Je zoekt nu op:
2 personen op 1 kamer
  • 1e persoon: 1-1-1990
  • 2e persoon: 1-1-1990
Wijzigen
    • Rusland ×
    • Moskou ×
    • Moskou ×
Een vraag over deze reis?
Bekijk onze veelgestelde vragen of neem contact met
ons op:
078 484 770(lokaal tarief)

In Moskou beleef je een citytrip die met geen enkele andere stad te vergelijken is. Met een citytrip naar Moskou bezoek je de hoofdstad en tevens grootste stad van Rusland. De combinatie tussen architectonische bouwwerken, een boeiende geschiedenis en een arsenaal aan kunstschatten maakt Moskou zo bijzonder. In deze wereldstad staat architectuur en kunst hoog in het vaandel en gaan historie en de toekomst hand in hand samen. Dit merk je onder andere in de vele interessante musea. Statige kerken en imposante kathedralen bepalen het straatbeeld in Moskou, dat zie je zeker bij het Rode Plein. Laat je meeslepen door het fascinerende verhaal van Moskou tijdens een enerverende stedentrip!   

Lees meer

Populaire citytrips Moskou

Wat te doen in Moskou aan het Rode Plein

Het Rode Plein is een gigantisch plein dat het hart van Moskou vormt. Het is dé hotspot van de Russische hoofdstad met de belangrijkste bezienswaardigheden. Als je in het midden van het plein staat en je draait een rondje dan zie je in één oogopslag de topattracties die grenzen aan de wereldberoemde plein: de kleurrijke Basiliuskathedraal, het Nationaal Historisch Museum en het Kremlin.

De Basiliuskathedraal in Moskou

De Basiliuskathedraal is volgens vele inwoners van Moskou het allermooiste gebouw van de stad. Deze reusachtige kathedraal in baksteenkleur heeft op de toppen prachtige koepels in allerlei kleuren van de regenboog. Een foto maken van één van de mooiste kathedralen ter wereld is dan ook een prachtig bewijs dat je op citytrip naar Moskou bent geweest!

Het Nationaal Historisch Museum & het GUM warenhuis

Kijk ook verder om je heen dan alleen deze 16de -eeuwse kathedraal. Vanuit het Rode Plein kun je alle kanten op. Zo gaan de ogen van shoppingliefhebbers glinsteren bij het zien van het GUM warenhuis en geschiedenisliefhebbers bij het zien van het Mausoleum van Lenin (de oud-president van de Sovjet-Unie) en het Nationaal Historisch Museum. Het Nationaal Historisch Museum ligt in een opvallend gebouw dat de indruk van een paleis wekt. In dit museum vind je een collecties overblijfselen die dateren uit de prehistorie tot aan het heden.

Als je in de winter Moskou bezoekt dan is een groot gedeelte van het Rode Plein een grote ijsbaan. Het is dan super leuk om al schaatsend de hoogtepunten van Moskou aan dit fantastische plein te bewonderen. Nog één tip: keer vooral in de avond terug naar het Rode Plein als alle hoogtepunten schitterend verlicht zijn!

De topattractie in Moskou: het Kremlin 

Als je dacht dat het Rode Plein niet nóg meer bezienswaardigheden in petto heeft, dan heb je het mis. Het imponerende Kremlin pronkt aan het Rode Plein. Wat ooit begon als een ommuurde vestingstad in de 12de eeuw voor ‘tsaren’ (vroegere Russische keizers) is inmiddels uitgegroeid tot hét symbool van Moskou en de thuisbasis van de Russische regering. Het Kremlin is een complex bestaande uit overheidsgebouwen, paleizen met gouden koepels, bijzondere musea, prachtige tuinen en zelfs een theater. Je komt hier ogen tekort!

Met de metro door Moskou

Het klinkt misschien een beetje gek, maar in Moskou zijn metrostations een bezienswaardigheid op zich. De Russen zijn meester in het zo mooi mogelijk maken van metrostations en hebben dit tot een kunst verheven. De metrostations in Moskou zijn een lust voor het oog met marmeren vloeren, kroonluchters, unieke mozaïeken, grote zuilen en gouden versieringen. Soms denk je dat de metrostations meer weg hebben van een sierlijk paleis dan een metrostation. Geniet van de rijke architectuur terwijl jij je metro door de stad verplaatst! 

Naar het theater in Moskou

Opera en ballet zijn groot geworden in Moskou. Dat komt mede door de vele deftige en vooraanstaande theaters verspreid over de stad. Van alle chique theaters in Moskou is het Bolsjoj theater het allermooist! Vanaf de vele balkons kun je luisteren naar een perfecte akoestiek. Je kunt een rondleiding achter de schermen krijgen bij het Bolsjoj theater óf nog leuker: woon een voorstelling bij waarbij je getuige bent van een bijzondere ambiance. Bestel wel ruim van tevoren tickets voor een opera- of balletvoorstelling, want deze zijn razend populair!