JavaScript staat uit in je instellingen. Zet JavaScript aan om gebruik te maken van Prijsvrij.nl.
Reisadvies Malediven » Maatregelen » Prijsvrij.nl
Meer weten?

Corona-voucher

Lees hier meer over hoe je kan boeken met de corona-voucher.

 

Buitenlandse Zaken

Check de laatste updates van het Ministerie van Buitenlandse zaken

 

Veelgestelde vragen

Bekijk hier de veelgestelde vragen over geboekte vakanties

Reisadvies voor Malediven

Voor het laatst bijgewerkt op 16-06-2021

Wil jij graag op vakantie naar de Malediven? Dan is het belangrijk om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen rondom het coronavirus. Om het makkelijk te maken hebben wij de meest actuele informatie en veelgestelde vragen voor een vakantie naar de Malediven voor je op een rijtje gezet.

Actuele informatie Malediven

Helaas is het reisadvies voor de Malediven op dit moment nog code rood. Dit betekent dat je nog niet op vakantie kunt naar deze bestemming. Zodra dit verandert lees je er hier meer over.

Wat zijn de meest gestelde vragen?

Er is op dit moment helaas nog geen duidelijkheid over wanneer toeristen weer naar de Malediven op vakantie mogen. Maar wij hebben een aantal extra garanties aan onze service toegevoegd, zodat je jouw vakantie voor later in het jaar onbezorgd kunt boeken! Naast onze vertrouwde voorwaarden bieden wij nu ook een terughaalgarantie en geld terug garantie aan.

Ja, er gaan vluchten van België naar de Malediven. Let op: De Belgische overheid raadt internationale reizen nog steeds af.


Daarnaast hebben de luchthavens richtlijnen opgesteld om social distancing na te kunnen leven en ook zijn mondkapjes voor personeel en passagiers verplicht. Op de luchthaven en in het vliegtuig dien je dus een mondkapje te dragen.

Wanneer we weer op vakantie kunnen naar de Malediven, dien je rekening te houden met de volgende zaken:

• Negatieve coronatest

Bij aankomst moeten alle passagiers een negatieve PCR Covid-19 test testuitslag laten zien. Deze moet in de Engelse taal zijn en niet ouder zijn dan 96 uur. Daarnaast dien je een online ingevuld gezondheidsformulier mee te nemen, 24 uur voor aankomst. Bij aankomst kan het voorkomen dat je nogmaals getest wordt op COVID-19 wanneer zij symptomen denken te herkennen. Deze test is kosteloos. Ook geldt er een quarantaineplicht van 10 dagen bij aankomst op de Malediven.

  • Mondkapjes

Een mondkapje moet tijdens je reis op verschillende plekken worden gedragen. Daarom is het aan te raden om meerdere mondkapjes mee te nemen als je op reis gaat. Zo dien je bij alle luchtvaartmaatschappijen en luchthavens mondkapjes te dragen. Op de Malediven zijn mondkapjes verplicht in alle openbare ruimtes.

• Gezondheidsverklaring Malediven
Als je naar de Malediven afreist dien je een gezondheidsverklaring in te vullen. Dit formulier dien je 24 uur voor aankomst naar de Malediven online in te vullen.

• Vliegen vanaf België

Wanneer je terugvliegt van vakantie dien je binnen 48 uur vóór aankomst terug in België een Public Health Passenger Locator Form in te vullen. Ook wanneer je landt op een Nederlandse of Duitse luchthaven, dien je binnen 48 uur vóór aankomst terug in België dit formulier in te vullen. Het formulier kun je online invullen.

Op basis van je antwoorden in het Passenger Locator Form wordt beoordeeld of je in quarantaine moet of een testverplichting hebt. Als je namelijk uit een hoog risicogebied terugkeert (rode zone), dien je bij terugkomst in quarantaine te gaan en leg je op dag 1 en dag 7 een coronatest af. Deze quarantaine en testen zijn verplicht. Je riskeert een boete van minimaal 250 euro bij niet naleven van deze verplichting. Als dit voor jou geldt, ontvang je een sms. Krijg je geen sms? Dan hoef je dus niet in quarantaine en is er geen testverplichting. Als je terugkeert uit een groene of oranje zone hoef je over het algemeen niet in quarantaine en is er geen testverplichting.

Check de kleurcode in België, het kan zijn dat je bij terugkomst op een Belgische luchthaven in sommige gevallen een negatieve coronatestuitslag bij je dient te hebben, terwijl dit bij terugkomst op een Nederlandse luchthaven misschien niet nodig is. Controleer daarom altijd op de website van de Belgische overheid wat van toepassing is voor jouw vakantie en check de testlocaties op bestemming.

• Vliegen vanaf Nederland
Ben je op vakantie geweest naar het buitenland en wil je Nederland weer inreizen? Dan dien je in sommige gevallen een negatieve PCR-COVID-19-testuitslag te laten zien, bij aankomst in Nederland per vliegtuig. Let op: Nederland hanteert andere kleurcodes en inreisbeperkingen. Controleer daarom altijd op de website van de Nederlandse Overheid wat van toepassing is voor jouw vakantie en check de testlocaties op bestemming.

• Vliegen vanaf Duitsland
Vliegen vanaf Duitsland naar de Malediven? Ondanks het aangescherpte reisadvies mag je nog steeds op doorreis in Duitsland. Dus je kunt gewoon vliegen vanaf een Duitse luchthaven. Bij terugkomst in Duitsland dienen alle reizigers (vanaf 6 jaar) een negatieve coronatest bij zich hebben. Dit betekent dat je je op bestemming laat testen bij een van de testlocaties.

Verblijf je langer dan 24 uur in Duitsland, dan geldt er ook een meldplicht en dien je voor aankomst in Duitsland een Public Health Passenger Locator Form in te vullen. Deze zogeheten 'einreiseanmeldung' kan je digitaal invullen.

De richtlijnen op de Malediven zijn als volgt:

  • Houd 1 meter afstand van elkaar.
  • Het schudden van handen wordt afgeraden.
  • Mondkapjes zijn op openbare plaatsen verplicht.

Voor het niet naleven van de richtlijnen in de Malediven kun je een boete krijgen.

Op dit moment zijn de volgende voorzieningen geopend:

  • Hotels en resorts zijn open met een beperkte capaciteit. De lokale regering heeft speciale protocollen opgesteld zodat iedereen van een veilige vakantie kan genieten. Bij het inchecken zal de temperatuur worden gemeten en dien je een gezondheidsverklaring te ondertekenen.
  • Restaurants zijn met een beperkte capaciteit open. Aan tafel is een mondkapje niet nodig, wel wanneer je je verplaatst binnen het restaurant. Personeel wordt getest op COVID-19 om een zo veilig mogelijke omgeving te waarborgen.
  • Ook bars zijn met een beperkte capaciteit open. Hier gelden dezelfde regels als in restaurants.
  • Stranden horen vaak bij de resorts en zijn toegankelijk voor resortgasten.

Prijsvrij doet er alles aan om deze pagina zo up-to-date mogelijk te houden, maar door de snelle veranderingen van de regels kunnen onjuistheden voorkomen. Prijsvrij is niet aansprakelijk of verantwoordelijk voor eventuele onjuistheden. Check altijd voor reservering en vertrek het actuele reisadvies op de website: Buitenlandse Zaken.