JavaScript staat uit in je instellingen. Zet JavaScript aan om gebruik te maken van Prijsvrij.nl.
Reisadvies Marokko » Alle maatregelen in Marokko » Prijsvrij.be
Meer weten?

Corona-voucher

Lees hier meer over hoe je kan boeken met de corona-voucher.

 

Buitenlandse Zaken

Check de laatste updates van het Ministerie van Buitenlandse zaken

 

Veelgestelde vragen

Bekijk hier de veelgestelde vragen over geboekte vakanties

Reisadvies voor Marokko

Voor het laatst bijgewerkt op 05-08-2021


Vakantieland Marokko staat bekend om haar prachtige koningssteden, heerlijke klimaat en uitgebreide keuken. Wil jij dit mooie land op een veilige manier ontdekken? Dan is het belangrijk om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen rondom het coronavirus. Om het makkelijk voor je te maken hebben wij de meest actuele informatie en veelgestelde vragen voor je op een rij gezet. Zo kan je veilig en met een gerust hart op vakantie naar Marokko. 

Actuele informatie Marokko

Marokko laat vanaf 15 juni 2021 weer reizigers toe vanuit België mits zij in het bezit zijn van een negatieve PCR-test (van max. 72 uur oud voor vertrek) óf een vaccinatiebewijs waaruit blijkt dat je bij aankomst meer dan 14 dagen of langer geleden gevaccineerd bent. Vanuit de Belgische overheid geldt er echter nog steeds een negatief reisadvies. Uiteraard kan je wel alvast je vakantie boeken met vertrek later in het seizoen. Bekijk alvast onze goedkope aanbiedingen naar Marokko en wie weet vind je al een leuk hotel voor de zomer. 

Zomer 2021 naar Marokko

Wil jij op stedentrip naar Marrakech of lekker genieten van het mooie weer aan de Atlantische Kust? Vlieg dan met ons mee naar Marokko, zodra het land weer open gaat. Bij Prijsvrij Vakanties vind je de mooiste hotels voor jouw vakantie naar Marokko. En bij ons profiteer je ook nog eens van terughaalgarantie én geld-terug-garantie, zodat je zonder zorgen op vakantie kan. 

Laat je inspireren door onze mooie bestemmingen en bekijk alvast de hotels voor jouw zomervakantie naar Marokko!

Wat zijn de meest gestelde vragen?

Vanaf 15 juni 2021 laat Marokko weer reizigers toe vanuit België, maar vakanties zijn helaas nog niet mogelijk. Vanuit de Belgische overheid geldt er nog een negatief reisadvies voor reizen naar Marokko. 

Vanaf eind augustus (26-8) is het weer mogelijk om je vakantie naar Marokko bij ons te boeken. Helaas worden vakanties naar Marokko voor die datum nog niet aangeboden via onze website

Wanneer je op vakantie gaat naar Marokko, dien je de volgende dingen mee op reis te nemen:

 • Heenreis naar Marokko

Je kunt naar Marokko op vakantie gaan als:

- Je 14 dagen of langer geleden volledig gevaccineerd bent, of; 

- Je een negatieve PCR-test hebt afgelegd (niet ouder dan 72 uur voor vertrek)


Je kan niet met je digitale coronabewijs (CovidSafeBE) Marokko inreizen. Dit is alleen geldig binnen de EU. Je moet daarom al je bewijzen uitprinten en op papier meenemen. Bovenstaande eisen zijn geldig voor alle reizigers vanaf 10 jaar en ouder. 

Als je bij Prijsvrij een vakantie naar Turkije hebt geboekt en een coronatest wil afnemen, dan helpen wij je met het verkrijgen van de test. Je krijgt hier van ons een e-mail over met verdere informatie.

 • Terugreis naar België

Op basis van je antwoorden in het Passenger Locator Form wordt beoordeeld of je bij terugkomst in België in quarantaine moet of een testverplichting hebt. Meer informatie hierover lees je bij Vliegen vanaf België hieronder.

 • Gezondheidsverklaring Marokko

Als je naar Marokko afreist is het verplicht om online een gezondheidsverklaring in te vullen. Dit formulier kun je gemakkelijk online invullen. 

 • Vliegen vanaf België

Wanneer je terugvliegt van vakantie dien je binnen 48 uur vóór aankomst terug in België een Public Health Passenger Locator Form in te vullen. Ook wanneer je landt op een Nederlandse of Duitse luchthaven, dien je binnen 48 uur vóór aankomst terug in België dit formulier in te vullen. Het formulier kun je online invullen.

Op basis van je antwoorden in het Passenger Location Form wordt beoordeeld of je in quarantaine moet of een testverplichting hebt. Als je namelijk uit een hoog risicogebied terugkeert (rode zone), dien je bij terugkomst in quarantaine te gaan en leg je op dag 1 en dag 7 een coronatest af. Deze quarantaine en testen zijn verplicht. Je riskeert een boete van minimaal 250 euro bij niet naleving van deze verplichting. Als dit voor jou geldt, ontvang je een sms. Krijg je geen sms? Dan hoef je dus niet in quarantaine en is er geen testverplichting. Als je terugkeert uit een groene of oranje zone hoef je over het algemeen niet in quarantaine en is er geen testverplichting.

 • Vliegen vanaf Nederland

Ben je op vakantie geweest naar het buitenland en wil je Nederland weer inreizen? Dan dien je in sommige gevallen een coronabewijs te laten zien, bij aankomst in Nederland per vliegtuig. Let op: Nederland hanteert andere kleurcodes en inreisbeperkingen. Controleer daarom altijd op de website van de Nederlandse Overheid wat van toepassing is voor jouw vakantie en check de testlocaties op bestemming

Veel luchtvaartmaatschappijen vragen je om een gezondheidsverklaring in te vullen. Deze krijg je vaak aangereikt op het vliegveld, maar wij raden je aan om deze alvast in te vullen voor je thuis vertrekt om vertraging te voorkomen.

 • Vliegen vanaf Duitsland

Vliegen vanaf Duitsland naar Marokko? Dat is gewoon mogelijk. Ondanks het aangescherpte reisadvies, mag je nog steeds op doorreis in Duitsland. Dus je kunt gewoon vliegen vanaf een Duitse luchthaven. Zowel voor de heen- als terugvlucht vanuit/naar Duitsland dienen alle reizigers (vanaf 12 jaar) een negatieve coronatest of vaccinatiebewijs bij zich te hebben. Dit betekent dat je je op bestemming laat testen bij een van de corona testlocaties in Marokko.

Verblijf je langer dan 24 uur in Duitsland, dan geldt er ook een meldplicht en dien je voor aankomst in Duitsland een Public Health Passenger Locator Form in te vullen. Deze zogeheten 'einreiseanmeldung' kan je digitaal invullen.

De richtlijnen in Marokko zijn als volgt:

 • De social distancing afstand in Marokko is 1,5 meter.
 • Het dragen van mondkapjes is verplicht. 
 • Er geldt een avondklok voor heel Marokko van 21:00 - 05:00 uur.
 • Het is niet toegestaan om van/naar de volgende Marokkaanse steden te reizen: Casablanca, Marrakech en Agadir. Alleen volledig gevaccineerde personen die in het bezit zijn van een vaccinatiebewijs mogen naar/van deze 3 steden reizen. 
 • Marokko neemt extra voorzorgsmaatregelen qua hygiëne en gezondheid. Zo wordt je temperatuur gecheckt bij de entree van horeca, bezienswaardigheden, stranden en andere openbare locaties. Ook gelden er vaak vaste looproutes, moet je je handen desinfecteren en is het dragen van een mondkapje verplicht. 

Stranden

Stranden bij hotels en openbare stranden zijn toegankelijk. 


Winkels en supermarkten

Winkels en supermarkten zijn geopend volgens de reguliere openingstijden en uiterlijk tot 21:00 uur. 


Restaurants en terrassen

Cafés, restaurants en terrassen zijn geopend met een beperkte capaciteit van 50% tot uiterlijk 21:00 uur.


Entertainment

Hamams, sportscholen en overdekte zwembaden zijn gesloten. 


Vervoer

Het openbaar vervoer is voor 50% van de capaciteit geopend. In het openbaar vervoer en in taxi's is het verplicht om een mondkapje te dragen. 

Prijsvrij doet er alles aan om deze pagina zo up-to-date mogelijk te houden, maar door de snelle veranderingen van de regels kunnen onjuistheden voorkomen. Prijsvrij is niet aansprakelijk of verantwoordelijk voor eventuele onjuistheden. Check altijd voor reservering en vertrek het actuele reisadvies op de website: Buitenlandse Zaken.