JavaScript staat uit in je instellingen. Zet JavaScript aan om gebruik te maken van Prijsvrij.be.
Top 5 bestemmingen om te nazomeren » Prijsvrij.be

De top 5 bestemmingen voor het nazomeren

Auteur: Danique  Gepubliceerd op: 08-10-2021

Of de zomer voorbij is zodra het herfst wordt? Echt niet! In deze periode kun je namelijk nog heerlijk nazomeren in het buitenland. Als je in oktober op vakantie gaat in het zuiden van Europa of Noord-Afrika, lijkt het net of de zomer nooit weg is geweest. Ben je op zoek naar een bestemming waar je nog heerlijk kunt nazomeren? In dit artikel delen we vijf toplanden met je.

Maak een citytrip in Zuid-Spanje

Met een gemiddelde temperatuur van 23 graden aan de kust is Zuid-Spanje absoluut een fantastische bestemming om te nazomeren. In slechts 2,5 uur tijd vlieg je al vanuit Brussel naar Málaga, waar je een heerlijk verblijf kunt boeken aan de Middellandse Zee. De temperaturen zijn precies goed om historische steden als Sevilla, Málaga en Granada te bezoeken. Ben je meer op zoek naar een echte strandbestemming? Als je in oktober op vakantie gaat is het op de Canarische Eilanden nog aangenaam warm met 25 graden. Als je een auto huurt, kun je de mooiste plekjes bezoeken op Gran Canaria, Tenerife of een van de andere eilanden. Ook op de Spaanse Balearen, waaronder Ibiza en Mallorca, lopen de temperaturen nog hoog op in deze periode.


Strand in Mallorca

Bezoek de Sahara in Marokko

Marokko is echt zo’n land waar je juist graag na de zomer op vakantie wilt gaan. In de zomer is het er vaak erg heet, terwijl je rond oktober temperaturen van rond de 27 graden kunt verwachten in Marrakech. Hoe heerlijk is het om te nazomeren in een mooi verblijf met zwembad en ondertussen de stad te ontdekken? Vooral in de avond komt de stad tot leven met muziek en entertainment op het Djemaa el Fna-plein. Vanuit Marrakech kun je ook veel excursies maken naar bijvoorbeeld de Sahara.


Excursie in de Sahara

Slenter door pittoreske vissersdorpen op Griekenland

Slenteren door oude vissersdorpjes, Griekse hapjes eten aan een boulevard of eilandhoppen in de Middellandse Zee. In oktober is het op veel plaatsen in Griekenland nog gemiddeld 23 graden én schijnt nog steeds de zon volop. Hier kun je nazomeren op z’n best. Alleen, naar welk eiland ga je toe? Corfu is een populaire nazomerbestemming. Op dit groene eiland vind je bergen vol pijn- en olijfbomen, baaien met krijtrotsen, zachte zandstranden en idyllische vissersdorpen. Of wat dacht je van Zakynthos, waar het zeewater zo helder is dat je schildpadden kunt zien zwemmen. Wil je van alles wat? Dan kan Kreta wel eens het ideale Griekse eiland voor jou zijn om te nazomeren.


Paradijselijk strand in Corfu

Laat jezelf in de watten leggen in Turkije

Wil je op een betaalbare vakantie in Europa en jezelf helemaal in de watten laten leggen? Dan is Turkije het aangewezen land voor een all inclusive vakantie. Neem bijvoorbeeld Alanya, waar het in oktober nog gemiddeld 27 graden is. Een heerlijke temperatuur om dagenlang te ontspannen aan het strand. Je vindt hier prachtige resorts met wellnesscentra die direct aan het strand liggen. Wil je liever een andere kant van Turkije ontdekken? Dan is het een aanrader om te nazomeren aan de Egeïsche Kust. Hier vind je niet alleen witte stranden, maar ook bossen, olijfboomgaarden, kalkterrassen en rustige baaien met azuurblauw water.


Het zandstrand van Alanya

Bewonder historische bezienswaardigheden op Cyprus

Cyprus is een klein eiland dat op ongeveer 70 kilometer van de Turkse kust af ligt. Het wordt veel minder vaak bezocht als nazomerbestemming dan bovenstaande landen, terwijl het er juist zo heerlijk is. Je vindt niet alleen fijne stranden op Cyprus, maar ook veel mooie steden en dorpen. Paphos is een van de bekendste steden en is aangewezen als UNESCO Werelderfgoed. Je vindt hier ongelooflijk veel historische bezienswaardigheden, waaronder de afgravingen bij Kato Paphos.


Strand van Paphos, Cyprus

Welke van deze vijf landen lijkt jou een fijne plek om te nazomeren? In ons aanbod vind je veel vakantieverblijven voor een heerlijke vakantie na de zomer. Neem jij eens een kijkje?