika met onze extra garanties. Zo bieden wij je naast onze vertrouwde voorwaarden ook een terughaalgarantie en geld terug garantie aan. Zo weet je zeker dat je van een onbezorgde vakantie kan genieten in de Verenigde Staten! Enjoy!

  Meer weten?

  Praktische info Verenigde Staten

  Lees alles over valuta, visa en andere handige reisinformatie.

   

  Buitenlandse Zaken

  Check de laatste updates van het Ministerie van Buitenlandse zaken

   

  Veel gestelde vragen

  Bekijk hier de veel gestelde vragen over geboekte vakanties

  Wat zijn de meest gestelde vragen?

  Je kunt naar de Verenigde Staten als je volledig bent gevaccineerd (met uitzondering van minderjarigen tot 18 jaar en iedereen die om medische redenen niet ingeënt kunnen worden)! Is dat allemaal geregeld? Then you are ready to rock and roll!

  Iedereen die volledig gevaccineerd is mag op vakantie naar de Verenigde Staten! De volgende inreismaatregelen gelden:

  •  Heenreis naar de Verenigde Staten (alleen voor gevaccineerden en iedereen met een uitzondering)

  Een visum

  Je hebt een visum nodig, of een ESTA-visumvrijstelling.

  Een bewijs van volledige vaccinatie

  Heb je niet de Amerikaanse nationaliteit dan laat je bij vertrek een bewijs van vaccinatie zien. Volledig gevaccineerd betekent 2 weken na je laatste vaccinatie (1 dosis van Jansen & Jansen en 2 dosissen van andere vaccinatienamen). Je mag een digitaal bewijs laten zien, maar wij raden om voor de zekerheid een geprinte versie bij je te hebben. Het coronabewijs geldt niet in Amerika, dit is alleen in Europa beschikbaar. Er gelden uitzonderingen op de inreismaatregelen zoals kinderen onder 18 jaar, immigranten en personen die niet gevaccineerd kunnen worden. Zij mogen wel naar de Verenigde Staten afreizen. Let op: ben je niet gevaccineerd dan kom je het land momenteel nog niet in.

  •  Terugreis naar België

  Bij terugkomst in België hoef je geen test-, vaccinatie-, of herstelbewijs te laten zien. Maar let wel op, je moet bij aankomst in de Verenigde Staten een vaccinatie- EN testbewijs kunnen laten zien, dus zorg ervoor dat je die wel bij je hebt bij je heenreis! Er gelden enkel nog maatregelen voor reizigers die uit een land met een heel hoog risico (terug)komen. Er zijn momenteel geen landen met een heel hoog risico. Maar omdat het reisadvies regelmatig wijzigt, adviseren wij je om dit goed in de gaten te blijven houden.

  • Vliegen vanaf België

  Je hoeft bij vertrek op een Belgische luchthaven geen coronabewijs te laten zien. Maar heb je wel een bewijs nodig voor je eindbestemming, zorg er dan voor dat je je coronabewijs al bij je hebt voordat je vertrekt vanaf België.

  • Vliegen vanaf Nederland
  Ben je op vakantie geweest naar de Verenigde Staten en wil je Nederland weer inreizen? Dan kan dat zeker! Je hoeft geen coronabewijs of gezondheidsverklaring te laten zien. Ook is de zelftest bij terugkomst in Nederland niet meer nodig.

  • Vliegen vanaf Duitsland

  Wil je vliegen vanaf een Duitse luchthaven? Dan heb je voor de heen- en terugvlucht geen coronabewijs nodig. Omdat het reisadvies regelmatig wijzigt, raden wij je aan om vooraf het reisadvies van je eindbestemming te checken via de website van de Duitse overheid.

  De richtlijnen in de Verenigde Staten zijn als volgt:

  • Houd 1,5 meter afstand van elkaar.
  • Het schudden van handen wordt afgeraden.
  • Het wordt aangeraden om op openbare plekken mondkapjes te dragen. Zorg er daarom voor dat je er altijd een paar bij je hebt. De maatregelen voor mondkapjes verschillen daarnaast per staat.

  Restaurants, detailhandel, hotels, salons en sportscholen zijn veelal open met mogelijk nog enkele beperkingen. Scholen zijn in de meeste staten open, vaak met beperkende maatregelen en digitale lessen. De maatregelen zijn per staat anders. Bekijk daarom voordat je gaat naar welke staat je gaat en zoek even op wat de maatregelen daar zijn. Bijvoorbeeld handig als je wilt weten of de Empire State Building in New York open is.

  Prijsvrij doet er alles aan om deze pagina zo up-to-date mogelijk te houden, maar door de snelle veranderingen van de regels kunnen onjuistheden voorkomen. Prijsvrij is niet aansprakelijk of verantwoordelijk voor eventuele onjuistheden. Check altijd voor reservering en vertrek het actuele reisadvies op de website: Buitenlandse Zaken.