JavaScript staat uit in je instellingen. Zet JavaScript aan om gebruik te maken van Prijsvrij.be.
Reisadvies Griekenland - Maatregelen Griekenland - Prijsvrij.be

Top 10 hotels op Griekenland

Bekijk de populairste hotels en resorts van Griekenland!

Exclusief bijdragen SGR en Calamiteitenfonds: € 12,50 per boeking. Eventueel ter plaatse te betalen kosten staan in de beschrijving van de accommodatie

Reisadvies voor Griekenland

Voor het laatst bijgewerkt op 01-02-2023

Wil jij tijdens je vakantie genieten aan één van de mooiste stranden van Griekenland? Dan hebben wij de meest actuele informatie en veelgestelde vragen rondom corona in Griekenland voor je op een rij gezet. Zo weet je zeker wat je kunt verwachten tijdens je vakantie in Griekenland en kan je de rijke historie en Griekse cultuur op een veilige manier ontdekken. 

Actuele informatie Griekenland

Yes, je kan weer lekker op vakantie naar Griekenland. Er gelden geen inreisvoorwaarden meer en het reisadvies voor het hele land, inclusief alle eilanden, is positief. Dit betekent dat je weer fijn op vakantie kan gaan naar Griekenland. 

Reizen naar Griekenland

Geniet van een onbezorgde vakantie in Griekenland met onze extra garanties. Zo bieden wij je naast onze vertrouwde voorwaarden ook een terughaalgarantie en geld terug garantie aan. Zo weet je zeker dat je van een onbezorgde vakantie kan genieten in Griekenland!

Meer weten?

Praktische info Griekenland

Lees alles over valuta, visa en andere handige reisinformatie.

Buitenlandse Zaken

Check de laatste updates van het Ministerie van Buitenlandse zaken

 

Veelgestelde vragen

Bekijk hier de veelgestelde vragen over geboekte vakanties

 

Wat zijn de meest gestelde vragen?

Ja! Je kan op vakantie naar Griekenland. Het reisadvies voor heel Griekenland (incl. alle eilanden) is positief. Bekijk ons ruime aanbod aan vakanties naar Griekenland en ga onbezorgd op reis met onze extra garanties

Ga je binnenkort op vakantie naar Griekenland, dit is wat je nodig hebt:

 • Heenreis naar Griekenland

Er gelden geen inreisvoorwaarden meer in Griekenland. Je hoeft dus geen coronabewijs te laten zien en het is ook niet meer nodig een PLF-formulier in te vullen. 

 • Terugreis naar België

Bij aankomst in België hoef je geen geldig coronabewijs (vaccinatie-, herstel-, of testbewijs) meer te laten zien. Er gelden enkel nog maatregelen voor reizigers die uit een land met een heel hoog risico (terug)komen. Er zijn momenteel geen landen met een heel hoog risico. Maar omdat het reisadvies regelmatig wijzigt, adviseren we je om dit goed in de gaten te blijven houden.

  • Vliegen vanaf België

  Je hoeft bij vertrek op een Belgische luchthaven geen coronabewijs te laten zien. Maar heb je wel een bewijs nodig voor je eindbestemming, zorg er dan voor dat je je coronabewijs al bij je hebt voordat je vertrekt vanaf België.

  • Vliegen vanaf Nederland

  Ben je op vakantie geweest naar het buitenland en wil je Nederland weer inreizen? Dan dien je in sommige gevallen een coronabewijs te laten zien, bij aankomst in Nederland per vliegtuig. Let op: Nederland hanteert andere kleurcodes en inreisbeperkingen. Controleer daarom altijd op de website van de Nederlandse Overheid wat van toepassing is voor jouw vakantie en check de testlocaties op bestemming

  • Vliegen vanaf Duitsland
  Wil je vliegen vanaf een Duitse luchthaven? Dan heb je voor de heen- en terugvlucht geen coronabewijs nodig. Omdat het reisadvies regelmatig wijzigt, raden wij je aan om vooraf het reisadvies van je eindbestemming te checken via de website van de Duitse overheid.

  Als je alles hebt, ben je helemaal klaar voor jouw vakantie naar Griekenland!

  • Mondkapjes zijn niet langer verplicht in binnenruimtes. Wel blijft het verplicht om een mondkapje te dragen in het openbaar vervoer, in taxi's en in cruiseschepen en boten. Daarnaast geldt het advies om een mondkapje te dragen op de luchthaven en tijdens je vlucht. 

  Stranden

  Stranden zijn geopend.


  Winkels en supermarkten

  Winkels en supermarkten zijn geopend.


  Restaurants en terrassen

  Restaurants en terrassen zijn geopend. 


  Entertainment

  Theaters, bioscopen en musea zijn geopend. 


  Excursies en bezienswaardigheden

  De meeste (buiten)attracties, archeologische plekken en bezienswaardigheden zijn geopend.


  Vervoer

  Het is verplicht om een mondkapje te dragen in het openbaar vervoer. 

  Prijsvrij doet er alles aan om deze pagina zo up-to-date mogelijk te houden, maar door de snelle veranderingen van de regels kunnen onjuistheden voorkomen. Prijsvrij is niet aansprakelijk of verantwoordelijk voor eventuele onjuistheden. Check altijd voor reservering en vertrek het actuele reisadvies op de website: Buitenlandse Zaken.