JavaScript staat uit in je instellingen. Zet JavaScript aan om gebruik te maken van Prijsvrij.nl.
Reisadvies Denemarken » Maatregelen » Prijsvrij.nl
Meer weten?

Praktische info Denemarken

Lees alles over valuta, visa en andere handige reisinformatie.

 

Buitenlandse Zaken

Check de laatste updates van het Ministerie van Buitenlandse zaken

 

Veelgestelde vragen

Bekijk hier de veelgestelde vragen over geboekte vakanties

Reisadvies voor Denemarken

Voor het laatst bijgewerkt op 01-12-2021

Ook alweer aan het dromen over een vakantie naar Denemarken? Om je up to date te houden van alle ontwikkelingen omtrent het coronavirus hebben wij de meest actuele informatie en veelgestelde vragen voor een vakantie naar Denemarken voor je onder elkaar gezet.

Actuele informatie Denemarken

Op dit moment zijn er verschillende kleurcodes vanuit de Belgische overheid voor Denemarken. Het reisadvies voor het grootste gedeelte van het land heeft kleurcode groen, wat betekent dat je hier zonder zorgen naartoe op vakantie kunt. Het gebied Central Jutland heeft de kleurcode oranje, hier kan je dus ook gewoon naar toe.

De volgende regio's hebben een reisadvies met kleurcode rood (hoog risico op besmetting): Faroer, de Capital Region of Denmark, Zealand, Zuid Denemarken, Greenland en Noord Jutland.

Wat zijn de meest gestelde vragen?

Je kunt weer op vakantie naar Denemarken. Hiervoor gelden verschillende inreisbeperkingen. Deze lees je verder op deze pagina. Let op: voor sommige regio’s geldt een oranje of rood reisadvies. Rood geldt voor Zealand, Southern Denmark, Greenland, Central Jutland, North Jutland, Faroer en de Captial Region of Denmark.

Ja, je kunt naar Denemarken met het vliegtuig wanneer je een coronabewijs kunt laten zien (vanaf 13 jaar). Ook gelden er op de luchthavens richtlijnen om social distancing na te kunnen leven en zijn mondkapjes voor personeel en passagiers verplicht. Op de luchthaven en in het vliegtuig dien je dus een mondkapje te dragen.

Wanneer je met de auto naar Denemarken reist gelden dezelfde regels. Bij de Duits/Deense grens wordt geen Nederlandstalige test geaccepteerd. Zorg dat deze in het Scandinavisch, Duits, Engels, Frans of Italiaans is.

Wanneer we weer op vakantie kunnen naar Denemarken, dien je rekening te houden met de volgende zaken:

Heenreis Denemarken

Voor de heenreis naar Denemarken dien je een van de volgende coronabewijzen aan te kunnen tonen:

 • Aantoonbare vaccinatie van 14 dagen of langer geleden
 • Bewijs van herstel van COVID-19
 • Een negatieve PCR-test niet ouder dan 72 uur
 • Een antigeentest niet ouder dan 48 uur

 • Mondkapjes

Een mondkapje moet tijdens je reis op verschillende plekken worden gedragen. Daarom is het aan te raden om meerdere mondkapjes mee te nemen als je op reis gaat. Zo dien je bij alle luchtvaartmaatschappijen en luchthavens mondkapjes te dragen.

• Vliegen vanaf België

Voor de heenvlucht geldt dat alle reizigers vanuit België (vanaf 15 jaar) een negatieve coronatest moeten kunnen voorleggen. De test mag niet ouder zijn dan 48 uur.

Alle reizigers (vanaf 16 jaar) moeten daarnaast binnen 48 uur voor vertrek een Passagier Lokalisatie Formulier invullen. Het invullen van dit formulier geldt zowel voor de heen- als terugvlucht. Het formulier kun je online invullen. Kinderen t/m 15 jaar worden geregistreerd op het formulier van de ouders. Als bewijs ontvang je een QR-code die je bij check-in en/of boarding moet vertonen. Meer informatie over het PLF vind je hier.

Let op: Check hier de kleurcode in België het kan het zijn dat je bij terugkomst op een Belgische luchthaven in sommige gevallen een negatieve coronatestuitslag bij je dient te hebben. Controleer daarom altijd op de website van de Belgische overheid wat van toepassing is voor jouw vakantie en check de testlocaties op bestemming.

• Vliegen vanaf Duitsland
Vliegen vanaf Duitsland naar Denemarken? Ondanks het aangescherpte reisadvies mag je nog steeds op doorreis in Duitsland. Dus je kunt gewoon vliegen vanaf een Duitse luchthaven. Als je via Duitsland naar jouw vakantiebestemming reist, dienen alle reizigers (vanaf 6 jaar) zowel voor de heen- als terugvlucht een negatieve coronatest bij zich te hebben. Dit betekent dat je je op bestemming laat testen bij een van de 

testlocaties in Denemarken. Als je volledig gevaccineerd bent is dit niet nodig. 

Verblijf je langer dan 24 uur in Duitsland, dan geldt er ook een meldplicht en dien je voor aankomst in Duitsland een Public Health Passenger Locator Form in te vullen. Deze zogeheten 'einreiseanmeldung' kan je digitaal invullen.

• Vliegen vanaf Nederland

Ben je op vakantie geweest naar Denemarken en wil je Nederland weer inreizen? Dat kan. Let op: Nederland hanteert andere kleurcodes en inreisbeperkingen. Controleer daarom altijd op de website van de Nederlandse Overheid wat van toepassing is voor jouw vakantie en check de testlocaties op bestemming.

De richtlijnen in Denemarken zijn als volgt:

 • Een afstand van 2 meter dient te worden aangehouden.
 • Het schudden van handen wordt afgeraden.
 • Mondkapjes zijn op openbare plaatsen verplicht voor iedereen vanaf 12 jaar.


Voor het niet naleven van de richtlijnen in Denemarken kun je een boete krijgen.

Op dit moment zijn de volgende voorzieningen geopend:

 • Hotels en resorts zijn open met een beperkte capaciteit.
 • Winkels zijn open.
 • Musea, theaters, bioscopen en attractieparken zijn open wanneer je in het bezit bent van een coronapaspoort.
 • Restaurants zijn open tot 02:00 uur. Je kunt enkel binnen reserveren wanneer je in het bezit bent van een coronapaspoort.
 • Ferries varen met beperkte capaciteit, controleer dit bij de betreffende maatschappij.

Prijsvrij doet er alles aan om deze pagina zo up-to-date mogelijk te houden, maar door de snelle veranderingen van de regels kunnen onjuistheden voorkomen. Prijsvrij is niet aansprakelijk of verantwoordelijk voor eventuele onjuistheden. Check altijd voor reservering en vertrek het actuele reisadvies op de website: Buitenlandse Zaken.