Je zoekt nu op:
2 personen op 1 kamer
  • 1e persoon: 1-1-1990
  • 2e persoon: 1-1-1990
Wijzigen
    • Kroatie ×
    • Zagreb ×
    • Zagreb ×
Heb je een vraag?
Bekijk onze veelgestelde vragen of neem contact met
ons op:

Zagreb, de hoofdstad en tevens grootste stad van Kroatie, is een ideale locatie voor jouw volgende stedentrip. In deze hippe stad vind je veel leuke restaurants, bijzondere highlights en toffe street art. Weet jij waar de kortste kabelspoorweg ter wereld ligt? Precies; in Zagreb! Ben je meer van de cultuur? Ga dan naar één van de 60 galerijen en musea. Zoals het bijzondere Museum of Broken Relationships. Loop door het mooie centrum van de stad waar je veel gezellige bars en restaurants vindt. Ook kun je er goed shoppen en een bezoek brengen aan de Kathedraal van Zagreb. Toe aan een geweldig uitzicht? Beklim dan de 30 meter hoge Lotrščak Tower. Tijdens jouw stedentrip in Zagreb verveel je je geen moment. Bekijk onze deals en boek jouw volgende vakantie via Prijsvrij Vakanties.

Lees meer

Populaire citytrips Zagreb

Wat te doen in Zagreb tijdens een stedentrip?

Een van de mooiste gebouwen van de stad is de Kathedraal van Zagreb, daterend uit de 13de eeuw. De twee kerktorens zijn met hun 108 meter de hoogste bouwwerken van het land. Niet ver van de Kathedraal van Zagreb vind je de Stenen Poort. Deze heilige doorgang van bijna 800 jaar oud is een belangrijke bidplaats voor de lokale bevolking. In de doorgang zijn bankjes geplaatst waar je geregeld nonnen (en andere mensen) ziet bidden voor henzelf en anderen. Ook kun je er een kaarsje opsteken en hangt er een schilderij van Maria en Jezus. Vrijwel naast de Stenen Poort vind je een bijzondere kerk. Kenmerkend voor de Sint-Marcuskerk zijn de gekleurde dakpannen waarmee het wapenschild van Zagreb en Kroatië is gevormd.

Het gezellige centrum van Zagreb

Het oude centrum van Zagreb bestaat in feite uit twee delen. Het onderste gedeelte (Donji Grad) en het bovenste gedeelte (Gornji Grad). Je kunt met de kortste kabelspoorweg ter wereld van het ene gedeelte naar het andere gedeelte gaan. Het ritje duurt ongeveer een minuut en kost minder dan € 1. Het onderste gedeelte is het nieuwste gedeelte, waar je de meeste restaurantjes vindt. Gornji Grad is het oude stadscentrum waar je de meeste bezienswaardigheden vindt zoals de Kathedraal van Zagreb en de Lotrščak Tower, gebouwd in de 13de eeuw waar iedere dag om 12:00 een kanon wordt afgeschoten. De entree van de Lotrščak Tower bedraagt zo’n € 2,50.

Ontdek de Street art

Zeg je Zagreb dan zeg je street art. Op veel plekken in de stad zie je de mooiste graffitikunstwerken. Een van de bijzonderste plekken waar je street art, kunt bewonderen is de Grič-tunnel. Dit tunnelcomplex is in 1943 gebouwd en diende als bescherming tegen luchtaanvallen. Onder de Grič-tunnel, en bij twee van de ingangen, vind je het Art Park. Een populaire plek onder jongeren om samen te komen voor kunstworkshops, yoga, het maken van muziek of gewoon voor de gezelligheid. Ten slotte is Park Opatovina een klein parkje in het historische centrum waar je gigantische kunstwerken op de muur kunt zien.

Via Prijsvrij Vakanties boek je de leukste hotels voor jouw stedentrip in Zagreb. Bekijk ze allemaal via onze website en laat je verrassen door het aanbod. En wie weet vlieg jij binnenkort mee met ons naar Zagreb!