JavaScript staat uit in je instellingen. Zet JavaScript aan om gebruik te maken van Prijsvrij.nl.
Reisadvies Malta » Alle maatregelen in Malta » Prijsvrij.be

Top 10 hotels Malta

Bekijk de populairste hotels en resorts van Malta tijdens de zomervakantie!

Reisadvies voor Malta

Voor het laatst bijgewerkt op 07-04-2021

Wil jij op het prachtige eiland Malta genieten van mooie landschappen, bruisende stadjes en de bijzondere blue lagoon? Wij houden de laatste ontwikkelingen rondom het coronavirus in Malta goed in de gaten. Je vindt op deze pagina de actuele informatie, zodat jij weet wat je kunt verwachten als je op vakantie gaat naar Malta.

Actuele informatie Malta

Goed nieuws! Malta heeft aangekondigd dat het land vanaf 1 juni weer open gaat voor toeristen. Afhankelijk van het reisadvies van de Belgische Overheid, kunnen we binnenkort weer op vakantie naar dit prachtige eiland.Het reisverbod wordt vanaf 19 april voor Belgen ook afgeschaft. Wel blijft er nog een negatief reisadvies van kracht.

Zomer 2021 naar Malta

Het reisadvies van de Belgische Overheid is momenteel nog negatief.  We zijn wel hoopvol voor de periode hierna, aangezien Malta zelf weer bijna open gaat!

Om jou in 2021 te ontlasten van de onzekerheden van het boeken van een vakantie bieden wij jou extra garanties. Zo bieden wij terughaalgarantie en geld terug garantie.  Je bent er van verzekerd dat wij jou terug halen en veilig naar België brengen. Met deze garanties kun jij voor bijvoorbeeld de meivakantie en zomervakantie met een geruster hart een vakantie uitzoeken. Je leest hier alle voorwaarden over deze garanties.

Kijk jij er ook naar uit om Malta te ontdekken? De zon, zee, fijne baaien en culturele stadjes zullen jouw vakantie tot een succes maken. Die cocktail wacht op je!

Meer weten?

Corona-voucher

Lees hier meer over hoe je kan boeken met de corona-voucher.

 

Buitenlandse Zaken

Check de laatste updates van het Ministerie van Buitenlandse zaken.

 

Veelgestelde vragen

Bekijk hier de veelgestelde vragen over geboekte vakanties.

Wat zijn de meest gestelde vragen?

Nee, op dit moment kun je helaas niet op vakantie naar Malta. Het land is in een strenge lockdown en de Belgische Overheid heeft een negatief reisadvies uitgegeven voor Malta. Het land heeft wel aangekondigd om op 1 juni weer open te gaan voor toeristen! Dus afhankelijk van het reisadvies van de Belgische Overheid kunnen we binnenkort weer naar Malta.

Ja dat kan! We hebben positieve verwachtingen voor de zomervakantie. Om jou veilig op vakantie te laten gaan bieden wij terughaalgarantie en geld terug garantie. Daarnaast hebben we tijdelijk geen aanbetaling, wat betekent dat je pas 6 weken voor vertrek de vakantie hoeft te betalen.

Als je op vakantie gaat naar Malta zijn er een aantal punten waar je rekening mee moet houden:

 • PCR-test

Bij aankomst in Malta is het verplicht om een negatieve uitslag van een coronatest te laten zien. Deze test mag niet ouder zijn dan 72 uur voor aankomst in Malta. Als je bij Prijsvrij een vakantie naar Malta hebt geboekt, helpen wij je met het verkrijgen van deze test. Je krijgt hier van ons een e-mail over met verdere informatie.

 

 • Travel Declaration Form Malta

De Maltese overheid verplicht het een om Travel Declaration Form in te vullen voor vertrek. Je dient dit formulier van te voren uit te printen en mee op reis te nemen.

 

 • Passenger Locator Form

Als je op vakantie gaat naar Malta ben je verplicht om het Public Health Passenger Locator Form in te vullen. Dit formulier helpt bij het achterhalen van contacten wanneer er nieuwe besmettingen worden vastgesteld bij bijvoorbeeld passagiers in een vliegtuig. Je kunt het Public Health Passenger Locator Form via deze link  uitprinten en invullen.

 • Vliegen vanaf Duitsland

Het is verplicht om voor aankomst in Duitsland een Public Health Passenger Locator Form in te vullen. Je kunt het Public Health Passenger Locator Form via deze link  invullen en uitprinten.

 • Reizen vanuit België

Wanneer je terugvliegt van vakantie dien je binnen 48 uur vóór aankomst terug in België een Public Health Passenger Locator Form in te vullen. Ook wanneer je landt op een Nederlandse of Duitse luchthaven, dien je binnen 48 uur vóór aankomst terug in België dit formulier in te vullen. Het formulier kun je hier online invullen. Indien je deze niet invult riskeer je een boete. Meer informatie vind je hier.

 • Vliegen vanaf Nederland

Het reisadvies voor Nederland is aangescherpt, maar je mag nog wel op doorreis in Nederland zonder beperkingen. Je kunt dus gewoon vliegen vanaf een Nederlandse luchthaven. Ben je op vakantie geweest naar Malta en wil je Nederland weer inreizen? Dan dien je vanaf dinsdag 29 december 2020 in veel gevallen een negatieve PCR-COVID-19-testuitslag te laten zien, bij aankomst in Nederland per vliegtuig. Dit is een Nederlandse maatregel die is ingesteld om de import en verspreiding van het coronavirus tegen te gaan en geldt ook vakantiegangers.

 • Mondkapjes

Het is op vliegvelden en gedurende de volledige vlucht verplicht om een mondkapje te dragen voor elke reiziger van 6 jaar en ouder. Ook dien je op sommige (openbare) ruimtes een mondkapje te dragen.

Momenteel zijn alle faciliteiten gesloten, maar wanneer Malta weer open gaat voor toeristen, zullen de volgende faciliteiten geopend zijn:

 • Niet essentiële winkels: de winkels zijn geopend. Er is een document opgesteld waaraan winkeliers zich moeten houden. Hier staan gedetailleerde hygiëne regels in en regels met betrekking tot social distancing en uitgebreide tips om verspreiding van het virus tegen te gaan.

 • Horeca: de horeca is geopend met beperkingen. Er dient rekening te worden met de capaciteit. Zo mag er één persoon per 6 vierkante meter in een binnenruimte en één persoon per 4 vierkante meter op een buitenruimte plaatsnemen. Er mogen maximaal 10 personen aan dezelfde tafel zitten met een afstand van minstens 2 meter. Snackbars en kiosken zijn gesloten tot 1 februari.

 • Bioscopen, musea, attracties: deze zijn geopend. Er mag één persoon per 4 vierkante meter plaatsnemen. Als iemand klachten vertoond, mag deze persoon worden geweigerd. Ook dien je hier een mondkapje te dragen.

 • Toeristische accommodaties: hotels, appartementen en andere toeristische accommodaties zijn geopend. Er zijn richtlijnen opgesteld waar de accommodaties zich aan dienen te houden om verspreiding tegen te gaan. Daarnaast moeten zij een certificaat ontvangen om open te gaan. Zo ben je er van verzekerd dat jouw hotel zich aan de regels houdt.

 • Strand en zwembaden: de stranden zijn geopend, dus je kunt lekker ontspannen aan het strand tijdens je vakantie en genieten van het warme weer. Zwembaden zijn geopend, dus ook hier kun je lekker een duik nemen. Bij zwembaden geldt wel een beperkte capaciteit.
Er zijn een aantal maatregelen opgesteld in Malta waar je rekening mee dient te houden:
 • Er geldt in Malta een minimale fysieke afstand van 2 meter.
 • Het dragen van een mondkapje is op alle openbare plaatsen (zowel binnen als buiten) verplicht.
 • Er geldt een samenscholingsverbod in Malta. Dit betekent dat er niet meer dan 6 personen mogen samenkomen, met uitzondering van personen die tot hetzelfde huishouden behoren.
 • Er is een verminderde capaciteit in het openbaar vervoer en je kunt niet contant betalen.

Prijsvrij doet er alles aan om deze pagina zo up-to-date mogelijk te houden, maar door de snelle veranderingen van de regels kunnen onjuistheden voorkomen. Prijsvrij is niet aansprakelijk of verantwoordelijk voor eventuele onjuistheden. Check altijd voor reservering en vertrek het actuele reisadvies op de website: Buitenlandse Zaken.