JavaScript staat uit in je instellingen. Zet JavaScript aan om gebruik te maken van Prijsvrij.be.
Reisadvies Mexico » Maatregelen » Prijsvrij.nl
Meer weten?

Corona testen

Lees hier voor welke bestemmingen je een PCR test nodig hebt. 

Praktische info Mexico

Lees alles over valuta, visa en andere handige reisinformatie.

Buitenlandse Zaken

Check de laatste updates van het Ministerie van Buitenlandse zaken

Veelgestelde vragen

Bekijk hier de veelgestelde vragen over geboekte vakanties

Reisadvies voor Mexico

Voor het laatst bijgewerkt op 29-06-2022

Droom jij van een vakantie naar Mexico waar schitterende koraalriffen en Caribische stranden je te wachten staan? Ook de lokale gerechten, het tropische weer en de Mexicaanse cultuur dragen bij aan de voordelen van dit paradijs. Om wijs op reis te gaan houden wij je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen rondom het coronavirus. Om het makkelijk te maken hebben wij de meest actuele informatie en veelgestelde vragen voor een vakantie naar Mexico voor je op een rijtje gezet.

Actuele informatie Mexico

Het reisadvies voor Mexico is positief! Bekijk onze prachtige hotels in Mexico en wie weet geniet jij binnenkort van een zonovergoten vakantie.

Wat zijn de meest gestelde vragen?

Ja, je kunt gewoon op vakantie naar Mexico.

Jazeker. Het reisadvies vanuit de Vlaamse overheid is positief, dus je kunt heerlijk op vakantie naar Mexico! 

Wanneer je op vakantie gaat naar Mexico, dien je rekening te houden met de volgende zaken:

Heenreis naar Mexico

  Op dit moment is een test of ander coronabewijs voorafgaand aan je reis niet verplicht. Ook is er geen quarantaineplicht bij aankomst in Mexico. Wel kan het voorkomen dat reizigers bij aankomst een COVID-19 gezondheidsscreening moeten ondergaan. Als hieruit symptomen blijken, kan quarantaine worden afgedwongen.

  Ben je niet gevaccineerd en wil je naar Mexico, let op dat je een vakantie boekt zonder overstap in de VS.

  • Mondkapjes

  Een mondkapje moet tijdens je reis op verschillende plekken worden gedragen in openbare binnenruimtes en het openbaar vervoer. Daarom is het aan te raden om meerdere mondkapjes mee te nemen als je op reis gaat. Zo dien je bij alle luchtvaartmaatschappijen en luchthavens mondkapjes te dragen.

  • Terugreis naar België

  Bij aankomst in België hoef je geen geldig coronabewijs (vaccinatie-, herstel-, of testbewijs) meer te laten zien. Er gelden enkel nog maatregelen voor reizigers die uit een land met een heel hoog risico (terug)komen. Er zijn momenteel geen landen met een heel hoog risico. Maar omdat het reisadvies regelmatig wijzigt, adviseren we je om dit goed in de gaten te blijven houden.

  • Gezondheidsverklaring Nederland

  Veel luchtvaartmaatschappijen verplichten je om een gezondheidsverklaring in te vullen. Deze krijg je vaak aangereikt op het vliegveld, maar Prijsvrij raadt aan om deze alvast in te vullen voor je thuis vertrekt.

    • Vliegen vanaf Duitsland
    Goed nieuws! Duitsland heeft de inreisregels versoepelt voor de zomermaanden. Dit betekent dat je tijdelijk geen coronabewijs nodig hebt voor je heen- en terugvlucht vanaf Duitsland (houd wel rekening met de inreisbeperkingen van je eindebestemming). Dit geldt t/m 31 augustus 2022. Reis je na deze periode? Dan kan je alleen vliegen vanaf Duitsland wanneer je in het bezit bent van een geldig coronabewijs. Dit mag een vaccinatie-, herstel- of testbewijs zijn en heb je nodig voor zowel de heen- als terugvlucht. Duitsland kent strengere regels, hou daarom rekening met onderstaande eisen: 


    - Vaccinatiebewijs; 2 vaccinaties waarvan de laatste vaccinatie niet langer dan 9 maanden (270 dagen) geleden afgegeven is. Als je laatste vaccinatie ouder is dan 9 maanden, geldt dat je volledig gevaccineerd bent als je 3 vaccinaties hebt gehad (booster). Er moet minimaal 3 maanden tussen de 2e en 3e vaccinatie zitten. OF;
    - Herstelbewijs; In Duitsland zijn de regels rondom het herstelbewijs iets strenger. Een herstelbewijs is niet 180 dagen, maar 90 dagen geldig. Als je langer dan 90 dagen geleden positief bent getest voor corona, kun je niet met je herstelbewijs reizen via Duitsland (ook al heb je wel een QR code). In dit geval kun je alleen reizen met een geldig testbewijs. OF;
    - Testbewijs; dit mag een PCR-test of antigeentest zijn, beiden van max. 48 uur oud voor vertrek. 

    Bovenstaande regels gelden voor alle reizigers vanaf 12 jaar. Heb je geen geldig vaccinatie- of herstelbewijs? Dan kan je je voor je terugreis naar Duitsland op bestemming laten testen bij een van de corona testlocaties.

    • Vliegen vanaf België

    Je hoeft bij vertrek op een Belgische luchthaven geen coronabewijs te laten zien. Maar heb je wel een bewijs nodig voor je eindbestemming, zorg er dan voor dat je je coronabewijs al bij je hebt voordat je vertrekt vanaf België.

    • Terugreis naar Nederland

    Check wat je nodig hebt voor de terugreis naar Nederland op Reizen tijdens Corona.

    Mexico gebruikt een stoplichtensysteem (rood-oranje-geel-groen) om te bepalen welke maatregelen op welke plek gelden. Ga vooraf na welke maatregelen gelden in het gebied waar je heen reist. Actuele informatie lees je op de website van de lokale overheid.

    De richtlijnen in Mexico zijn als volgt:
    • Houd 1,5 meter afstand van elkaar.
    • Het schudden van handen wordt afgeraden.
    • Mondkapjes zijn op openbare plaatsen verplicht.

    Voor het niet naleven van de richtlijnen in Mexico kun je een boete krijgen.

    De meeste resorts hebben een in house testlocatie, waardoor je gemakkelijk in het hotel de test kan laten afnemen.

    Top 10 zonvakanties Mexico

    Bekijk hieronder de populairste resorts & hotels voor een tropische vakantie in Mexico.

    Prijsvrij doet er alles aan om deze pagina zo up-to-date mogelijk te houden, maar door de snelle veranderingen van de regels kunnen onjuistheden voorkomen. Prijsvrij is niet aansprakelijk of verantwoordelijk voor eventuele onjuistheden. Check altijd voor reservering en vertrek het actuele reisadvies op de website: Buitenlandse Zaken.