JavaScript staat uit in je instellingen. Zet JavaScript aan om gebruik te maken van Prijsvrij.be.
Last minute vakantie: let hierop met boeken

Last minute vakantie: Let hierop met boeken

Auteur: Esther  Gepubliceerd op: 25-02-2021

Belgen boeken hun vakantie steeds vaker last minute. Laatste moment vakanties gaan immers vaak voor bodemprijzen de deur uit. Een last minute vakantie brengt wel stress op het laatste moment mee. Waar moet je op letten bij het boeken van een lastminute vakantie? Wij zochten het voor je uit zodat jij een goedkope vakantie kan boeken zonder problemen!

Wat is een last minute vakantie?

Een last minute vakantie noemen ze zo wanneer je een vakantie boekt en binnen 6 weken gelijk vertrekt. Een last minute vakantie zijn vakanties die je dus boekt, en snel op vakantie gaat. De populaire vakantiebestemmingen voor een goedkope vakantie zijn o.a. Turkije, Spanje of Griekenland en zijn vaak voordeliger dan wanneer je normaal boekt.

Seizoensgebonden

Het boeken van een last minute is niet voor iedereen heel erg geschikt. Ga je bijvoorbeeld met kinderen op vakantie, of heb je al een bepaalde bestemming in gedacht, dan raden we je aan vroeg te boeken in het seizoen. Tijdens het vroeg boek seizoen lopend vanaf eind oktober t/m midden februari is de keuze het grootst en heb je vaak extra vroeg boek kortingen waar je van kan profiteren! Boek je een aantal dagen/weken voor vertrek is de kans groot dat deze familiekamers lastminute zijn uitverkocht.

Kan je buiten het hoogseizoen reizen en maakt het niet uit waar je naar toe wilt reizen? Dan zit er vast een last minute voor je tussen!

Visum of intentingen?

Voor landen buiten Europa heb je vaak een visum nodig. Soms moet je deze al vooraf aanvragen. Houdt bij het boeken rekening dat dit in sommige gevallen niet binnen 24 uur geregeld kan worden. Ga je op vakantie naar Turkije? Dan heb je met ingang van 2 maart 2020 geen visum meer nodig.

Inentingen of vaccinaties voor je vakantie kan verplicht zijn, of nodig. Ga je bijvoorbeeld naar Egypte, Marokko of Tunesië, raden ze dit vaak vooraf aan. Vraag bij je huisarts na of het ook voor jouw vakantie nodig is, en hoe lang je vooraf deze vaccinaties moet halen.

Geldig reisdocument

Het belangrijkste van allemaal, het hebben van een geldig paspoort of identiteitsbewijs. Bij veel reizen zoals Turkije, dient je visum nog langer geldig te zijn bij terugkomst van je vakantie. Houdt hier rekening mee bij het boeken van je vakantie en check de geldigheid van je reisdocument voordat je op zoek gaat naar een vakantie! Zo kan je vooraf bepalen of welke landen wel of juist niet geschikt zijn voor je last minute vakantie. Voorkom ook op deze manier hoge kosten voor het lastminute aanvragen van een geldig reisdocument en houdt je goedkope vakantie!


Wil jij ook nog een last minute vakantie boeken? Je vindt ze het gehele jaar door. Een goedkope vakantie naar de zon, een citytrip of wintersport is snel geboekt via onze last minute pagina. Waag een gokje en boek je last minute vandaag nog!