JavaScript staat uit in je instellingen. Zet JavaScript aan om gebruik te maken van Prijsvrij.be.
Malediven informatie » Praktische informatie » Prijsvrij.be

Malediven informatie

Voor een verre reis is het altijd verstandig om goed voorbereid op vakantie gaan, zo kom je niet voor verrassingen te staan. De Prijsvrij Vakantiewijzer is gevuld is met alle praktische informatie voor een fantastische vakantie naar de prachtige Malediven. Zo weet jij voor je op vakantie gaat in ieder geval welke vaccinaties je eventueel nodig hebt en welk drinkwater je wel of niet mag drinken. Dus wij zorgen voor de informatie en jij hoeft alleen nog maar je valies in te pakken. Handig toch!

Malediven informatie

Officiële taal


Dhivehi


Hoofdstad


Male


Regeringsvorm


Republiek


Oppervlakte


300 km²


Inwoners


391.904


Munteenheid


rufiyaa (MVR)


Tijdsverschil

Zomer:

Winter:


 

+ 3

+ 4


Vaccinatie Aanbevolen


Gele koorts

DTP, Hepatitis A&B, 

Buiktyfus en BMR


Vluchtduur


Circa 11,5 a 13 uur


Visum

Nee


Web - Code - Tel.

.mv - MDV - +960

Valuta op de Malediven

De mooie Malediven heeft als munteenheid de Rufiyaa (MVR) als betaalmiddel. 1 MVR is ongeveer 0,053 euro. Er zijn niet veel pinautomaten te vinden op de Malediven, maar als je er eentje nodig hebt, dan is dit meestal alleen in Male. Tijdens je vakantie op de Malediven kun je het beste met creditcard betalen. Let wel op: geld opnemen en betalen met een creditcard is niet altijd gratis. Hiervoor kunnen kosten in rekening worden gebracht per transactie. Daarnaast wordt er in de hotels bijna altijd in Amerikaanse dollars betaald, maar worden euro's ook vaak geaccepteerd. Wij raden je aan om contant geld bij je te hebben tijdens je vakantie.

Belangrijke reisdocumenten en visuminformatie 

Voor een vakantie naar de Malediven is een geldig paspoort vereist. Daarnaast moet je ook een visum hebben, maar deze wordt geregeld zodra je aankomt op de luchthaven. Dit visum is gratis als je minder dan 30 dagen op de Malediven verblijft. Wil je langer verblijven, dan kan die verlengd worden (tegen betaling) bij de immigratie diensten in Male.

Voor je vakantie naar de Maldiven geldt dat je paspoort nog minimaal 1 maand geldig moet zijn, bij thuiskomt in België. Vliegmaatschappijen eisen vaak dat je paspoort nog 6 maanden geldig moet zijn vanaf het moment van aankomst. Dit heeft te maken met visumregels (‘visa on arrival’).

Let op: voor alle reizigers naar de Malediven is het verplicht een gezondheidsverklaring in te vullen. Dit kan vanaf 96 uur voor vertrek via IMUGA.

Vluchtduur naar de Malediven

Een vlucht naar de luchthaven van Male duurt ongeveer 11.30 uur. Er gaan geen directe vluchten naar de Malediven. Je maakt dus altijd een tussenstop. Eenmaal aangekomen op het vliegveld word je per watervliegtuigje of boot vervoert naar je accommodatie.

Elektriciteit op de Malediven

Voor een vakantie op de Malediven raden wij aan een wereldstekker mee te nemen. De netspanning van de elektriciteit op de Malediven is hetzelfde als bij ons (220-24 volt) en de frequentie is 50 hertz. Maar het kan zijn dat sommige stopcontacten niet zoals bij ons zijn. Vandaar dat een wereldstekker een goed idee is.

Drinkwater op de Malediven

Het kraanwater op de Malediven is op de meeste plekken niet drinkbaar. Daarom is het verstandig om flessen water te kopen. Het kan wel zo zijn dat op sommige resorts het drinkwater wordt gefilterd en je het daardoor gewoon kunt drinken. Maar voor de zekerheid vraag je dit eerst even na bij het vriendelijke personeel.

Welke taal spreken ze in Malediven?

De officiële nationale taal van de Malediven is Dhivehi, een mix van Hindi, Urdu en Arabisch. Aangezien het niet echt een taal is die door vele andere wordt gesproken kun je gelukkig heel ver komen met Engels. Met name het personeel in de resorts en de toeristische gebieden spreekt Engels.

Cultuur op de Malediven

De meeste Maldiviërs zijn islamitisch van geloof en beoefenen hun geloof vrij streng. Zo mag jij als vakantieganger alcohol kopen en drinken (vanaf 18 jaar), maar dit is voor moslims bijvoorbeeld verboden. Ook kan je alleen bij de resorts varken eten, want dit wordt niet gegeten in de islamitische cultuur.

Respecteer hun geloof door jezelf, zowel mannen als vrouwen, te bedekken (schouders en knieën) tijdens o.a. excursies. Zo zijn bikini's en badpakken toegestaan in de resorts. Maar wordt dit niet gewaardeerd op openbare stranden, alleen als er een speciaal 'bikinistrand' aanwezig is. Hier kun je heerlijk wegdromen onder de warme zonnestralen!

Daarnaast zijn Maldiviërs heel trots op hun prachtige natuur. En terecht, want het is er heel mooi en dat willen we natuurlijk zo houden. Raak dus bijvoorbeeld geen koraal aan tijdens je snorkel- of duiktrip.

Feestdagen Malediven

Goed om te weten is dat winkels gesloten kunnen zijn tijdens de feestdagen op de Malediven. Vraag dit altijd even na bij je accommodatie. Daarnaast valt het weekend op de Malediven op vrijdag en zaterdag. Dit kan er dus voor zorgen dat de openingstijden anders zijn dan dat wij gewend zijn in het weekend.

1 januari

Nieuwjaarsdag


1 mei

Dag van de Arbeid


26 juli

Onafhankelijkheidsdag


18 oktober

Nationale Feestdag


3 november

Bevrijdingsdag


11 november

Dag van de Republiek


Hoe is het weer en klimaat op de Malediven?

Als je aan een vakantie denkt naar de Malediven, dan denk je waarschijnlijk aan warm weer, palmbomen, witte zandstranden en bungalows op het water. Correct! Dankzij het tropische klimaat geniet je hier hele gehele jaar van aangename temperaturen. Zo is de temperatuur meestal tussen de 26 en 30 graden, perfect voor een ontspannen winterzonvakantie. Houd er wel rekening mee dat tropische klimaten bekend staan om hun luchtvochtigheid en flinke regenval (tussen april en november). Gelukkig staat er altijd wel een windje aan het strand en kun je voor wat verfrissing zo de mooie, kraakheldere zee inspringen. De beste reistijd naar de Malediven is van december t/m april.

Welke vaccinaties zijn nodig voor de Malediven?

Voor een vakantie naar de Malediven zijn er geen vaccinaties verplicht. Er is alleen een vaccinatie voor de gele koorts verplicht als je in de 7 dagen voor aankomst op de Malediven in een gele koorts land bent geweest. Daarnaast worden de vaccinaties DTP (Difterie, Tetanus en Polio) en Hepatitis A aanbevolen. Vaccinaties zoals Hepatitis B, Buiktyfus en BMR (Bof, Mazelen en Rode hond) zijn persoons- en reisgebonden. Mocht je de aanbevolen vaccinaties willen aanvragen, doe dit dan gemakkelijk online bij onze exclusieve partner Vaccinaties op Reis. Ook ontvang je als klant van Prijsvrij Vakanties een gratis geel vaccinatieboekje. Er komt geen Malaria voor op de Malediven, maar wij raden je aan om toch het insectenwerend middel DEET in je valies in te pakken.

Lokale alarmnummers

Mocht je de hulpdiensten op de Malediven willen bereiken, omdat er iets ernstigs is gebeurd tijdens je vakantie, dan kan dat met onderstaande alarmnummers:

  • Ambulance: 102
  • Brandweer: 118
  • Politie: 119
  • Netnummer: +960

Vervoer op de Malediven

Tijdens je vakantie op de Malediven verlaat je waarschijnlijk niet snel je resort want je ligt namelijk lekker te luieren op een ligbedje. En anders liggen de restaurants, bars en winkeltjes wel op loopafstand. Maar wil je je toch verplaatsen op de Malediven dan zijn er zeker enkele opties beschikbaar.

Wil je bijvoorbeeld gaan eilandhoppen? Dan kan dat per speedboot, een houten vissersbootje (dhow) of watervliegtuig. Dit zijn ook de enige opties om bij je resort te komen. En een vliegtripje boven de eilanden is echt wel een aanrader! Daarnaast kan je ook een fiets huren en een gezellig fietstochtje over het eiland maken.


Ben jij voldoende geïnformeerd en klaar om je vakantie naar de Malediven te boeken? Neem dan meteen een kijkje tussen ons ruime aanbod aan heerlijk luxe resorts & hotels en wie weet geniet jij binnenkort op het strand van de Malediven met een kokosnoot in je hand!