JavaScript staat uit in je instellingen. Zet JavaScript aan om gebruik te maken van Prijsvrij.be.
Home Alone 2 - Filmlocaties

Home Alone 2

Auteur: Jana  Gepubliceerd op: 01-06-2021

Als je aan kerst denkt, dan denk je aan gezelligheid, familie, liefde, kerstboom, cadeautjes, eten én natuurlijk dé kerstfilm Home Alone! Elk jaar tijdens kerst komen deze films voorbij op televisie of je zoekt de film op in een van de streamingsdiensten. Home Alone 2 is opgenomen in de prachtige stad New York welke tijdens de maand december fantastisch is aangekleed met de mooiste kerstdecoratie en lampjes. Een goede reden voor ons om de Home Alone New York filmlocaties eens op een rijtje te zetten! Het grootste gedeelte van de film speelt zich af in Manhattan, de place to be als je in New York bent.

Terwijl de rest van de familie van Kevin naar Florida vliegt voor de kerstdagen, blijft Kevin achter op de luchthaven van La Guardia Airport. Er is weinig kans dat jij hier vanuit België zult landen, want op dit vliegveld landen voornamelijk nationale vluchten. Vanaf La Guardia Airport neemt Kevin een yellow cab naar Manhattan om de stad in zijn eentje te gaan ontdekken!

Battery Park en de Twin Towers

In het begin van de film zien we één van de mooiste, meest toeristische attracties van New York. Je ziet Kevin in Battery Park door de verrekijker kijken naar het Vrijheidsbeeld. Als hij verder kijkt door de verrekijker ziet hij de Twin Towers staan.

Vanaf Battery Park kun je met de boot naar het Vrijheidsbeeld toe. Het Vrijheidsbeeld ligt namelijk op een eilandje voor de kust. Zoals je ongetwijfeld hebt opgemerkt is deze film vóór 2001 opgenomen toen de Twin Towers er nog stonden. Uiteraard kun je de 9/11 memorial en het bijbehorende museum bezoeken. Dit is echt iets wat je gezien moet hebben als je in New York bent.

Battery Park

Plaza Hotel

Het Plaza Hotel is één van de belangrijkste plekken uit de film van Home Alone 2. Dit is namelijk de plek waar Kevin terecht komt en vervolgens een kamer boekt met de creditcard van zijn vader. Als je goed oplet tijdens de film zie je ook nog oud President Donald Trump voorbij komen.

Het Plaza Hotel is prachtig om te zien vanaf de buitenkant. Je kunt het hotel vinden aan de zuidelijke rand van Central Park vlak in de buurt van de bekende winkelstraat 5th Avenue. Als je niet slaapt in het hotel dan kun je helaas ook niet naar binnen, maar als je voor het Plaza Hotel staat dan herken je het direct uit de film!

Het Plaza Hotel

Radio City Music Hall

Vol verbazing en bewondering zie je Kevin kijken naar de Radio City Music Hall. Tijdens de maand december is het theater feestelijk versierd met kerstbomen met duizenden lampjes én natuurlijk de alom bekende neonverlichting. In de film Home Alone zie je Kevin hier alleen langslopen.

Het prachtige theater kun je vinden in de buurt van Rockefeller Center en dankt zijn naam aan de eerste huurders van het pand: de radiomaatschappij van New York. In het verleden is het theater gebruikt voor de uitreiking van onder andere de Grammy Awards en veel bekende Amerikaanse artiesten hebben hier opgetreden.

Times Square

Een film, die is opgenomen in New York, is natuurlijk niet compleet met een opname rondom Times Square. In de film zie je Kevin lopen over het plein en even later loopt zijn moeder hier ook om Kevin te zoeken. Helaas zonder resultaat…

Uiteraard is Times Square nog steeds te bezoeken en ook deze plek moet je gezien hebben in New York. 

Het wereldberoemde Times Square

De kerstboom bij Rockefeller Center

Spoiler Alert! Uiteraard komt het aan het einde van de film allemaal weer goed. Kevin vindt zijn moeder weer terug bij de grootste kerstboom (in de maand december) van New York bij Rockefeller Center.

De wereldberoemde kerstboom bij Rockefeller Center is een hele attractie op zich, maar deze is helaas niet het hele jaar te zien. Wil je de wereldberoemde kerstboom zien, net zoals Kevin in de film Home Alone 2, dan raden we je aan om de maand december af te reizen naar New York.

Rockefeller Center

Heb jij nu nog meer zin gekregen in een vakantie naar New York? Heb jij nog niet geboekt, maar kan je niet wachten? Bekijk dan ons aanbod van vakanties naar New York! “New York is not a city – it’s a world.” — Iman