JavaScript staat uit in je instellingen. Zet JavaScript aan om gebruik te maken van Prijsvrij.be.
Citytrip Europa » Vlucht + hotel » Prijsvrij.be
Zoek Vakanties
Reisgezelschap
Bestemming
Vertrekdatum
Reisduur
Vervoerstype
Zoek vakanties

Top 10 citytrip hotels in Europa

Op zoek naar een leuke citytrip in Europa? Boek je verblijf in één van deze hotels voor een super leuke korte vakantie!

*Exclusief bijdragen SGR en Calamiteitenfonds (€12,50 per boeking) en eventueel lokaal te betalen belastingen en toeslagen.

Citytrip Europa

Europa bestaat uit vele verschillende landen die allemaal weer een variatie aan mooie steden bieden. Wanneer je er even een paar dagen tussenuit wilt of gewoon lekker een weekendje weg, dan is een citytrip in Europa ideaal! Binnen Europa heb je naast culturele, authentieke en romantische steden nog veel meer keus. Wandel langs de hoogtepunten en bewonder de bezienswaardigheden van jouw stad naar wens. Ontdek welke Europese stad het beste bij jou past en boek vandaag nog een korte vakantie naar een stad in Europa!

Populaire citytrips Europa
*Exclusief bijdragen SGR en Calamiteitenfonds (€12,50 per boeking) en eventueel lokaal te betalen belastingen en toeslagen.

Populaire én originele citytrips in Europa

Een paar dagen er tussenuit naar een stad in Europa, wie wil dat nu niet? Vanwege de korte afstand kun je heel gemakkelijk een kleine vakantie plannen, want vanuit België vlieg je al binnen enkele uren naar de mooiste Europese bestemmingen. Daarnaast is reizen met de trein of auto ook een prima alternatief wanneer je voor een citytrip in Europa kiest. Zoals we net al benoemde, telt Europa talloze steden die zich perfect lenen voor een stedenreis. Om het kiezen van de juiste Europese stad wat makkelijker voor je te maken hebben we de meest populaire én de meest originele citytrips in Europa hieronder voor je op een rijtje gezet.

Top 5 populaire citytrips:

Top 5 originele citytrips:

Tips voor een goedkope citytrip in Europa

Bij Prijsvrij vakanties vind je een uitgebreid aanbod van voordelige citytrip bestemmingen binnen Europa. Om zelf een betaalbare citytrip naar wens te vinden, geven we je graag een paar handige tips voor jouw reis. Een eerste tip: ben flexibel wat betreft je vertrekluchthaven. Het kan in je voordeel zijn wanneer je verder kijkt dan alleen de dichtstbijzijnde vertrekluchthaven bij jou in de buurt. Vertrekken vanaf een andere luchthaven kan vaak goedkoper uitvallen. Bovendien blijft de vluchtduur in de meeste gevallen gelijk dus daarin maakt de vertrekluchthaven geen verschil en ben je nog steeds net zo snel bij jouw gekozen Europese stad!

Een volgende aanrader is om voordat je op reis gaat uit te stippelen welke bezienswaardigheden je allemaal wilt zien en/of welke activiteiten je wilt doen. Zo kom je niet in tijdnood en weet je hoeveel geld je ongeveer daaraan uit gaat geven. Tot slot zijn stevige schoenen een must! Tijdens een citytrip zal je veel lopen en je wilt natuurlijk niet onder de blaren zitten. Dus wees verstandig en ga goed voorbereid jouw citytrip in Europa tegemoet!

Beste reistijd voor een weekendje weg binnen Europa

De beste periode voor een citytrip in Europa is natuurlijk geheel afhankelijk van de gekozen bestemming. In het voorjaar zijn steden in Zuid-Europa aan te raden. Denk bijvoorbeeld aan Valencia of Lissabon, hier is de temperatuur dan erg aangenaam en kun je genieten van de zon! In de winterperiode is een romantische citytrip juist deaal. Parijs, Kopenhagen of Praag zijn in het najaar erg geschikt. Bestel na een wandeling een lekkere kop chocomel om op te warmen en te genieten van je trip! De maanden november en januari zijn vaak ook de goedkoopste maanden om een Europese stad op te zoeken. Waar wacht je nog op?

Ontdek vandaag nog al onze Europese steden en voor je het weet pak jij je valies in!