JavaScript staat uit in je instellingen. Zet JavaScript aan om gebruik te maken van Prijsvrij.be.
Citytrip Europa » Vlucht + hotel » Prijsvrij.be
Zoek Vakanties
Reisgezelschap
Bestemming
Vertrekdatum
Reisduur
Vervoerstype
Zoek vakanties

Citytrip Europa

Europa bestaat uit vele verschillende landen die allemaal weer een variatie aan mooie steden bieden. Wanneer je er even een paar dagen tussenuit wilt of gewoon lekker een weekendje weg, dan is een citytrip in Europa ideaal! Binnen Europa heb je naast culturele, intieme en romantische steden nog veel meer keus. Wandel langs de hoogtepunten en bewonder de bezienswaardigheden van jouw stad naar wens. Ontdek welke Europese stad het beste bij jouw wensen aansluit en boek vandaag nog een korte vakantie naar een stad in Europa!

Culturele, populaire én originele citytrips in Europa

Europa telt talloze steden die zich perfect lenen voor een citytrip! Slenter bijvoorbeeld over de Champs-Elysées in Parijs, vaar in een gondel door de grachten van Venetië of ga wijnproeven in Porto. Om het kiezen van de juiste Europese stad wat makkelijker voor je te maken hebben we de meest culturele, populaire én originele citytrips in Europa hieronder voor je op een rij gezet.

Tips voor een goedkope citytrip in Europa!

Bij Prijsvrij Vakanties vind je een uitgebreid aanbod aan goedkope citytrips binnen Europa. Om een betaalbare citytrip naar wens te vinden, geven we je graag een paar handige tips voor jouw reis:

Wees flexibel met je vertrekluchthaven

Het kan in je voordeel zijn wanneer je verder kijkt dan alleen de dichtstbijzijnde vertrekluchthaven bij jou in de buurt. Vertrekken vanaf een andere luchthaven kan vaak goedkoper uitvallen. Bovendien blijft de vluchtduur in de meeste gevallen gelijk. Vertrekken vanaf een andere luchthaven maakt dan ook weinig verschil, en zo ben je nog steeds net zo snel bij jouw gekozen Europese stad!

Plan welke bezienswaardigheden je wilt ontdekken

Bedenk van tevoren welke bezienswaardigheden je wilt zien en welke activiteiten je wilt ondernemen. Zo kom je niet in tijdnood en weet je precies hoeveel geld je ongeveer daaraan uit gaat geven.

Denk aan stevige wandelschoenen

Stevige schoenen waarop je urenlang kan lopen zijn een must tijdens je citytrip. Je zult namelijk veel gaan lopen, en je wilt natuurlijk niet onder de blaren zitten. Dus wees verstandig en ga goed voorbereid jouw citytrip in Europa tegemoet.

Beste reistijd voor een weekendje weg binnen Europa

De beste periode voor een citytrip in Europa is natuurlijk geheel afhankelijk van de gekozen bestemming. In het voorjaar zijn steden in Zuid-Europa aan te raden. Denk bijvoorbeeld aan Valencia of Lissabon, waar de temperatuur dan erg aangenaam is en waar je dus lekker kunt genieten van de zon. In de winterperiode is een romantische citytrip in Europa juist ideaal. Parijs, Kopenhagen en Praag zijn in het najaar heel geschikt om te bezoeken. De temperaturen zijn dan namelijk nog steeds mild, maar door de herfstkleuren worden de steden omgetoverd tot romantische, sfeervolle locaties!  

Bekijk alle citytrips uit het aanbod van Prijsvrij Vakanties!

Of je nu wilt slenteren langs luxe jachten in de haven van Malaga, op de foto wilt met de scheve toren van Pisa of het Colosseum in Rome eindelijk eens met je eigen ogen wilt aanschouwen. Ontdek vandaag nog alle Europese steden en laat je inspireren voor jouw citytrip. Boek vliegensvlug online en zet je koffer maar vast klaar!

Veelgestelde vragen over citytrips in Europa

De maanden november en januari zijn vaak de goedkoopste maanden om een Europese stad op te zoeken. In deze periode zijn de vluchttarieven het laagst, waardoor je een gemakkelijk een goedkope deal kunt scoren!

Europa biedt verschillende betaalbare stedentripbestemmingen aan waar je kunt genieten van cultuur, geschiedenis en architectuur zonder je portemonnee ver open te hoeven trekken. Denk hierbij aan bestemmingen zoals Budapest, Krakau, Lissabon en Warschau.

Blogs
De mooiste steden van Zuid-Europa!

De mooiste steden van Zuid-Europa!

Leuke steden voor een goedkope citytrip!

Leuke steden voor een goedkope citytrip!