JavaScript staat uit in je instellingen. Zet JavaScript aan om gebruik te maken van Prijsvrij.be.
Reisadvies Malta » Alle maatregelen in Malta » Prijsvrij.be
Meer weten?

Praktische info Malta

Lees alles over valuta, visa en andere handige reisinformatie.

 

Buitenlandse Zaken

Check de laatste updates van het Ministerie van Buitenlandse zaken.

 

Veelgestelde vragen

Bekijk hier de veelgestelde vragen over geboekte vakanties.

Reisadvies voor Malta

Voor het laatst bijgewerkt op 27-09-2022

Wil jij op het prachtige eiland Malta genieten van mooie landschappen, bruisende stadjes en de bijzondere blue lagoon? Wij houden de laatste ontwikkelingen rondom het coronavirus in Malta goed in de gaten. Je vindt op deze pagina de actuele informatie, zodat jij weet wat je kunt verwachten als je op vakantie gaat naar Malta.

Actuele informatie Malta

Je kunt op vakantie naar Malta met een coronabewijs. Bekijk ons aanbod voor mooie en voordelige hotels op Malta! 

Top 10 hotels Malta

Bekijk de populairste hotels en resorts van Malta tijdens de zomervakantie!

Wat zijn de meest gestelde vragen?

Ja, je kunt op vakantie naar het prachtige Malta met een coronabewijs!

Als je op vakantie gaat naar Malta zijn er een aantal dingen die je nodig hebt: 

 • PLF formulier

De Maltese overheid verplicht het een om tot 1 mei een PLF formulier in te vullen voor vertrek. Vanaf 2 mei is dit formulier niet meer nodig.

  • Coronabewijs

  Voor een vakantie naar Malta die je te beschikken over een geldig coronabewijs. Dit kan een vaccinatie-, herstel- of negatief testbewijs (PCR) zijn. Wil je weten of jouw coronabewijs geldig is? Bekijk alle voorwaarden en uitzonderingen voor een coronabewijs op Malta. 

  • Terugreis  naar België

  Bij terugkomst in België hoef je geen geldig coronabewijs (vaccinatie-, herstel-, of testbewijs) meer te laten zien. Er gelden enkel nog maatregelen voor reizigers die uit een land met een heel hoog risico (terug)komen. Er zijn momenteel geen landen met een heel hoog risico. Maar omdat het reisadvies regelmatig wijzigt, adviseren we je om dit goed in de gaten te blijven houden.

  • Vliegen vanaf België

  Je hoeft bij vertrek vanaf een Belgische luchthaven geen coronabewijs te laten zien. Maar heb je wel een bewijs nodig voor je eindbestemming, zorg er dan voor dat je je coronabewijs al bij je hebt voordat je vliegt vanaf België.

  • Vliegen vanaf Duitsland
  Goed nieuws! Duitsland heeft de inreisregels versoepelt voor de zomermaanden. Dit betekent dat je tijdelijk geen coronabewijs nodig hebt voor je heen- en terugvlucht vanaf Duitsland (houd wel rekening met de inreisbeperkingen van je eindebestemming). Dit geldt t/m 30 september 2022. Reis je na deze periode? Dan kan je alleen vliegen vanaf Duitsland wanneer je in het bezit bent van een geldig coronabewijs.


  - Vaccinatiebewijs; 2 vaccinaties waarvan de laatste vaccinatie niet langer dan 9 maanden (270 dagen) geleden afgegeven is. Als je laatste vaccinatie ouder is dan 9 maanden, geldt dat je volledig gevaccineerd bent als je 3 vaccinaties hebt gehad (booster). Er moet minimaal 3 maanden tussen de 2e en 3e vaccinatie zitten. OF;
  - Herstelbewijs; In Duitsland zijn de regels rondom het herstelbewijs iets strenger. Een herstelbewijs is niet 180 dagen, maar 90 dagen geldig. Als je langer dan 90 dagen geleden positief bent getest voor corona, kun je niet met je herstelbewijs reizen via Duitsland (ook al heb je wel een QR code). In dit geval kun je alleen reizen met een geldig testbewijs. OF;
  - Testbewijs; dit mag een PCR-test of antigeentest zijn, beiden van max. 48 uur oud voor vertrek. 

  Bovenstaande regels gelden voor alle reizigers vanaf 12 jaar. Heb je geen geldig vaccinatie- of herstelbewijs? Dan kan je je voor je terugreis naar Duitsland op bestemming laten testen bij een van de corona testlocaties.

  • Vliegen vanaf Nederland

  Voor je terugreis naar Nederland heb je geen geldig coronabewijs meer nodig. Als je met het vliegtuig reist, laat dan bij het instappen je ingevulde gezondheidsverklaring zien. Bij thuiskomst in Nederland wordt een zelftest geadviseerd, ook als je gevaccineerd of hersteld bent. Voor meer informatie over je terugreis naar Nederland vind je op Reizen tijdens Corona.

  • Mondkapjes

  Een mondkapje hoef je in Malta alleen bij grote evenementen te dragen. Je dient bij alle luchtvaartmaatschappijen en luchthavens mondkapjes te dragen. Daarom is het aan te raden om meerdere mondkapjes mee te nemen als je op reis gaat. 

  Er zijn een aantal maatregelen opgesteld in Malta waar je rekening mee dient te houden:

  • Er geldt in Malta een minimale fysieke afstand van 2 meter.
  • Het dragen van een mondkapje is nog verplicht tot 1 mei. Vanaf 2 mei zijn mondkapjes alleen nog verplicht tijdens vluchten en in ziekenhuizen en zorginstellingen.

  De volgende faciliteiten zijn op dit moment open:

  • Niet essentiële winkels: winkels zijn geopend. Er is een document opgesteld waaraan winkeliers zich moeten houden. Hier staan gedetailleerde hygiëne regels in, regels met betrekking tot social distancing en uitgebreide tips om verspreiding van het virus tegen te gaan.
  • Horeca:de horeca is geopend met beperkingen.
  • Bioscopen, musea en attracties: musea, bioscopen en theaters zijn open.
  • Toeristische accommodaties: hotels, appartementen en andere toeristische accommodaties zijn geopend. Er zijn richtlijnen opgesteld waar de accommodaties zich aan dienen te houden om verspreiding tegen te gaan. Daarnaast moeten zij een certificaat ontvangen om open te mogen. Zo ben je er van verzekerd dat jouw hotel zich aan de regels houdt!
  • Strand en zwembaden: de stranden zijn geopend, dus je kunt lekker ontspannen aan het strand tijdens je vakantie en genieten van het warme weer. Zwembaden zijn geopend, dus ook hier kun je lekker een duik nemen. 

  Prijsvrij doet er alles aan om deze pagina zo up-to-date mogelijk te houden, maar door de snelle veranderingen van de regels kunnen onjuistheden voorkomen. Prijsvrij is niet aansprakelijk of verantwoordelijk voor eventuele onjuistheden. Check altijd voor reservering en vertrek het actuele reisadvies op de website: Buitenlandse Zaken.