JavaScript staat uit in je instellingen. Zet JavaScript aan om gebruik te maken van Prijsvrij.be.
De leukste bestemmingen voor een citytrip met kerst

De leukste bestemmingen voor een citytrip met kerst

Auteur: Anne  Gepubliceerd op: 16-10-2023

Verheug jij je ook zo op de kerstvakantie? Het moment om samen te zijn met familie en vrienden. En om samen leuke dingen te doen, zoals een citytrip. Maar welke steden zijn leuk om te bezoeken tijdens de feestdagen? In deze blog geven we een overzicht van de leukste citytrips met kerst.

1. Londen: ultimate X-mas vibes

Kan het voor jou niet kerstachtig genoeg? Dan is een citytrip naar Londen de beste keuze voor jou. Alles in deze stad staat in het teken van kerst. Van de wereldberoemde kerstetalages van warenhuis Harrods tot de versierde pubs en de glühwein-kraampjes die overal oppoppen. Ga ook zeker naar een van de vele kerstmarkten, zoals Winter Wonderland in Hyde Park.


Sneeuw bij de Tower Bridge, Londen

2. Berlijn: de citytrip die nooit teleurstelt

Heb jij dit jaar geen tijd, geld of zin om de kerstboom op te zetten? Ga dan naar Berlijn, daar vind je op bijna elke straathoek een versierde dennenboom. Maar dat is pas het begin van de kerstversiering. De Duitse hoofdstad staat namelijk bekend om zijn traditionele kerstmarkten, zoals de Weihnachtszauber. Je raadt het al: glühwein, raclette en spekfakkels in overvloed. Verder zijn de winkelcentra uitbundig versierd en is er op veel plekken sale. Kerstcadeaus, anyone?

Hoteltip: Park Inn by Radisson Alexanderplatz****


Kerstdecoratie in Berlijn

3. Wenen: stijlvolle citytrip

Wenen staat bekend om zijn koninklijke paleizen, waaronder het slot waar keizerin Sisi heeft gewoond: Schloss Schönbrunn. Deze en andere gebouwen worden tijdens de kerstdagen prachtig verlicht. Ook in het stadscentrum doen ze er alles aan om het gezellig te maken. Er worden duizenden lampjes aangestoken, de ene na de andere kerstmarkt wordt opgebouwd. Maak ook even een selfie met de gigantische kerstboom voor het stadhuis. Hopelijk past de piek nog op de foto!

Hoteltip: Boutique Donauwalzer***


Stadshuis Wenen met kerst

4. Limburg: dé kerstregio van Nederland

In het zuidelijke puntje van Nederland weten ze wel hoe ze kerst moeten vieren! De kerstverlichting gaat halverwege november al aan en gaat pas uit als het nieuwe jaar al lang en breed is beklonken. Een van de leukste steden om tijdens kerst te bezoeken is Maastricht. Daar is een sfeervolle kerstmarkt met culinaire kramen, sfeervol verlichte attracties en pop-up kerstwinkeltjes.

Vanuit Maastricht rijd je in een kwartier naar de zelfbenoemde Kerststad Valkenburg. Valkenburg staat bekend om zijn ondergrondse grotten. In de kerstperiode worden ze omgetoverd tot een heus kerstdorp met alles erop en eraan. Er is zelfs een kerstagenda met activiteiten voor jong en oud.

Hoteltip: Bilderberg Kasteel Vaalsbroek****


Vrijthof Maastricht met kerst

5. Lissabon: kerstmis in de zon

De kerstvakantie is er om te genieten. Maar misschien geniet jij pas bij fatsoenlijke temperaturen. Met een verfrissend drankje in de hand in plaats van warme chocolademelk. Herkenbaar? Gooi het eens over een andere boeg en ga op stedenreis naar Lissabon. In de winter is het hier gemiddeld 16 °C met 5 zonuren. En Lissabon is een mooie stad, ook in de kerstvakantie. Veel winkelstraten zijn versierd en voor kerstinkopen kan je er goed slagen!

Hoteltip: Acores Lisboa****


Wat ons betreft kan de kerstperiode niet snel genoeg beginnen. Weet jij al welke stad je wil bezoeken tijdens de feestdagen? Bekijk alvast welke accommodaties er in de kerstvakantie beschikbaar zijn.