JavaScript staat uit in je instellingen. Zet JavaScript aan om gebruik te maken van Prijsvrij.be.
Reisadvies Bonaire » Prijsvrij Vakanties
Meer weten?

Praktische info Bonaire

Lees alles over valuta, visa en andere handige reisinformatie.

Buitenlandse Zaken

Check de laatste updates van het Ministerie van Buitenlandse zaken

Veelgestelde vragen

Bekijk hier de veelgestelde vragen over geboekte vakanties

Reisadvies Bonaire

Voor het laatst bijgewerkt op 15-03-2023

Voor een ontspannen vakantie zit je helemaal goed op het eiland Bonaire. Hier kan je eindeloos genieten op mooie, rustige stranden. Ga duiken of snorkelen en ontdek de kleurrijke onderwaterwereld. Of beoefen één van de leuke watersporten. Op deze pagina lees je alles over de actuele regels ter plaatse en houden wij je op de hoogte van het laatste nieuws met betrekking tot corona. 

Actuele informatie Bonaire

Het is mogelijk om vakantie te vieren op Bonaire!  Alle reizigers hoeven geen negatief COVID-19 testresultaat, vaccinatiebewijs of herstelbewijs te laten zien. Je dient alleen de gezondheidsverklaring in te vullen. Hieronder informeren wij je verder over de inreismaatregelen.

Let op: iedereen die naar Bonaire reist dient toeristenbelasting te betalen. Voor reizigers vanaf 13 jaar bedraagt dit 75 US dollar en voor reizigers t/m 12 jaar bedraagt dit 10 US dollar. Dit kan je vooraf je reis naar Bonaire online regelen.

Vakantie naar Bonaire

Wil jij op vakantie naar Bonaire? Dan kan je nu jouw zonvakantie boeken bij Prijsvrij Vakanties. Naast onze vertrouwde voorwaarden, profiteer je bij ons ook van een terughaal- en geld-terug-garantie. Zo weet je zeker dat je zorgeloos op vakantie kan met extra zekerheid! 

Droom mee van een heerlijke, ontspannen vakantie op Bonaire en bekijk ons uitgebreide aanbod. Je hebt de keuze uit vele luxe resorts, maar ook verschillende kleinschalige en intieme accommodaties. Vlieg mee naar dit prachtige eiland en ontdek het zelf! 

Top 3 Hotels in Bonaire

Bekijk de populairste hotels en resorts in Bonaire op dit moment!

Exclusief bijdragen SGR en Calamiteitenfonds: € 12,50 per boeking. Eventueel ter plaatse te betalen kosten staan in de beschrijving van de accommodatie

  Wat zijn de meest gestelde vragen?

  Ja, het is mogelijk om naar Bonaire te reizen.

  Ja, er gaan vliegtuigen naar Bonaire. Je dient je te houden aan de richtlijnen van de luchtvaartmaatschappij waar je mee vliegt. Zij hebben protocollen opgesteld. Dit kan verschillen per luchtvaartmaatschappij en luchthaven. Let ook op aan welke regels je je dient te houden op het vliegveld van vertrek én aankomst. Zo kan iedereen weer veilig op vakantie!

  Als je op vakantie gaat naar Bonaire zijn er een aantal dingen waar je rekening mee moet houden en formulieren die je mee moet nemen:

  • Heenreis naar Bonaire

  Alle reizigers hoeven niet langer een negatief COVID-19 testresultaat, vaccinatie- of herstelbewijs te tonen bij aankomst op Bonaire. Je dient alleen de gezondheidsverklaring binnen 24 tot 12 uur voor vertrek in te vullen. Dit geldt voor alle reizigers vanaf 0 jaar. Belangrijk: iedereen die naar Bonaire reist dient een toeristenbelasting te betalen. Voor alle reizigers vanaf 13 jaar kost dit 75 US dollar en voor reizigers t/m 12 jaar kost dit 10 US dollar. Dit kan je vooraf je reis online regelen.

  • Terugreis naar België

  Bij aankomst in België hoef je geen geldig coronabewijs (vaccinatie-, herstel-, of testbewijs) meer te laten zien. Er gelden enkel nog maatregelen voor reizigers die uit een land met een heel hoog risico (terug)komen. Er zijn momenteel geen landen met een heel hoog risico. Maar omdat het reisadvies regelmatig wijzigt, adviseren we je om dit goed in de gaten te blijven houden.

   

  • Gezondheidsverklaring Bonaire

  Voor je vakantie naar Bonaire dien je bij voorkeur 12 tot 24 uur voor vertrek een gezondheidsverklaring in te vullen. Dit is om te achterhalen met wie je in contact bent geweest als er nieuwe besmettingen worden vastgesteld. Bij aankomst moet je dit formulier (geprint of digitaal op je telefoon) laten zien aan een medewerker Publieke Gezondheid, als daarnaar gevraagd wordt.

  • Vliegen vanaf Duitsland

  Wil je vliegen vanaf een Duitse luchthaven? Dan heb je voor de heen- en terugvlucht geen coronabewijs nodig. Omdat het reisadvies regelmatig wijzigt, raden wij je aan om vooraf het reisadvies van je eindbestemming te checken via de website van de Duitse overheid.

  • Vliegen vanaf Nederland

   Voor je terugreis naar Nederland heb je geen geldig coronabewijs meer nodig. Als je met het vliegtuig reist, is het invullen van de gezondheidsverklaring ook vervallen. Bij thuiskomst in Nederland is het advies om na terugkomst een zelftest te doen ook vervallen.

   • Vliegen vanaf België

   Je hoeft bij vertrek vanaf een Belgische luchthaven geen coronabewijs te laten zien. Maar heb je wel een bewijs nodig voor je eindbestemming, zorg er dan voor dat je je coronabewijs al bij je hebt voordat je vertrekt vanaf België.

   • Mondkapjes

   In het vliegtuig en op het vliegveld dien je een mondkapje te dragen. Het is daarom aan te raden om meerdere mondkapjes mee te nemen als je op reis gaat.

   • Vliegen met overstap

   Als je vliegt met overstap op een andere bestemming, dien je ook aan de inreisvoorwaarden van deze bestemming te voldoen. Let hierop voor je je vakantie boekt.

   Als je alles hebt, ben je helemaal klaar voor je reis naar Bonaire!

   Stranden

   Stranden zijn geopend. 


   Winkels en supermarkten

   Winkel en supermarkten zijn geopend.


   Restaurants en terrassen

   Restaurants en terrassen zijn geopend. 


   Entertainment

   Spa's, sauna's, sportscholen, bioscopen en casino's zijn geopend.


   Excursies en bezienswaardigheden

   Attracties en bezienswaardigheden zijn geopend.

   Prijsvrij doet er alles aan om deze pagina zo up-to-date mogelijk te houden, maar door de snelle veranderingen van de regels kunnen onjuistheden voorkomen. Prijsvrij is niet aansprakelijk of verantwoordelijk voor eventuele onjuistheden. Check altijd voor reservering en vertrek het actuele reisadvies op de website: Buitenlandse Zaken