JavaScript staat uit in je instellingen. Zet JavaScript aan om gebruik te maken van Prijsvrij.nl.
Reisadvies Griekenland » Maatregelen van Griekenland » Prijsvrij.be
Meer weten?

Corona-voucher

Hoe kan ik boeken met voucher?

Buitenlandse Zaken

Check de laatste updates van het Ministerie van Buitenlandse zaken

 

Veelgestelde vragen

Bekijk hier de veelgestelde vragen over geboekte vakanties

 

Reisadvies voor Griekenland

Voor het laatst bijgewerkt op 03-05-2021

Wil jij tijdens je vakantie genieten aan één van de de mooiste stranden van Griekenland? Dan hebben wij de meest actuele informatie en veelgestelde vragen rondom corona in Griekenland voor je op een rij gezet. Zo weet je zeker wat je kunt verwachten tijdens je vakantie in Griekenland en kan je de rijke historie en Griekse cultuur op een veilige manier ontdekken. 

Actuele informatie Griekenland

Goed nieuws vakantiegangers, we hebben een lichtpuntje. Het Griekse ministerie van Toerisme heeft bevestigd dat het land op 14 mei opent voor toeristen. Dit geldt voor reizigers die gevaccineerd zjin, maar ook voor reizigers die in het bezit zijn van een negatieve coronatest. België heeft aangekondigd dat het reisverbod komt te vervallen, maar dat er momenteel nog wel een negatief reisadvies blijft gelden. Afhankelijk van het reisadvies van de Belgische Overheid kunnen we hopelijk al bijna gaan genieten van het mooie Griekenland! 

Zomer 2021 naar Griekenland

Momenteel worden er geen vakanties naar Griekenland aangeboden. Vakanties in de zomervakantie zijn wél gewoon boekbaar via onze website. Je kan dus alvast rustig je vakantie uitzoeken voor de zomer. Bekijk onze mooie hotels en doe inspiratie op voor jouw reis naar Griekenland. En om jou als klant extra zekerheid te bieden, profiteer je ook nog eens van terughaalgarantie én geld-terug-garantie

Ben jij ook weer toe aan vakantie? Beleef dan zelf de Griekse gastvrijheid, ontdek prachtige stranden en geniet van het lekkere eten. Griekenland wacht op je! Dus vlieg je met ons mee zodra het weer kan? 

Top 10 hotels op Griekenland

Bekijk de populairste hotels en resorts van Griekenland!

Wat zijn de meest gestelde vragen?

Op dit moment is Griekenland nog gesloten, maar op 14 mei gaat het land waarschijnlijk weer open! Afhankelijk van het reisadvies van de Belgische Overheid kunnen we deze zomervakantie dus hopelijk weer op vakantie naar Griekenland. Met onze garanties en de garanties van Griekenland zelf ga je onbezorgd op reis. De kosten voor een eventuele ziekenhuisopname of het verblijf in een coronahotel als je positief wordt getest, worden namelijk betaald door de Griekse overheid. Zo kom je niet voor extra kosten te staan.

Jazeker! Het is mogelijk om je zomervakantie naar Griekenland via onze website te boeken. Daarnaast kan je nu tijdelijk boeken zonder aanbetaling. Dit houdt in dat je pas 6 weken voor vertrek je volledige reissom hoeft te voldoen.
 • Mondkapjes

Een mondkapje moet tijdens je vakantie op verschillende plekken worden gedragen. Daarom is het aan te raden om meerdere mondkapjes mee te nemen als je op reis gaat. Zo dien je bij alle luchtvaartmaatschappijen en luchthavens mondkapjes te dragen. In Griekenland dien je een mondkapje te dragen in het openbaar vervoer, op openbare plekken en overal waar afstand houden niet mogelijk is, zowel binnen als buiten in alle openbare plaatsen.  

   • Negatieve PCR-test of vaccinatie

Wanneer we weer op vakantie mogen naar Griekenland is het verplicht om een negatieve uitslag van een Covid-19 (PCR) test te laten zien bij aankomst. Wanneer je gevaccineerd bent heb je geen coronatest nodig, maar wel een bewijs van de vaccinatie. Wanneer je een coronatest moet doen, mag de test niet ouder zijn dan 72 uur voor aankomst in Griekenland. Iedereen vanaf 6 jaar oud moet deze test afnemen. Je krijgt hier van ons een mail over met verdere informatie. De gezondheidsverklaring dien je mee te nemen op reis. Reizigers met een Belgische nationaliteit die via Nederland of Duitsland vliegen hebben ook nog steeds de plicht om een negatief restultaat van een Covid-19 test te overleggen.

   • Gezondheidsverklaring België

Veel luchtvaartmaatschappijen verplichten je om een gezondheidsverklaring in te vullen. Deze krijg je vaak aangereikt op het vliegveld, maar Prijsvrij raadt aan om deze alvast in te vullen voor je thuis vertrekt. Gezondheidsverklaring downloaden doe je via deze link. 

   • Public Health Passenger Locator Form

Als je naar Griekenland afreist is het verplicht om vóór 24 uur voor vertrek online het PLF formulier in te vullen. Zonder dit formulier kun je geweigerd worden op de vlucht. De Griekse gezondheidsverklaring kun je gemakkelijk online invullen via deze link.  Na het invullen van het formulier ontvang je via een link in de bevestigingsmail een unieke QR-code die je nodig hebt op het vliegveld. Let erop dat je ook voor je gezin het PLF formulier invult en dat je medereizigers van buiten je eigen huishouden ook een eigen PLF formulier invullen. Het wordt aangeraden om Visit Greece App te downloaden voor vertrek.

   • Vliegen vanaf Duitsland

Duitsland heeft een negatief reisadvies, maar je mag nog wel op doorreis in Duitsland zonder beperkingen. Je kunt dus gewoon vliegen vanaf een Duitse luchthaven. Verschillende regio's in Griekenland zijn ook volgens de Duitse overheid een risico-gebied, dus voor aankomst in Duitsland dien je een Public Health Passenger Locator Form in te vullen. Je kunt deze zogenaamde 'einreiseanmeldung' vinden via deze link.

   • Vliegen van en naar België

Wanneer je terugvliegt van vakantie dien je binnen 48 uur vóór aankomst terug in België een Public Health Passenger Locator Form in te vullen. Ook wanneer je landt op een Nederlandse of Duitse luchthaven, dien je binnen 48 uur vóór aankomst terug in België dit formulier in te vullen. Het formulier kun je hier online invullen. Indien je deze niet invult riskeer je een boete. Meer informatie vind je hier.

   • Vliegen van en naar Nederland

Ben je op vakantie geweest naar Griekenland en wil je Nederland weer inreizen? Dan dien je vanaf dinsdag 29 december 2020 in veel gevallen een negatieve PCR-COVID-19-testuitslag te laten zien, bij aankomst in Nederland per vliegtuig. Dit is een Nederlandse maatregel die is ingesteld om de import en verspreiding van het coronavirus tegen te gaan en geldt ook vakantiegangers.

Als je alles hebt, ben je helemaal klaar voor jouw vakantie in Griekenland!

Hoe ziet het alledaagse leven er momenteel in Griekenland uit? Hier volgt een klein overzicht van wat er open is tijdens een vakantie in Griekenland:

 • Taverna's en bars zijn weer geopend met als voorwaarde dat het personeel zich 2 keer per week laat testen en er mogen maximaal 6 personen aan 1 tafel zitten.
 • Er geldt een avondklok van 23:00 tot 05:00 uur.
 • Alle niet essentiële winkels zijn tijdelijk gesloten, met uitzondering van supermarkten, apotheken, levensmiddelenwinkels en ziekenhuizen.
 • Stranden en toeristische gebieden zijn open, maar er kunnen restricities gelden. Op het strand is voldoende afstand tussen ligbedden. Het kan zijn dat je moet reserveren voor een plek, vraag dit na bij de accommodatie.
De richtlijnen in Griekenland zijn als volgt:
 • Houd 1,5 meter afstand van elkaar.
 • Schud geen handen.
 • Het is verplicht om zowel binnen als buiten een mondkapje te dragen.
 • Er geldt een avondklok van 22:00 tot 05:00 uur.

Let op: Voor het niet naleven van de richtlijnen in Griekenland kun je een boete krijgen.

Op dit moment worden reizen naar Griekenland afgeraden. Wanneer we weer op vakantie mogen, kunnen reizigers bij aankomst op de luchthaven willekeurig worden getest op het virus. Je dient je te houden aan de richtlijnen van de luchtvaartmaatschappij waar je mee vliegt. Zij hebben protocollen opgesteld. Dit kan verschillen per luchtvaartmaatschappij en luchthaven. Let ook op aan welke regels je je dient te houden op het vliegveld van vertrek én aankomst. In het vliegtuig dien je een mondkapje te dragen.

Als je aankomt op het vliegveld van bestemming wil je natuurlijk veilig naar je hotel worden gebracht. Als je een transfer hebt bijgeboekt vraag je je misschien af hoe je veilig van het vliegveld naar de accommodatie wordt gebracht. Hieronder staan alle stappen die onze transfer partner Holiday Taxi’s heeft genomen:  


 • Kleinere capaciteit, ze rijden minder vaak met bussen en meer met privé busjes of taxi’s.
 • Mondkapjes verplicht voor de chauffeurs en alle passagiers tijdens de rit naar de accommodatie.
 • Flexibelere wachttijden.
 • Extra schoonmaak na iedere rit, aangeraakte oppervlakken zoals handvatten, armleuningen en gordels worden extra schoongemaakt.
 • Aanrakingen worden zoveel mogelijk vermeden, bijvoorbeeld voor betalingen en als je wilt, mag je zelf je koffer pakken.

Uiteraard worden bovengenoemde richtlijnen aangescherpt als dit volgens de lokale regels nodig is. Wil je meer lezen? Check de website van Holiday Taxi’s.


In Griekenland gelden strenge regels voor transfers. Als je reis gezelschap niet uit één gezin bestaat kan het zijn dat jullie in verschillende voertuigen naar de accommodatie worden gebracht. Maar er worden uitzonderingen gemaakt voor ouders met kinderen, die mogen wel samen in een auto.

Prijsvrij doet er alles aan om deze pagina zo up-to-date mogelijk te houden, maar door de snelle veranderingen van de regels kunnen onjuistheden voorkomen. Prijsvrij is niet aansprakelijk of verantwoordelijk voor eventuele onjuistheden. Check altijd voor reservering en vertrek het actuele reisadvies op de website: Buitenlandse Zaken.