Je zoekt nu op:
2 personen op 1 kamer
  • 1e persoon: 1-1-1990
  • 2e persoon: 1-1-1990
Wijzigen
    • Portugal ×
    • Costa Verde ×
    • Guimaraes ×
Heb je een vraag?
Bekijk onze veelgestelde vragen of neem contact met
ons op:

Vakantie Guimaraes

Het indrukwekkende Guimarães is een prachtig middeleeuws stadje aan de Costa Verde in het noorden van Portugal. Gelegen op zo’n vijftig kilometer van Porto, was deze levendige studentenstad ooit de eerste hoofdstad van Portugal. Het is hier heerlijk vertoeven in een van de gezellige kroegjes of smalle straatjes. In het kasteel van Guimarães werd Alfonso Henriques, de latere koning, geboren. Die middeleeuwse sfeer is nog steeds te voelen in Guimarães. Het unieke centrum is door UNESCO opgenomen in de werelderfgoedlijst en is zelfs uitgeroepen tot een van de zeven wonderen van Portugal. Op het plein Largo da Oliveira bevinden zich vele restaurants en terrasjes, een ware ontmoetingsplaats voor bewoners en toeristen.

Lees meer

Populaire vakanties Guimaraes

Guimarães: Werelderfgoed en culturele hoofdstad

In Guimarães vind je historie in overvloed. Het deel binnen de stadsmuren is authentiek en origineel en daarom door UNESCO erkend als werelderfgoed. Het cultureel erfgoed is er goed bewaard gebleven met bogen die straatjes met elkaar verbinden, smeedijzeren balkons, granieten afdakjes, herenhuizen en torens en kloosters. In de Middeleeuwen heeft de adel er de prachtige herenhuizen laten bouwen die Guimarães zo’n unieke uitstraling geven.

Vakantie Guimarães met kinderen

Kinderen zullen zich zeker niet vervelen tijdens een bezoek aan Guimarães. Breng op de heuvel in het centrum van de stad een bezoek aan het kasteel en de nabij gelegen ruïne. Tegenwoordig is het een museum waar je precies kunt zien hoe de ridders, koks en gravin er vroeger geleefd hebben. Of neem de Teleférico de Guimarães, de kabelbaan naar de 600 meter hoge Monte da Penha. Geniet hier van een van de mooiste uitzichten van Noord Portugal. Een andere populaire plek in de zomer is het stadspark met een speeltuin, restaurants en allerlei activiteiten. Net buiten Guimarães ligt het avonturenpark Viva Park. Hier kun je paintballen, moutainbiken, kruisboogschieten en nog veel meer! Afkoelen kan daarna in waterpark Parque Aquático Scorpio.

Ontdek de omgeving van Guimarães

Er is genoeg te doen in de omgeving van Guimarães. Porto, hoofdstad van het Noorden en tweede grootste stad van Portugal ligt op een kleine vijftig kilometer van Guimarães. Proef hier de beroemde drank Port en slenter langs de rivier de Douro. Of ga golfen op een van de schitterende golfbanen waar Portugal zo bekend om staat. Ook de stad Braga, een van de oudste steden van Portugal, is een bezoek meer dan waard. De mooie Costa Verde, de groene kust in het noorden van Portugal, is een heerlijke plek op zo’n 40 minuten rijden. Het diepblauwe water van de Atlantische Oceaan en de eindeloze stranden worden gezien als een van de mooiste gebieden van het land. 

Zijn je koffers al gepakt? Want Guimarães kan niet wachten om je te mogen verwelkomen! Bekijk snel het aanbod op onze website en kies het hotel of appartement dat perfect bij jouw vakantie past.