JavaScript staat uit in je instellingen. Zet JavaScript aan om gebruik te maken van Prijsvrij.nl.
Reisadvies Malta » Alle maatregelen in Malta » Prijsvrij.be
Meer weten?

Corona-voucher

Lees hier meer over hoe je kan boeken met de corona-voucher.

 

Buitenlandse Zaken

Check de laatste updates van het Ministerie van Buitenlandse zaken.

 

Veelgestelde vragen

Bekijk hier de veelgestelde vragen over geboekte vakanties.

Reisadvies voor Malta

Voor het laatst bijgewerkt op 20-10-2021

Wil jij op het prachtige eiland Malta genieten van mooie landschappen, bruisende stadjes en de bijzondere blue lagoon? Wij houden de laatste ontwikkelingen rondom het coronavirus in Malta goed in de gaten. Je vindt op deze pagina de actuele informatie, zodat jij weet wat je kunt verwachten als je op vakantie gaat naar Malta.

Actuele informatie Malta

Malta is staat momenteel op code oranje. Dit betekent dat het mogelijk is om naar Malta op vakantie te gaan!

Wanneer je op vakantie gaat naar Malta, dien je er rekening mee te houden dat Malta bezoekers weigert die niet volledig zijn gevaccineerd. Dit geldt voor iedereen vanaf 12 jaar en de laatste dosis van de vaccinatie moet 14 dagen voor aankomst zijn gezet. Kinderen tussen de 5 en 11 jaar mogen wel op vakantie met een coronatest. Zij hoeven niet gevaccineerd te zijn. Kinderen onder de 5 jaar zijn vrijgesteld van zowel een vaccinatie als een coronatest. 

Top 10 hotels Malta

Bekijk de populairste hotels en resorts van Malta tijdens de zomervakantie!

Wat zijn de meest gestelde vragen?

Het reisadvies van Malta is code oranje, wat betekent dat je lekker op vakantie kunt naar dit heerlijke eiland!

 • Vaccinatie

Iedereen vanaf 12 jaar dient een vaccinatiebewijs te laten zien bij aankomst in Malta. Kinderen tussen 5 en 11 jaar zijn ook toegestaan met een PCR-test. Kinderen onder 5 jaar oud zijn vrijgesteld van een vaccinatie of coronatest.

De laatste dosis van de vaccinatie moet minstens 14 dagen voor aankomst in Malta zijn gezet. Door middel van het Digitaal Corona Certificaat kun je aantonen dat je bent gevaccineerd (of een negatieve uitslag van een coronatest hebt voor kinderen onder 12 jaar). Een herstelbewijs wordt niet geaccepteerd. Wil je toch naar Malta met alleen een PCR-test? Dan ga je ter plaatse in quarantaine.
 

 • Travel Declaration Form Malta

De Maltese overheid verplicht het een om Travel Declaration Form in te vullen voor vertrek. Je dient dit formulier van te voren uit te printen en mee op reis te nemen.

 

 • Passenger Locator Form

Als je op vakantie gaat naar Malta ben je verplicht om het Public Health Passenger Locator Form in te vullen. Dit formulier helpt bij het achterhalen van contacten wanneer er nieuwe besmettingen worden vastgesteld bij bijvoorbeeld passagiers in een vliegtuig. Je kunt het Public Health Passenger Locator Form via deze link  uitprinten en invullen.

 • Vliegen vanaf Duitsland

Als je via Duitsland naar jouw vakantiebestemming reist, dienen alle reizigers (vanaf 12 jaar) die geen herstelbewijs kunnen laten zien, voor zowel voor de heen- als terugvlucht een negatieve coronatest bij zich te hebben. Dit betekent dat je je op bestemming laat testen bij één van de testlocaties.

Verblijf je langer dan 24 uur in Duitsland, dan geldt er ook een meldplicht en dien je voor aankomst in Duitsland een Public Health Passenger Locator Form in te vullen. Deze zogeheten 'einreiseanmeldung' kan je digitaal invullen.

 • Reizen vanuit België

Wanneer je terugvliegt van vakantie dien je binnen 48 uur vóór aankomst terug in België een Public Health Passenger Locator Form in te vullen. Ook wanneer je landt op een Nederlandse of Duitse luchthaven, dien je binnen 48 uur vóór aankomst terug in België dit formulier in te vullen. Het formulier kun je online invullen.

Op basis van je antwoorden in het Passenger Location Form wordt beoordeeld of je in quarantaine moet of een testverplichting hebt. Als je namelijk uit een hoog risicogebied terugkeert (rode zone), dien je bij terugkomst in quarantaine te gaan en leg je op dag 1 en dag 7 een coronatest af. Deze quarantaine en testen zijn verplicht. Je riskeert een boete van minimaal 250 euro bij niet naleving van deze verplichting. Als dit voor jou geldt, ontvang je een sms. Krijg je geen sms? Dan hoef je dus niet in quarantaine en is er geen testverplichting. Als je terugkeert uit een groene of oranje zone hoef je over het algemeen niet in quarantaine en is er geen testverplichting.

 • Vliegen vanaf Nederland

Ben je op vakantie geweest naar het buitenland en wil je Nederland weer inreizen? Dan dien je in sommige gevallen een negatieve PCR-COVID-19-testuitslag te laten zien, bij aankomst in Nederland per vliegtuig. Let op: Nederland hanteert andere kleurcodes en inreisbeperkingen. Controleer daarom altijd op de website van de Nederlandse Overheid wat van toepassing is voor jouw vakantie en check de testlocaties op bestemming

 • Mondkapjes

Het is op vliegvelden en gedurende de volledige vlucht verplicht om een mondkapje te dragen voor elke reiziger van 6 jaar en ouder. Ook dien je op sommige (openbare) ruimtes een mondkapje te dragen. Wanneer je volledig bent gevaccineerd heb je geen mondkapje meer nodig. Kinderen onder de 12 jaar hoeven geen mondkapje te dragen als een volwassenen is gevaccineerd.

Er zijn een aantal maatregelen opgesteld in Malta waar je rekening mee dient te houden:

 • Er geldt in Malta een minimale fysieke afstand van 2 meter.
 • Het dragen van een mondkapje is op alle openbare plaatsen (zowel binnen als buiten) verplicht, tenzij je volledig bent gevaccineerd.
 • Er geldt een samenscholingsverbod in Malta. Dit betekent dat er niet meer dan 6 personen mogen samenkomen, met uitzondering van personen die tot hetzelfde huishouden behoren.
 • Er is een verminderde capaciteit in het openbaar vervoer en je kunt niet contant betalen.

De volgende faciliteiten zijn op dit moment open:

 • Niet essentiële winkels: winkels zijn geopend. Er is een document opgesteld waaraan winkeliers zich moeten houden. Hier staan gedetailleerde hygiëne regels in, regels met betrekking tot social distancing en uitgebreide tips om verspreiding van het virus tegen te gaan.

 • Horeca: de horeca is geopend met beperkingen. 

 • Bioscopen, musea en attracties: musea, bioscopen en theaters zijn open.

 • Toeristische accommodaties: hotels, appartementen en andere toeristische accommodaties zijn geopend. Er zijn richtlijnen opgesteld waar de accommodaties zich aan dienen te houden om verspreiding tegen te gaan. Daarnaast moeten zij een certificaat ontvangen om open te mogen. Zo ben je er van verzekerd dat jouw hotel zich aan de regels houdt!

 • Strand en zwembaden: de stranden zijn geopend, dus je kunt lekker ontspannen aan het strand tijdens je vakantie en genieten van het warme weer. Zwembaden zijn geopend, dus ook hier kun je lekker een duik nemen. Bij zwembaden geldt wel een beperkte capaciteit.

Prijsvrij doet er alles aan om deze pagina zo up-to-date mogelijk te houden, maar door de snelle veranderingen van de regels kunnen onjuistheden voorkomen. Prijsvrij is niet aansprakelijk of verantwoordelijk voor eventuele onjuistheden. Check altijd voor reservering en vertrek het actuele reisadvies op de website: Buitenlandse Zaken.