JavaScript staat uit in je instellingen. Zet JavaScript aan om gebruik te maken van Prijsvrij.nl.
Reisadvies Malediven » Maatregelen » Prijsvrij.be
Meer weten?

Corona-voucher

Lees hier meer over hoe je kan boeken met de corona-voucher.

 

Buitenlandse Zaken

Check de laatste updates van het Ministerie van Buitenlandse zaken

 

Veelgestelde vragen

Bekijk hier de veelgestelde vragen over geboekte vakanties

Reisadvies voor Malediven

Voor het laatst bijgewerkt op 15-10-2021

Wil jij graag op vakantie naar de Malediven? Dan is het belangrijk om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen rondom het coronavirus. Om het makkelijk te maken hebben wij de meest actuele informatie en veelgestelde vragen voor een vakantie naar de Malediven voor je op een rijtje gezet.

Actuele informatie Malediven

De Belgische overheid raadt reizen naar de Malediven af. Zodra dit verandert lees je er hier meer over. 

Maar ben jij nu al zo toe aan een vakantie? Bekijk dan ons ruime aanbod met vakanties naar landen met een geel of groen reisadvies. Of bekijk hotels in de Malediven voor later.

Wat zijn de meest gestelde vragen?

Het inreisverbod is opgeheven en de Maldiven laten (toeristische) reizigers weer toe met bepaalde maatregelen. Wij hebben een aantal extra garanties aan onze service toegevoegd, zodat je jouw vakantie voor later onbezorgd kunt boeken! Naast onze vertrouwde voorwaarden bieden wij nu ook een terughaalgarantie en geld terug garantie aan.

Er is geen vliegverbod naar de Malediven. Toch raadt de Belgische overheid reizen naar de Malediven voorlopig af. De volgende maatregelen zijn van toepassing:

 

Er geldt geen quarantaineverplichting en geen PCR-testverplichting als je minimaal 14 dagen voor aankomst volledig gevaccineerd bent en de vaccinatiegraad van het eiland, waar je naar toe gaat, boven de 90% is. Dat kun je hier checken. Ben je niet volledig gevaccineerd? Dan geldt wel een quarantaineverplichting van 14 dagen. Dit is ook het geval wanneer je naar een eiland reis welke niet aan de 90% vaccinatiegraad voldoet. In dat geval dien je bij aankomst een negatief PCR-testresultaat laten zien, dat niet ouder is dan 72 uur. De kosten voor de quarantaine en de PCR-test na quarantaine zijn voor eigen rekening.

 

Als je bij aankomst COVID-gerelateerde klachten vertoont, dan kan door de lokale autoriteiten besloten worden dat je, op eigen kosten, een PCR-COVID-19-test moet doen en in quarantaine moet gaan.

 

Daarnaast hebben de luchthavens richtlijnen opgesteld om social distancing na te kunnen leven en ook zijn mondkapjes voor personeel en passagiers verplicht. Op de luchthaven en in het vliegtuig dien je dus een mondkapje te dragen.

Wanneer we weer op vakantie kunnen naar de Malediven, dien je rekening te houden met de volgende zaken:

·  Mondkapjes

Een mondkapje moet tijdens je reis op verschillende plekken worden gedragen. Daarom is het aan te raden om meerdere mondkapjes mee te nemen als je op reis gaat. Zo dien je bij alle luchtvaartmaatschappijen en luchthavens mondkapjes te dragen. Op de Malediven zijn mondkapjes verplicht in alle openbare ruimtes. 

·  Gezondheidsverklaring Malediven

Als je naar de Malediven afreist dien je een gezondheidsverklaring in te vullen. Deze gezondheidsverklaring kun je gemakkelijk invullen via deze link. Dit formulier dien je 24 uur voor aankomst naar de Malediven online in te vullen.

·  Vliegen vanaf België

Wil je op vakantie naar de Malediven en vliegen vanaf België? Dat kan! Voor de heenvlucht geldt dat alle reizigers vanuit Nederland (vanaf 6 jaar) een negatieve coronatest moeten kunnen voorleggen. De test mag niet ouder zijn dan 72 uur. Alle reizigers (vanaf 16 jaar) moeten daarnaast binnen 48 uur voor vertrek een Passagier Lokalisatie Formulier invullen. Het invullen van dit formulier geldt zowel voor de heen- als terugvlucht. Het formulier kun je online invullen. Kinderen t/m 15 jaar worden geregistreerd op het formulier van de ouders. Als bewijs ontvang je een QR-code die je bij check-in en/of boarding moet vertonen. Meer informatie over het PLF vind je hier.

·  Vliegen vanaf Nederland

Na een verblijf op de Malediven dien je bij terugkomst in Nederland een coronabewijs te laten zien, in ieder geval één van de volgende bewijzen:

Een vaccinatiebewijs waaruit blijkt dat je volledig gevaccineerd bent met een vaccin dat is goedgekeurd door de EMA (Europees Geneesmiddelenbureau) of WHO (Wereldgezondheidsorganisatie). Of;

Een testbewijs. De negatieve PCR/NAAT-test mag niet ouder zijn dan 48 uur oud voor vertrek naar Nederland. Een negatieve antigeentest mag niet ouder zijn dan 24 uur oud voor vertrek naar Nederland. Of;

Een herstelbewijs. Je positieve PCR/NAAT-test mag niet korter dan 11 dagen geleden en niet langer dan 180 dagen geleden zijn afgenomen. Het herstelbewijs moet afgegeven zijn door een EU-lidstaat.

 

Kinderen jonger dan 12 jaar kunnen zonder deze documenten naar Nederland terugreizen

Let op: Nederland hanteert een andere definitie bij de kleurcodes van de reisadviezen en wellicht ook andere inreisbeperkingen. Controleer daarom altijd op de website van de Nederlandse overheid wat van toepassing is voor jouw vakantie en check de testlocaties op bestemming. Veel luchtvaartmaatschappijen vragen je om een gezondheidsverklaring in te vullen. Deze krijg je vaak aangereikt op het vliegveld, maar Prijsvrij raadt aan om deze alvast in te vullen voor je thuis vertrekt om vertraging te voorkomen. Gezondheidsverklaring downloaden doe je via deze link.

·  Vliegen vanaf Duitsland

Vliegen vanaf Duitsland naar de Malediven? Je kunt gewoon vliegen vanaf een Duitse luchthaven. Bij terugkomst in Duitsland dienen alle reizigers (vanaf 6 jaar) een negatieve coronatest bij zich hebben. Dit betekent dat je je op bestemming laat testen bij een van de testlocaties.

Verblijf je langer dan 24 uur in Duitsland, dan geldt er ook een meldplicht en dien je voor aankomst in Duitsland een Public Health Passenger Locator Form in te vullen. Deze zogeheten 'einreiseanmeldung' kan je digitaal invullen.

De richtlijnen op de Malediven zijn als volgt:

  • Houd 1 meter afstand van elkaar.
  • Het schudden van handen wordt afgeraden.
  • Mondkapjes zijn op openbare plaatsen verplicht.

Voor het niet naleven van de richtlijnen in de Malediven kun je een boete krijgen.

Op dit moment zijn de volgende voorzieningen geopend:

  • Hotels en resorts zijn open met een beperkte capaciteit. De lokale regering heeft speciale protocollen opgesteld zodat iedereen van een veilige vakantie kan genieten! Bij het inchecken zal de temperatuur worden gemeten en dien je een gezondheidsverklaring te ondertekenen.
  • Restaurants zijn met een beperkte capaciteit open. Aan tafel is een mondkapje niet nodig, wel wanneer je je verplaatst binnen het restaurant. Personeel wordt getest op COVID-19 om een zo veilig mogelijke omgeving te waarborgen.
  • Ook bars zijn met een beperkte capaciteit open. Hier gelden dezelfde regels als in restaurants.
  • Stranden horen vaak bij de resorts en zijn toegankelijk voor resortgasten.

Prijsvrij doet er alles aan om deze pagina zo up-to-date mogelijk te houden, maar door de snelle veranderingen van de regels kunnen onjuistheden voorkomen. Prijsvrij is niet aansprakelijk of verantwoordelijk voor eventuele onjuistheden. Check altijd voor reservering en vertrek het actuele reisadvies op de website: Buitenlandse Zaken.