JavaScript staat uit in je instellingen. Zet JavaScript aan om gebruik te maken van Prijsvrij.nl.
Reisadvies Bonaire » Prijsvrij Vakanties
Meer weten?

Corona-voucher

Lees hier meer over hoe je kan boeken met de corona-voucher.

Buitenlandse Zaken

Check de laatste updates van het Ministerie van Buitenlandse zaken

Veelgestelde vragen

Bekijk hier de veelgestelde vragen over geboekte vakanties

Reisadvies Bonaire

Voor het laatst bijgewerkt op 12-10-2021

Voor een ontspannen vakantie zit je helemaal goed op het eiland Bonaire. Hier kan je eindeloos genieten op mooie, rustige stranden. Ga duiken of snorkelen en ontdek de kleurrijke onderwaterwereld. Of beoefen één van de leuke watersporten. Op deze pagina lees je alles over de actuele regels ter plaatse en houden wij je op de hoogte van het laatste nieuws met betrekking tot corona. 

Actuele informatie Bonaire

Het reisadvies voor Bonaire is rood. Dit betekent dat vakanties worden afgeraden door de Belgische overheid. Je kunt uiteraard wel alvast een heerlijke zonvakantie voor later dit jaar boeken. Ontdek ons uitgebreide aanbod voor inspiratie en informeer jezelf over alle vereisten voor jouw vakantie.

Vakantie naar Bonaire

Wil jij op vakantie naar Bonaire? Dan kan je nu alvast je vakantie boeken bij Prijsvrij Vakanties. Naast onze vertrouwde voorwaarden, profiteer je bij ons ook van een terughaal- en geld-terug-garantie. Zo weet je zeker dat je zorgeloos op vakantie kan met extra zekerheid! 

Droom mee van een heerlijke, ontspannen vakantie op Bonaire en bekijk ons uitgebreide aanbod. Je hebt de keuze uit vele luxe resorts maar ook verschillende kleinschalige en intieme accommodaties. Vlieg mee naar dit prachtige eiland en ontdek het zelf! 

Top 5 Hotels in Bonaire

Bekijk de populairste hotels en resorts in Bonaire op dit moment!

Wat zijn de meest gestelde vragen?

Momenteel geldt er een negatief reisadvies. Dat betekent dat niet-noodzakelijke reizen naar Bonaire worden afgeraden.

Op dit moment niet. De kleurcode voor Bonaire is rood en vakanties worden afgeraden door de Belgische overheid. Zodra we weer mogen dien je je te houden aan de richtlijnen van de luchtvaartmaatschappij waar je mee vliegt. Zij hebben protocollen opgesteld. Dit kan verschillen per luchtvaartmaatschappij en luchthaven. Let ook op aan welke regels je je dient te houden op het vliegveld van vertrek én aankomst. Zo kan iedereen weer veilig op vakantie!

Als je op vakantie gaat naar Bonaire zijn er een aantal dingen waar je rekening mee moet houden en formulieren die je mee moet nemen:

 • Heenreis naar Bonaire

Je kunt op vakantie gaan naar Bonaire als: 

- Je een negatieve NAAT(PCR)-test hebt afgelegd (niet ouder dan 48 uur voor aankomst), ook als je reeds gevaccineerd bent. 

- Je een herstelbewijs hebt die minimaal 11 dagen en maximaal 180 dagen na de eerste positieve NAAT(PCR)-test zijn afgegeven.

- Ben je volledig gevaccineerd? Dan dien je bij aankomst naast de negatieve NAAT(PCR)-test ook een vaccinatiebewijs te laten zien.

- Ben je nog niet volledig gevaccineerd? Dan heb je de volgende twee opties:

 1. Je laat binnen 24 uur voor vertrek een NAAT(PCR)-test afnemen of;
 2. Je dient in het bezit te zijn van een negatieve NAAT(PCR)-test die binnen 48 uur voor aankomst is afgenomen. In dit geval moet je direct bij aankomst op het vliegveld van Bonaire op eigen kosten een antigeentest laten afnemen.

- Reizigers van buiten Caribisch Nederland hebben een geldige verzekering nodig, zodat zij gedekt zijn tegen extra medische kosten op Bonaire.


Je kan met je digitale coronabewijs (CovidSafeBE app) Bonaire inreizen. Print voor de zekerheid je test- en vaccinatiebewijs uit en neem deze mee op papier. 
Bovenstaande eisen zijn geldig voor alle reizigers vanaf 12 jaar en ouder. 

Als je bij Prijsvrij een vakantie naar Bonaire hebt geboekt en een coronatest wil afnemen, dan helpen wij je met het verkrijgen van de test. Je krijgt hier van ons een e-mail over met verdere informatie.

 • Terugreis naar België

Op basis van je antwoorden in het Passenger Locator Form wordt beoordeeld of je bij terugkomst in België in quarantaine moet of een testverplichting hebt. Meer informatie hierover lees je bij Vliegen vanaf België hieronder.

 

 • Gezondheidsverklaring Bonaire

Voor je vakantie naar Bonaire dien je uiterlijk 48 uur voor vertrek een gezondheidsverklaring in te vullen. Dit is om te achterhalen met wie je in contact bent geweest als er nieuwe besmettingen worden vastgesteld. Bij aankomst moet je dit formulier (geprint of digitaal op je telefoon) laten zien aan een medewerker Publieke Gezondheid, als daarnaar gevraagd wordt. Je kunt dit formulier hier vinden en downloaden. 

 • Vliegen vanaf Duitsland

Vliegen vanaf Duitsland naar Bonaire? Dat is gewoon mogelijk. Ondanks het aangescherpte reisadvies, mag je nog steeds op doorreis in Duitsland. Dus je kunt gewoon vliegen vanaf een Duitse luchthaven. Bij terugkomst in Duitsland dienen alle reizigers (vanaf 12 jaar) een negatieve coronatest bij zich te hebben. Dit betekent dat je je op bestemming laat testen bij een van de corona testlocaties in Bonaire.

Verblijf je langer dan 24 uur in Duitsland, dan geldt er ook een meldplicht en dien je voor aankomst in Duitsland een Public Health Passenger Locator Form in te vullen. Deze zogeheten 'einreiseanmeldung' kan je digitaal invullen via deze link.

 • Vliegen vanaf Nederland

  Ben je op vakantie geweest naar het buitenland en wil je Nederland weer inreizen? Dan dien je in sommige gevallen een negatieve PCR-COVID-19-testuitslag te laten zien, bij aankomst in Nederland per vliegtuig. Let op: Nederland hanteert andere kleurcodes en inreisbeperkingen. Controleer daarom altijd op de website van de Nederlandse Overheid wat van toepassing is voor jouw vakantie en check de testlocaties op bestemming

  Veel luchtvaartmaatschappijen vragen je om een gezondheidsverklaring in te vullen. Deze krijg je vaak aangereikt op het vliegveld, maar wij raden je aan om deze alvast in te vullen voor je thuis vertrekt om vertraging te voorkomen (zowel voor je heen- als terugvlucht).

  • Vliegen vanaf België

  Wanneer je terugvliegt van vakantie dien je binnen 48 uur vóór aankomst terug in België een Public Health Passenger Locator Form in te vullen. Ook wanneer je landt op een Nederlandse of Duitse luchthaven, dien je binnen 48 uur vóór aankomst terug in België dit formulier in te vullen. Het formulier kun je online invullen.

  Op basis van je antwoorden in het Passenger Location Form wordt beoordeeld of je in quarantaine moet of een testverplichting hebt. Als je namelijk uit een hoog risicogebied terugkeert (rode zone), dien je bij terugkomst in quarantaine te gaan en leg je op dag 1 en dag 7 een coronatest af. Deze quarantaine en testen zijn verplicht. Je riskeert een boete van minimaal 250 euro bij niet naleving van deze verplichting. Als dit voor jou geldt, ontvang je een sms. Krijg je geen sms? Dan hoef je dus niet in quarantaine en is er geen testverplichting. Als je terugkeert uit een groene of oranje zone hoef je over het algemeen niet in quarantaine en is er geen testverplichting.

  • Mondkapjes

  Op sommige plekken dien je een mondkapje te dragen, zoals in winkels. Daarnaast dien je in het vliegtuig en op het vliegveld een mondkapje te dragen. Het is daarom aan te raden om meerdere mondkapjes mee te nemen als je op reis gaat.

  Er zijn een aantal maatregelen getroffen om besmettingen te voorkomen en veilig op vakantie te kunnen:

    • De social distancing afstand op Bonaire is minimaal 1,5 meter.
    • Mondkapjes zijn verplicht wanneer deze afstand niet kan worden gehandhaafd. In openbare binnenruimtes zijn mondkapjes ook verplicht.
    • Privé samenkomsten (thuis, op het strand of in het park) zijn mogelijk met max. 50 personen (excl. kinderen t/m 12 jaar). 

   Stranden

   Stranden zijn geopend. 


   Winkels en supermarkten

   Alle winkels zijn geopend en met max. 2 personen per gezelschap (excl. kinderen t/m 12 jaar) te bezoeken.


   Restaurants en terrassen

   Restaurants en cafés zijn volledig geopend tot uiterlijk 00:00 uur. Hiervoor geldt er een registratieplicht en gezondheidscheck. Zang en dans is buiten toegestaan. 


   Entertainment

   Spa's, sauna's en sportscholen zijn geopend. Bioscopen zijn geopend tot 00:00 uur en casino's zijn geopend 02:00 uur. Discotheken zijn gesloten.


   Excursies en bezienswaardigheden

   De meeste attracties en bezienswaardigheden zijn geopend maar met restricties qua capaciteit en openingstijden. Zo heeft bijvoorbeeld de watertaxi naar Klein Bonaire een aangepast schema en heeft het Washington Slagbaai Nationaal Park aangepaste openingstijden en dagen.


   Vervoer

   In het openbaar vervoer en in taxi's is het verplicht een mondkapje te dragen.

   Prijsvrij doet er alles aan om deze pagina zo up-to-date mogelijk te houden, maar door de snelle veranderingen van de regels kunnen onjuistheden voorkomen. Prijsvrij is niet aansprakelijk of verantwoordelijk voor eventuele onjuistheden. Check altijd voor reservering en vertrek het actuele reisadvies op de website: Buitenlandse Zaken