JavaScript staat uit in je instellingen. Zet JavaScript aan om gebruik te maken van Prijsvrij.be.
Waarom is een last minute voordelig? » Prijsvrij.be

Waarom is een last minute voordelig?

Auteur: Sammy  Gepubliceerd op: 28-07-2023

Wat is het toch heerlijk om, als je nog geen plannen hebt, eens last minute op vakantie te gaan. Nog even snel de zon opzoeken of naar je favoriete vakantiebestemming. Dat kan allemaal als je een last minute boekt! Last minutes hebben echter meer voordelen naast dat ze vaak goedkoper zijn. Ben je al nieuwsgierig? Lees dan snel verder!

Lekker goedkoop

Om te beginnen is een last minute over het algemeen goedkoper dan een vakantie die je verder van tevoren geboekt hebt. Hoe dichter je op je vertrek zit, hoe groter het voordeel kan uitpakken. Last minutes zijn goedkoper omdat de reis, vliegtuigstoelen en hotelkamers vaak al zijn ingekocht. Als deze dan niet voldoende verkopen mogen ze voor een lagere prijs de deur uit. Hoe fijn is dat? Vroegboeken is daarentegen vaak net zo goedkoop, tussendoor je vakantie boeken is duurder. Dus boek vroeg of laat voor de allerbeste prijs!

Bekende last minute bestemmingen zijn:

Gran Canaria
Een topbestemming met een heerlijk klimaat waar het het hele jaar goed vertoeven is. Het is een super plek om last minute naar toe te gaan om de warmte op te zoeken,  zelfs in onze winter zijn de temperaturen er uitstekend.

De Algarve
Deze prachtige regio in Portugal heeft een aangenaam klimaat. Je kunt er veel van de zon en de warmte genieten. Als je last minute gaat zoek je toch juist de zon op!?


Prachtige blauwe zee

Kreta
Kreta is het grootste eiland van Griekenland. Dat betekent ook dat er genoeg te doen is op het eiland. Gelukkig is het weer er een groot gedeelte van het seizoen erg aangenaam.

Mallorca
Het heerlijke eiland Mallorca is steeds meer in trek dus mis het zeker niet. Je kunt er tijdens veel verschillende seizoenen naartoe wat het een populair eiland maakt met lekker weer.

Spontaan & spannend

Een last minute is vaak een vakantie die je spontaan boekt zonder dat het gepland is. Je hebt tijd over of je wilt ineens graag weg uit de kou. Het is daarbij ook best een beetje spannend. Ineens ga je een vakantie boeken en binnen een paar dagen vlieg je al naar een door jou gekozen droombestemmingen, dat geeft superveel energie. Voel jij het ook?

Veelzijdig aanbod

Bij last minutes is het aanbod groot. Op alle bestemmingen blijven er wel reizen over die niet verkocht worden. Je kunt naar de populaire Europese bestemmingen zoals Turkije, Spanje, Italië, Frankrijk en Portugal. Maar je kan ook reizen naar verre bestemmingen zoals Curaçao, Aruba, Thailand, Cuba, de Dominicaanse Republiek en Bali. Ga je echter op reis in populaire schoolvakanties dan is ons advies juist om extra vroeg te boeken. Zo profiteer je van vroegboekkorting en heb je de meeste keus qua vliegtijden en accommodaties.

Gaat jouw voorkeur uit naar een verre bestemming? Neem dan een kijkje bij onze last minutes op verre bestemmingen zoals Domincaanse Republiek, Thailand en Malediven:

Vakantie aan het strand

Avontuurlijk

Zit je niet vast aan een bepaalde vakantieperiode dan kun je besluiten om laat te boeken. Het is dan veel avontuurlijker om je vakantie te boeken. In welke accommodatie kom je terecht? Naar welk land of stad ga je toe? Het last minute boeken is een hele beleving. Ook loont het zeker om flexibel te zijn; iets schuiven met de vertrektijden, de luchthaven of de verblijfsduur kan behoorlijk schelen in de kosten.

No count down

Ja ja, normaal ben je aan het aftellen tot je vakantie begint. Je hebt een agenda opgehangen waar je de dagen vanaf streept maar dat hoeft bij een last-minute gelukkig niet. Het is vaak nog maar een paar weekjes of slechts een aantal dagen voor dat je al op vakantie gaat. Een last-minute bij Prijsvrij Vakanties kan vanaf 6 weken voor vertrek geboekt worden.

Aftellen voor vakantie 

Geen inpakstress

Géén inpakstress? Nee juist niet, want een ding is zeker: je hebt helemaal geen tijd om inpakstress te hebben. Ga je naar de zon? Je hoeft dan niet veel kleding mee te nemen want je zoekt de warmte op. Dus of je nu naar Mallorca of naar een Canarisch eiland gaat, je zwemkleding en zomeroutfits zijn het belangrijkst.

Boek je een last minute wintersport dan is je skikleding en een comfortabele wandeloutfit het belangrijkst. Daarbuiten zijn er altijd genoeg winkels op bestemming om de eventueel vergeten artikelen alsnog te kopen.

Over deze voordelen had je vast nog niet nagedacht hé!? Het betekent natuurlijk niet dat het altijd zo uitpakt, maar dit zijn wel de meest voorkomende voordelen. Wees er dus snel bij als je nog heerlijk last minute op vakantie wilt in bijvoorbeeld de herfstvakantie. Ben jij er al klaar voor? 

Boek nu je excursie