Je zoekt nu op:
2 personen op 1 kamer
  • 1e persoon: 1-1-1990
  • 2e persoon: 1-1-1990
Wijzigen
    • Spanje ×
    • Granada ×
    • Granada ×
Heb je een vraag?
Bekijk onze veelgestelde vragen of neem contact met
ons op:

Een citytrip naar Granada een must-do? Echt wel! Granada, gelegen in de regio van Andalusië, is een van de meest bezochte bestemmingen van Spanje. Alhoewel het geen grote stad is, barst het er van cultuur, natuur en gezelligheid. De stad staat bekend om de vele historische bezienswaardigheden. Met name het Moorse paleizencomplex Alhambra, dat op een heuveltop staat. Ontdek daarnaast de oude wijken Albaicín en Sacromonte. En slenter urenlang door het moderne deel met leuke restaurants, bars en winkels. Geniet hier van tapas en doe eens gek, neem deel aan een Flamenco klas. Beleef een fantastisch weekendje weg in het veelzijdige Granada! 

Lees meer

Populaire citytrips Granada

Citytrip Granada - historische stad aan de Sierra Nevada

In het zuidoosten van Spanje vind je de stad Granada, het juweeltje van de regio Andalusië. De geweldige ligging aan de voet van de Sierra Nevada waardoor de stad wordt omringd door prachtige bergen. Hier kun je overigens goed skiën in de winter of stevige wandelingen maken in de zomer. Ooit werd Granada bestuurd door de Moren, en veel is nog bewaard gebleven uit deze tijd. Je ziet dus nog veel terugkomen in de historische architectuur. Het middelpunt van de stad is dan ook zeker het betoverende fort complex van Alhambra. Dit complex was gebouwd tussen 1200 en 1300 voor de Nazari. Het staat op de UNESCO Werelderfgoedlijst. En terecht!

Wat te doen in Granada

Cultuur snuiven, lekker eten en drinken, genieten van flamencoshows en gezellig shoppen! Het moderne en oude gedeelte beschikken allebei over talloze bezienswaardigheden, restaurants, en winkels. Tijdens je stedentrip moet je ook echt de heerlijke cuisine van Granada ontdekken. Van Spaanse tapas tot gerechten met Arabische invloeden. De leukste wijken die je tijdens je citytrip in Granada kunt ontdekken zijn Alhambra, Albaicín en Sacromonte. 

De oude wijken van Granada

Het fenomenale Alhambra van Granada is tijdens je stedentrip zeker een bezichtiging waard. Maar de Moren hebben nog meerdere schatten achtergelaten. Binnen het complex vind je prachtige tuinen, zoals de Generalife, het paleis van Carlos V en meerdere Nasridische paleizen waaronder het Leeuwenpaleis. Ook de wijk Albaicín, dat op een heuvel ligt, is een highlight, hier vind je allerlei smalle straatjes, pleinen, witte huizen, en historische gebouwen. Vanaf de Mirador de San Nicolas heb je trouwens een geweldig uitzicht over de Alhambra. Terwijl je in Albaicín bent, ga dan ook even langs bij het Arabische badhuis, El Banuelo en het oude herenhuis Casa de Castril. De wijk Sacromonte, gelegen op een heuvel, is de thuisbasis van de Roma-gemeenschap. Het is de plek voor Flamenco! Mocht je even langsgaan bij deze authentieke wijk, dan mag een bezoek aan een van de leuke Flamencoshows zeker niet worden overgeslagen. 

Ervaar modern Granada

Hoewel het geweldig is om de historische kant van Granada te ontdekken, mag een bezoek aan het moderne deel niet ontbreken. Tijdens je wandeling door de straten van het centrum hoort een bezichtiging aan de kathedraal van Granada ook op de planning te staan. Verder mogen de bezienswaardigheden zoals de koninklijke kapel Capilla Royal en de Plaza Nueva niet worden overgeslagen tijdens je citytrip. Ontdek de in Arabische-stijl bazaar Alcaiceria en ga lekker shoppen. Iets verderop van de bazaar kun je een wandeling maken over de Carrera del Darro, een iconische loopbrug langs de rivier met mooie uitzichten. De moderne kant van Granada is ook de place to be voor studenten, dus perfect om uit te gaan.

Beste reistijd & het weer: Granada

Granada is hoger gelegen dan andere Andalusische steden zoals Malaga of Sevilla, waardoor Granada niet zo warm is als de andere steden. De maanden met de hoogste temperaturen, zijn dan ook net zoals bij ons in juli en augustus. Tijdens deze maanden kan het soms wel 33 graden worden. Aangezien je in de winter kan skiën, kun je er dus vanuit gaan dat het best wel koud kan worden. Maar daar zijn wij, vergeleken met de Spanjaarden, wel gewend aan. Toch? Als je wilt skiën, dan is de winterperiode perfect. Klinkt de zomer te heet voor jou? Dan is de beste reistijd in april of mei. 

Wil jij ook op citytrip of een weekendje weg naar Granada? Bekijk ons aanbod aan mooie hotels en laat je verrassen door het indrukwekkende Granada!