JavaScript staat uit in je instellingen. Zet JavaScript aan om gebruik te maken van Prijsvrij.nl.
Reisadvies Kroatië » Maatregelen in Kroatië » Prijsvrij.be

Reisadvies voor Kroatië

Voor het laatst bijgewerkt op 16-04-2021

Wil jij ontdekken hoe mooi Kroatië is met bijzondere landschappen, gigantische watervallen, interessante steden en schattige eilandjes? Dan is het belangrijk om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen rondom het coronavirus in Kroatië. We willen graag dat je weet waar je aan toe bent, dus op deze pagina vind je actuele informatie voor een vakantie naar Kroatië. 

Actueel:

Vanaf 19 april wordt het reisverbod binnen de Europese Unie voor niet-essentiële reizen opgeheven maar er geldt nog steeds een negatief reisadvies voor Kroatië. De kleurcode is aangemerkt als code rood. Dit betekent dat vakanties worden afgeraden door de Belgische overheid.

Zomer 2021 naar Kroatië

We begrijpen dat een vakantie boeken op dit moment onzekerheden met zich mee brengt. Om jou met een gerust(er) hart op vakantie te laten gaan, hebben wij extra garanties aan onze service toegevoegd. Zo bieden wij nu terughaalgarantie en geld terug garantie. Wij zorgen ervoor dat onze klanten weer veilig terug in België komen. Lees hier alle informatie over deze garanties. We zijn hoopvol voor de zomervakantie!

 

De stranden in Kroatië wachten op je...

Top 10 hotels Kroatië

Bekijk de populairste hotels en resorts van Kroatië tijdens de zomervakantie.

Meer weten?

Corona-voucher

Lees hier meer over hoe je kan boeken met de corona-voucher.

 

Buitenlandse Zaken

Check de laatste updates van het Ministerie van Buitenlandse zaken

 

Veelgestelde vragen

Bekijk hier de veelgestelde vragen over geboekte vakanties

Wat zijn de meest gestelde vragen?

Kan ik op vakantie naar Kroatië?

Nee, helaas niet op dit moment. Ook al zijn de grenzen met Kroatië open met stricte beperkingen, er is een negatief reisadvies uitgegeven door Buitenlandse Zaken. Er wordt aangeraden om niet naar Kroatië te reizen. Op onze website kun je ook geen vakantie boeken met vertrek tot eind mei. Je kunt wel gewoon een vakantie boeken voor de rest van het jaar.

Kan ik al een vakantie boeken voor zomer 2021?

Ja, je kan een vakantie boeken naar Kroatië voor de zomervakantie. Om jou te ontzorgen bieden wij naast onze standaard garanties nu ook terughaalgarantie en geld terug garantie. Zo weet je zeker dat je veilig thuis zal komen als je op vliegvakantie naar Kroatië gaat. Daarnaast hebben we tijdelijk geen aanbetaling, wat betekent dat je nu je vakantie kunt boeken, maar je pas 6 weken voor vertrek je vakantie hoeft te betalen. Dit prachtige land wacht op jou!

Op vakantie naar Kroatië, wat is er open?

Tijdens een vakantie in Kroatië zijn de volgende faciliteiten geopend:
 • Niet essentiële winkels: winkels zijn open met beperkingen. Er zijn regels opgesteld waar winkeliers zich aan moeten houden zoals fysieke afstand en handen desinfecteren. Ook is er een alcoholverbod tussen 22:00 en 06:00 uur.
 • Horeca: restaurants, bars en cafés zijn open met alleen buitenservice op het terras. Je kunt ook nog steeds eten bestellen en afhalen.
 • Bioscopen, musea en attracties: deze zijn geopend met beperkingen. Er mogen maximaal 25 personen samenkomen. Ook dien je hier een mondkapje te dragen en moeten de bedrijven om 22:00 uur sluiten.
 • Toeristische accommodaties: hotels, appartementen en andere toeristische accommodaties zijn geopend. Er zijn richtlijnen opgesteld waar de accommodaties zich aan dienen te houden om verspreiding tegen te gaan.
 • Stranden: de stranden zijn geopend, dus je kunt lekker ontspannen aan het strand tijdens je vakantie en genieten van het warme weer wanneer we weer mogen.

Wat zijn de corona maatregelen in Kroatië?

Er worden een aantal maatregelen getroffen om verspreiding tegen te gaan:
 • Het is verplicht om 1,5 meter afstand te houden.
 • Het dragen van een mondkapje is verplicht, uitgezonder voor kinderen tot 2 jaar en specifieke groepen vanwege gezondheidsredenen.
 • Het wordt geadviseerd om groepen en het openbaar vervoer zo veel mogelijk te vermijden.
 • Wanneer de regels niet worden nageleefd kun je een hoge boete riskeren.

Wat moet ik meenemen op vakantie naar Kroatië?

Als je op reis gaat naar Kroatië moet je denken aan de volgende dingen:

 • Negatieve PCR-test

Bij aankomst in Kroatië is het verplicht om een negatieve uitslag van een coronatest (PCR) te laten zien. Deze test mag niet ouder zijn dan 48 uur voor aankomst in Kroatië. Als je bij Prijsvrij een vakantie naar Kroatië hebt geboekt, helpen wij je met het verkrijgen van deze test. Je krijgt hier van ons een e-mail over met verdere informatie. En als je een sneltest hebt gedaan en je blijft langer dan 10 dagen in Kroatië, moet je de test binnen 10 dagen na de datum van afgifte nog een keer herhalen. Of, als je minimaal 14 dagen naar Kroatië gaat, een vaccinatiebewijs bij hebben met 2 COVID-19 vaccinaties, of bij aankomst in Kroatië een PCR of sneltest (op eigen kosten) doet en in zelfisolatie gaat totdat het resultaat negatief is.

Mocht je een test op plaats van bestemming willen afleggen, dan kan dit op de volgende testlocaties in Kroatië.

 • Gezondheidsverklaring België

Je hebt altijd een Belgische gezondheidsverklaring nodig wanneer je op reis gaat naar Kroatië. Deze vind je hier . Je dient dit formulier van te voren uit te printen en mee op reis te nemen.

 • Passenger Locator Form

De overheid van Kroatië raad het aan om een Public Health Passenger Locator Form in te vullen. Dit formulier helpt bij het achterhalen van contacten wanneer er eventuele nieuwe besmettingen zouden worden vastgesteld. Na het invullen van het formulier ontvang je een bevestiging. Je dient deze uit te printen en mee te nemen op reis. Let op: wanneer je met de auto naar Kroatië reist, dien je het formulier op de voorruit te plakken. Dit zorgt voor een gemakkelijkere oversteek over de grens. Het formulier is ook verplicht wanneer je vliegt via Duitsland. Je kunt het formulier vinden op deze website

 • Vliegen van en naar België

Wanneer je terugvliegt van vakantie dien je binnen 48 uur vóór aankomst terug in België een Public Health Passenger Locator Form in te vullen. Ook wanneer je landt op een Nederlandse of Duitse luchthaven, dien je binnen 48 uur vóór aankomst terug in België dit formulier in te vullen. Het formulier kun je hier online invullen. Indien je deze niet invult riskeer je een boete van €250 Meer informatie vind je hier. Bij terugkomst in België moet je in quarantine gaan en je laten testen.

 • Vliegen vanaf Duitsland

Onlangs is het reisadvies van Duitsland aangescherpt, maar je mag nog wel op doorreis in Duitsland zonder beperkingen. Je kunt dus gewoon vliegen vanaf een Duitse luchthaven. Kroatië is ook volgens de Duitse overheid een risico-gebied, dus voor aankomst in Duitsland dien je een Public Health Passenger Locator Form in te vullen. Je kunt deze zogenaamde 'einreiseanmeldung' vinden via deze link.

 • Vliegen vanaf Nederland

Het reisadvies voor Nederland is aangescherpt, maar je mag nog wel op doorreis in Nederland zonder beperkingen. Je kunt dus gewoon vliegen vanaf een Nederlandse luchthaven. Ben je op vakantie geweest naar Kroatië en wil je Nederland weer inreizen? Dan dien je in veel gevallen een negatieve PCR-COVID-19-testuitslag te laten zien, bij aankomst in Nederland per vliegtuig. Dit is een Nederlandse maatregel die is ingesteld om de import en verspreiding van het coronavirus tegen te gaan en geldt ook vakantiegangers.

 • Mondkapjes

Het is op vliegvelden en gedurende de volledige vlucht verplicht om een mondkapje te dragen voor elke reiziger van 6 jaar en ouder. Ook dien je op sommige (openbare) ruimtes een mondkapje te dragen.

Prijsvrij doet er alles aan om deze pagina zo up-to-date mogelijk te houden, maar door de snelle veranderingen van de regels kunnen onjuistheden voorkomen. Prijsvrij is niet aansprakelijk of verantwoordelijk voor eventuele onjuistheden. Check altijd voor reservering en vertrek het actuele reisadvies op de website: Buitenlandse Zaken.