JavaScript staat uit in je instellingen. Zet JavaScript aan om gebruik te maken van Prijsvrij.be.
Het nieuwe vliegen - Hoe ga je met het vliegtuig? - Prijsvrij.be
Meer weten?

Reisadvies

Bekijk hier alle reisadviezen per bestemming

Buitenlandse Zaken

Check de laatste updates van het Ministerie van Buitenlandse Zaken

 

Veelgestelde vragen

Bekijk hier de veelgestelde vragen over geboekte vakanties

 

Informatie over een vliegvakantie

Voor het laatst bijgewerkt op 25-01-2023


Wij kunnen op vakantie! Maar hoe werkt dat ‘nieuwe’ vliegen? Op deze pagina geven wij antwoord op al jouw vragen! Wij staan continu in contact met de luchtvaartmaatschappijen en houden de regels goed in de gaten. Lees ook meer over het reisadvies en de maatregelen per bestemming. Zo kun jij met een gerust hart van je vakantie genieten! 

Mondkapjes

Op dit moment is het niet langer wettelijk verplicht om een mondkapje te dragen aan boord en bij alle Nederlandse-, Belgische- en Duitse luchthavens. Eenmaal aangekomen op bestemming worden er verschillende voorschriften gehanteerd voor het dragen van een mondkapje. Daarom raden wij aan om dit vooraf je reis te checken van je eindbestemming en het na te vragen bij de luchtvaartmaatschappij waarmee je vliegt.

Gezondheidsverklaring

Voor je terugreis naar Nederland, België en Duitsland is het niet nodig om een gezondheidsverklaring in te vullen. Houd nog wel rekening met dat verschillende luchtvaartmaatschappijen je verplichten om een gezondheidsverklaring in te vullen. Deze krijg je vaak aangereikt op het vliegveld.

In het vliegtuig

Wat zijn de maatregelen die luchtvaartmaatschappijen treffen?

  • Vliegtuigen worden tussen vluchten door extra schoongemaakt.  
  • Risico’s op verspreiding van het virus in de cabine van een vliegtuig zijn beperkt door goede ventilatie, luchtfiltersystemen en de droge lucht aan boord. 
  • Je dient vaak vooraf online in te checken. Lees hier alle informatie per vliegmaatschappij.

Prijsvrij doet er alles aan om deze pagina zo up-to-date mogelijk te houden, maar door de snelle veranderingen van de regels kunnen onjuistheden voorkomen. Prijsvrij is niet aansprakelijk of verantwoordelijk voor eventuele onjuistheden.