JavaScript staat uit in je instellingen. Zet JavaScript aan om gebruik te maken van Prijsvrij.nl.
Reisadvies Griekenland » Maatregelen van Griekenland » Prijsvrij.be
Meer weten?

Corona-voucher

Hoe kan ik boeken met voucher?

Buitenlandse Zaken

Check de laatste updates van het Ministerie van Buitenlandse zaken

 

Veelgestelde vragen

Bekijk hier de veelgestelde vragen over geboekte vakanties

 

Reisadvies voor Griekenland

Voor het laatst bijgewerkt op 28-09-2021

Wil jij tijdens je vakantie genieten aan één van de de mooiste stranden van Griekenland? Dan hebben wij de meest actuele informatie en veelgestelde vragen rondom corona in Griekenland voor je op een rij gezet. Zo weet je zeker wat je kunt verwachten tijdens je vakantie in Griekenland en kan je de rijke historie en Griekse cultuur op een veilige manier ontdekken. 

Actuele informatie Griekenland

De Zuid-Egeïsche eilanden, de Ionian Eilanden,  West-Griekenland, Thessalië, Epirus, Attica, Kreta, Thrace, en Peloponnesos staan op rood. Het wordt afgeraden om naar deze regio's op vakantie te gaan. Centraal Griekenland, de Noord-Egeïsche eilanden en Attica staan op code oranje. Je kan hier wel naartoe op vakantie. 

Zuid-Egeïsche eilanden: hiero
nder vallen onder andere: Kos, Mykonos, Naxos, Paros, Rhodos en Santorini.

Ionion-Eilanden: hieronder vallen onder andere Corfu, Lefkas en Zakynthos.

Noord-Egeïsche Eilanden: onder andere Samos, Limnos en Lesbos.

Let op: In de binnenruimtes van theaters, musea en bioscopen worden alleen mensen die gevaccineerd zijn of een negatieve test hebben toegelaten. In een restaurant mogen mensen ook geweigerd worden wanneer ze niet gevaccineerd zijn. Wanneer je niet bent gevaccineerd, heb je nog wel toegang tot het terras van een restaurant. Minderjarigen die nog niet gevaccineerd zijn mogen binnen als de ouders kunnen laten zien dat de kinderen een zelftest hebben gedaan en dat de uitslag negatief is. Hotelrestaurants zijn uitgezonderd van deze vaccinatieregel. Daarnaast is vanaf 13 september een vaccinatiebewijs of een negatieve test verplicht om met het openbaar vervoer te reizen, met uitzondering van stadsvervoer.

Top 10 hotels op Griekenland

Bekijk de populairste hotels en resorts van Griekenland!

Wat zijn de meest gestelde vragen?

Bijna alle regio's staan op rood (zie hierboven). Het wordt afgeraden om naar deze bestemmingen op vakantie te gaan.

Er gaan gewoon vluchten naar Griekenland. Reizigers kunnen bij aankomst op de luchthaven willekeurig worden getest op het virus. Je dient je te houden aan de richtlijnen van de luchtvaartmaatschappij waar je mee vliegt. Zij hebben protocollen opgesteld. Dit kan verschillen per luchtvaartmaatschappij en luchthaven. Let ook op aan welke regels je je dient te houden op het vliegveld van vertrek én aankomst. In het vliegtuig dien je een mondkapje te dragen.

Wanneer je op vakantie gaat naar Griekenland, dien je de volgende dingen mee te nemen op vakantie:

 • Coronabewijs heenreis naar Griekenland (Digitaal Corona Certificaat - DCC)

Sinds 1 juli is het Digitaal Corona Certificaat (DCC) in Europa ingevoerd. Hiermee kun je aantonen dat je bent gevaccineerd, een negatieve coronatest hebt afgelegd of dat je corona hebt gehad. Dit is nodig om jouw vakantieland in te reizen. Het certificaat kun je aanmaken in de CoronaSafeBE app en maakt het gemakkelijker om binnen Europa te reizen.

 

Je kunt met het Digitale Corona Certificaat naar Griekenland reizen als:

 • Je volledig bent gevaccineerd. De laatste dosis van de vaccinatie moet 14 dagen voor aankomst in Griekenland zijn gezet met een goedgekeurd vaccin, of:
 • Je een herstelbewijs hebt die ouder is dan 2 maanden maar niet ouder dan 9 maanden is vanaf de dag dat je test heb afgelegd.
 • Wanneer je een negatieve coronatest kunt laten zien. Dit mag een PCR-test of een antigeen sneltest zijn. De PCR-test mag maximaal 72 uur oud zijn voor aankomst in Griekenland en de antigeen sneltest 48 uur. Dit geldt voor reizigers vanaf 12 jaar oud. Als je bij Prijsvrij een vakantie naar Griekenland hebt geboekt, helpen wij je met het verkrijgen van een coronatest. Je krijgt hier van ons een e-mail over met verdere informatie. Het testbewijs moet in het Engels, Duits, Frans, Spaans, Italiaans of Russisch zijn. Let op: Het is mogelijk dat je bij aankomst een sneltest moet doen. Er worden bij de grens namelijk willekeurige coronatesten afgelegd. Is de uitslag positief dan ga je 10 dagen in quarantaine op kosten van de Griekse staat.
  • Public Health Passenger Locator Form

Als je naar Griekenland afreist is het altijd verplicht om vóór 24 uur voor vertrek online het PLF formulier in te vullen. Zonder dit formulier kun je geweigerd worden op de vlucht. De Griekse gezondheidsverklaring kun je gemakkelijk online invullen via deze link. Na het invullen van het formulier ontvang je via een link in de bevestigingsmail een unieke QR-code die je nodig hebt op het vliegveld. Let erop dat je ook voor je gezin het PLF formulier invult en dat je medereizigers van buiten je eigen huishouden ook een eigen PLF formulier invullen.

 • Vliegen vanaf Duitsland

Naar Griekenland vliegen vanaf een Duitse luchthaven? Dat is gewoon mogelijk. Als je via Duitsland naar jouw vakantiebestemming reist, dienen alle reizigers (vanaf 12 jaar) zowel voor de heen- als terugvlucht een negatieve coronatest bij zich te hebben. Dit betekent dat je je op bestemming laat testen voor de terugreis. Als je volledig gevaccineerd bent is een test niet nodig.

Verblijf je langer dan 24 uur in Duitsland, dan geldt er ook een meldplicht en dien je voor aankomst in Duitsland een Public Health Passenger Locator Form in te vullen. Deze zogeheten 'einreiseanmeldung' kan je digitaal invullen.

 • Vliegen vanaf België

Wanneer je terugvliegt van vakantie dien je binnen 48 uur vóór aankomst terug in België een Public Health Passenger Locator Form in te vullen. Ook wanneer je landt op een Nederlandse of Duitse luchthaven, dien je binnen 48 uur vóór aankomst terug in België dit formulier in te vullen. Het formulier kun je online invullen.

Op basis van je antwoorden in het Passenger Locator Form wordt beoordeeld of je in quarantaine moet of een testverplichting hebt. Als je namelijk uit een hoog risicogebied terugkeert (rode zone), dien je bij terugkomst in quarantaine te gaan en leg je op dag 1 en dag 7 een coronatest af. Deze quarantaine en testen zijn verplicht. Je riskeert een boete van minimaal 250 euro bij niet naleven van deze verplichting. Als dit voor jou geldt, ontvang je een sms. Krijg je geen sms? Dan hoef je dus niet in quarantaine en is er geen testverplichting. Als je terugkeert uit een groene of oranje zone hoef je over het algemeen niet in quarantaine en is er geen testverplichting.

 • Vliegen vanaf Nederland

Veel luchtvaartmaatschappijen verplichten je om een gezondheidsverklaring in te vullen als je vanaf Nederland vliegt. Deze krijg je vaak aangereikt op het vliegveld, maar Prijsvrij raadt aan om deze alvast in te vullen voor je thuis vertrekt. Gezondheidsverklaring downloaden doe je via deze link.

Als je alles hebt, ben je helemaal klaar voor jouw vakantie in Griekenland!

 • Houd 1,5 meter afstand van elkaar.
 • Het is verplicht om zowel binnen als buiten een mondkapje te dragen als er geen afstand kan worden gehouden.
 • Belangrijk:iedereen die een musea, theater of bioscoop etc. wil bezoeken dient een vaccinatiebewijs of negatieve test te laten zien. In restaurants heb je ook een vaccinatiebewijs nodig. Wanneer je niet bent gevaccineerd, heb je nog wel toegang tot het terras van een restaurant. Minderjarigen zijn wel toegestaan zonder vaccinatiebewijs, indien zij een zelftest laten zien. 
  Hotelrestaurants zijn uitgezonderd van deze vaccinatieregel.
 • Op de eilanden Kreta en Zakynthos geldt een muziekverbod in restaurants en bars en een avondklok van 01:00 tot 06:00 uur.


Let op: Voor het niet naleven van de richtlijnen in Griekenland kun je een boete krijgen.

Hoe ziet het alledaagse leven er momenteel in Griekenland uit? Hier volgt een klein overzicht van wat er open is tijdens een vakantie in Griekenland:

 • Taverna's, restaurants en bars zijn geopend
 • Musea, bioscopen en theaters zijn geopend
 • Stranden en toeristische gebieden zijn open
 • Winkels zijn geopend

Prijsvrij doet er alles aan om deze pagina zo up-to-date mogelijk te houden, maar door de snelle veranderingen van de regels kunnen onjuistheden voorkomen. Prijsvrij is niet aansprakelijk of verantwoordelijk voor eventuele onjuistheden. Check altijd voor reservering en vertrek het actuele reisadvies op de website: Buitenlandse Zaken.