JavaScript staat uit in je instellingen. Zet JavaScript aan om gebruik te maken van Prijsvrij.be.
Notting Hill - Filmlocaties

Notting Hill

Auteur: Jana  Gepubliceerd op: 01-06-2021

Ben jij ook zo’n fan van de romantische film Notting Hill met Hugh Grant en Julia Roberts in de hoofdrol en wil jij graag de hotspots ontdekken uit de film? Ga dan eens op citytrip naar Londen! Deze film uit 1999 speelt zich af in de Londense wijk Notting Hill, een hippe, trendy wijk met gezellige cafés en restaurantjes. Hoe leuk is het om een wandeling te maken langs de beroemde locaties in Groot-Brittannië. Neem eens de metro naar Notting Hill Gate en start daar met een wandeling door deze beroemde wijk. Voor toeristen en Londenaren is deze wijk echt de place to be.

Portobello Road

In de film zie je William Thacker (Hugh Grant) rondstruinen over de Portobello Road markt en je hoort op de achtergrond het nummer ‘Ain’t no Sunshine When She’s Gone’. Deze leuke markt heeft onder andere een zeer uitgebreid aanbod van exotische groenten, fruit en heerlijk streetfood. Op zaterdag is het aanbod van tweedehandsartikelen en antiek ook zeer populair. De sfeer is levendig en kleurrijk. Wat ook zo leuk is aan deze straat zijn de pastelkleurige huisjes en knusse winkeltjes. De pastelkleurige huisjes kun je ook goed fotograferen in de Lancaster Road, vlakbij Portobello Road. Ook de keuze uit internationale restaurants is enorm. Jaarlijks wordt hier ook het Notting Hill Carnival georganiseerd en dit is zelfs één van de grootste carnavals van Europa.

Pastelkleurige huisjes

Travel Bookshop

William heeft in de film een eigen reisboeken winkeltje op Portobello Road. De beroemde Hollywood filmster Anna Scott (Julia Roberts) bezoekt op een dag toevallig het winkeltje op zoek naar een reisboek en dit is dan ook het begin van een romantisch liefdesverhaal. De echte Travel Book shop is te vinden om de hoek bij Blenheim Crescent en inmiddels is daar alweer een andere boekhandel gevestigd met de toepasselijke naam The Notting Hill Bookshop. Voor de fans is dit natuurlijk een must-see.

Blauwe deur

Deze beroemde blauwe deur uit de film kun je vinden op 280 Westbourne Park Road. Deze beroemde deur is de voordeur van het appartement van William waar hij samen met zijn excentrieke huisgenoot Spike woont. Leuk detail is dat dit de voordeur van Richard Curtis was, de tekstschrijver van de film en toen hij verhuisde besloten de eigenaren de deur zwart te verven, omdat ze helemaal gek werden van de vele fans. Het goede nieuws is dat tegenwoordig de deur gewoon weer net zo blauw is als in de film en je ontkomt er natuurlijk niet aan om een foto te maken van deze trekpleister.

De bekende blauwe deur

The Print Room (Coronet Theatre)

Tegenwoordig is het sinds 2010 een theater, maar in de film was The Print Room een bioscoop en William keek hier voor het eerst naar de science fiction film van Anna Scott. Je kan het theater bezoeken op 103 Notting Hill Gate.

Het huis van Bella & Max

Het huis van de vrienden van William kun je vinden op 91 Lansdowne Road. Bella woont hier samen met haar partner Max. Je kan de metro nemen naar station Holland Park en vervolgens kun je het huis op loopafstand vinden. In de film zie je hier een surprise verjaardagsfeestje en zowel William als Anna eindigen het feestje hier dronken en trekken daarna luid lachend de buurt in, waarbij ze zelfs terecht komen in een privé gemeenschappelijke tuin Rosmead Gardens. Helaas is deze tuin niet te bezoeken, omdat het een particuliere tuin is van bewoners.

Ritz Hotel

Anna logeert tijdens haar verblijf in Londen in het beroemde Ritz hotel, 150 Piccadilly Street. Het hotel gaf de filmmakers bij hoge uitzondering goedkeuring om hier te filmen. De scène uit de film die hier is opgenomen is ronduit hilarisch. Anna logeert in het hotel onder de naam “Flintstone” en heeft William uitgenodigd in het hotel. William doet zich hier voor als een schrijver van het magazine Horse & Hound.

Voorkant van het Ritz Hotel

Heb jij ook weer zin gekregen om deze fantastische film te gaan kijken? Wij krijgen geen genoeg van dit romantische liefdesverhaal! Ga jij al deze locaties bewonderen? Bekijk dan eens ons uitgebreide aanbod van vakanties in London!