JavaScript staat uit in je instellingen. Zet JavaScript aan om gebruik te maken van Prijsvrij.nl.
Reisadvies Kroatië » Maatregelen in Kroatië » Prijsvrij.be

Top 10 hotels Kroatië

Bekijk de populairste hotels en resorts van Kroatië tijdens je vakantie.

Reisadvies voor Kroatië

Voor het laatst bijgewerkt op 19-10-2021

Wil jij ontdekken hoe mooi Kroatië is met bijzondere landschappen, gigantische watervallen, interessante steden en schattige eilandjes? Dan is het belangrijk om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen rondom het coronavirus in Kroatië. We willen graag dat je weet waar je aan toe bent, dus op deze pagina vind je actuele informatie voor een vakantie naar Kroatië. 

Actueel:

Yaaaay! Je kunt op vakantie naar Kroatië! De kleurcode is groen (en enkele gebieden zijn rood, zie hieronder voor welke gebieden). Er gelden nog steeds een paar maatregelen zoals een negatieve corona test of een bewijs van vaccinatie voordat je vertrekt naar het mooie Kroatië. Ook tijdens je vakantie gelden er maatregels zoals een mondkapje dragen en afstand houden.

Op vakantie naar Kroatië

We begrijpen dat een vakantie boeken op dit moment onzekerheden met zich mee brengt. Om jou met een gerust(er) hart op vakantie te laten gaan, hebben wij extra garanties aan onze service toegevoegd. Zo bieden wij nu terughaalgarantie en geld terug garantie. Wij zorgen ervoor dat onze klanten weer veilig terug in België komen. Lees hier alle informatie over deze garanties.

 

De stranden in Kroatië wachten op je...

Meer weten?

Corona-voucher

Lees hier meer over hoe je kan boeken met de corona-voucher.

 

Buitenlandse Zaken

Check de laatste updates van het Ministerie van Buitenlandse zaken

 

Veelgestelde vragen

Bekijk hier de veelgestelde vragen over geboekte vakanties

Wat zijn de meest gestelde vragen?

Het is mogelijk om op vakantie te gaan naar Kroatië! Let wel op, de volgende gebieden zijn rood en vakanties hiernaartoe worden afgeraden door de Belgische Overheid: Pannonian Kroatië, Adriatic Kroatië (waaronder Split, Rijeka, Zadar, Pula en Šibenik), Zagreb-stad, Grad Zagreb, noord Kroatië en Medimurska.

Daarnaast kunnen er andere regels gelden voor een vakantie met de auto (de COVID-19 test mag niet ouder zijn dan 48 of 72 uur, vergeet daarom niet, als je van plan bent om bijvoorbeeld te overnachten in Duitsland, dat je test dan nog steeds geldig is bij aankomst in Kroatië).

Als je op reis gaat naar Kroatië moet je denken aan de volgende dingen:

 • Mondkapjes

Het is op vliegvelden en gedurende de volledige vlucht verplicht om een mondkapje te dragen voor elke reiziger van 6 jaar en ouder. Ook dien je op sommige (openbare) ruimtes een mondkapje te dragen.

     • Heenreis naar Kroatië

     Bewijs van vaccinatie

     Je mag Kroatië binnen als je een vaccinatiebewijs kunt laten zien die aangeeft dat je volledig (2 dosissen) bent gevaccineerd met een vaccin dat door de EU is goedgekeurd (Pfizer, Moderna, AstraZeneca, Gamaleya of Sinopharm) die niet ouder is dan 270 dagen. Bij wijze van uitzondering, in het geval dat je pas 1 vaccin dosis hebt ontvangen:
     - een bewijs van de enkele dosis niet ouder dan 270 dagen en die je minstens 14 dagen voor je aankomst in Kroatië hebt gekregen.
     - een bewijs van vaccinatie van Pfizer, Moderna of Gamaleya die tussen de 22e en de 42e dag is afgelegd.
     - Voor AstraZeneca geldt tussen de 22e en de 84e dag na de eerste vaccinatie.

     Bewijs van herstel van COVID-19

     - Als je bent hersteld van het virus en een bewijs van een positieve test kunt laten zien die minimaal 11 dagen is en niet ouder dan 180 dagen.
     - Je kunt ook een bewijs van herstel laten zien én een bewijs van je eerste dosis die binnen 8 maanden na het krijgen van het coronavirus is toegediend. Je moet je binnen 270 dagen voordat je aankomt in Kroatië laten inenten met het vaccin.

     Negatieve PCR- of snelle antigeentest

     Ben je niet gevaccineerd bij aankomst of kun je geen bewijs van herstel laten zien dan moet je voor je vertrek naar Kroatië een negatieve coronatest laten zien. De PCR-test mag niet ouder zijn dan 72 uur vóór aankomst in Kroatië en de snelle antigeen test niet ouder dan 48 uur. Kinderen jonger dan 12 jaar zijn vrijgesteld van een test als ze samen reizen met een ouder of voogd die of een negatieve test, of een bewijs van vaccinatie of bewijs van herstel kunnen laten zien. Je kunt het Digitaal Corona Certificaat (DCC) gebruiken om aan te tonen dat je negatief bent getest. Deze kun je aanmaken in de CovidSafeBE app.

     Je kunt ook bij aankomst in Kroatië meteen een PCR- of sneltest (op eigen kosten) doen. Je gaat dan direct in quarantaine en mag deze verlaten zodra het resultaat negatief terug komt. Wij raden het alleen niet aan om een test te doen bij aankomst, maar voor je vertrek naar Kroatië. Je kunt hier een samenvatting vinden van hoe je Kroatië binnen kunt komen.

      Online registratie Kroatië

      De overheid van Kroatië raad aan om een Public Health Passenger Locator Form in te vullen. Dit formulier helpt bij het achterhalen van contacten wanneer er eventuele nieuwe besmettingen zouden worden vastgesteld. Na het invullen van het formulier ontvang je een bevestiging. Je dient deze uit te printen en mee te nemen op reis. Let op: wanneer je met de auto naar Kroatië reist, dien je het formulier op de voorruit te plakken. Dit zorgt voor een gemakkelijkere oversteek over de grens. Het formulier is ook verplicht wanneer je vliegt via Duitsland. Meer informatie over dit formulier vind je hier.

      • Terugreis naar België

      Public Health Passenger Locator Form België

      Wanneer je terugvliegt van vakantie dien je binnen 48 uur vóór aankomst terug in België een Public Health Passenger Locator Form in te vullen (online). Ook wanneer je landt op een Nederlandse of Duitse luchthaven, dien je binnen 48 uur vóór aankomst terug in België dit formulier in te vullen. Meer informatie over het PLF vind je hier.

      Op basis van je antwoorden in het Passenger Location Form wordt beoordeeld of je in quarantaine moet of een testverplichting hebt.

      - Kom je uit een groene of oranje zone? Je hoeft je niet te laten testen en niet in quarantaine.

      - Kom je terug uit een rode zone in de Europese Unie (of uit een rood-niet-EU-land op de witte lijst) en kan je een bewijs van vaccinatie of herstel laten zien? Dan hoef je niet in quarantaine of je te laten testen.

      - Kom je terug uit een rode zone in de Europese Unie (of uit een rood-niet-EU-land op de witte lijst) heb je geen vaccinatie- of herstelbewijs en geen recente PCR-test die niet ouder is dan 72 uur? Dan doe je op dag 1 of 2 een test. Als deze negatief is dan mag je je quarantaine verlaten. Kinderen onder 12 jaar hoeven geen test te doen maar moeten in quarantaine totdat de ouders hun resultaat binnen hebben. 

      -
      Kom je uit een zone buiten de Europese Unie en heb je een vaccinatiebewijs? Dan doe je een test op dag 1 of 2 en mag je je quarantaine verlaten als het resultaat negatief is. Kan je geen vaccinatiebewijs laten zien dan ga je verplicht 10 dagen in quarantaine. Je kunt op dag 1 en dag 7 een coronatest af leggen. De quarantaine kan worden verkort als de 2e test op dag 7 negatief is. Deze quarantaine en testen zijn verplicht. Je riskeert een boete van minimaal 250 euro bij niet naleving van deze verplichting.

      • Vliegen vanaf Duitsland

      Vliegen vanaf Duitsland naar je vakantiebestemming? Dat is gewoon mogelijk. Voor je vlucht naar en van Duitsland hoef je jezelf niet te registeren (mits je in een hoogrisicogebied was) en is een negatieve test alleen verplicht als je niet bent gevaccineerd of geen bewijs van herstel kunt laten zien (geldt voor alle reizigers vanaf 12 jaar). Wij raden aan om een coronabewijs bij te hebben. Voordat je van een Duitse luchthaven vliegt, kijk dan even vanaf welke luchthaven je vertrekt en wat de maatregelen op bijvoorbeeld Dusseldorf, Weeze en Keulen zijn.

      • Vliegen vanaf Nederland

      Ben je op vakantie geweest naar Kroatië via een Nederlandse luchthaven en wil je Nederland weer inreizen? Dan dien je een coronabewijs te laten zien bij aankomst in Nederland. Let op: Nederland hanteert een andere definitie bij de kleurcodes van de reisadviezen en wellicht ook andere inreisbeperkingen. Controleer daarom altijd op de website van de Nederlandse overheid wat van toepassing is voor jouw vakantie.

      Veel luchtvaartmaatschappijen vragen je om een gezondheidsverklaring in te vullen. Deze krijg je vaak aangereikt op het vliegveld, maar Prijsvrij raadt aan om deze alvast in te vullen voor je thuis vertrekt om vertraging te voorkomen. Gezondheidsverklaring downloaden doe je via deze link. Bekijk ook de maatregelen voor de luchthaven waar jij vandaan vliegt zoals Schiphol, Eindhoven of Rotterdam.

      Er worden een aantal maatregelen getroffen om verspreiding tegen te gaan:

      • Het is verplicht om 1,5 meter afstand te houden, buiten is dit 2 meter.
      • Het dragen van een mondkapje binnen is verplicht, uitgezonderd voor kinderen tot 2 jaar en specifieke groepen vanwege gezondheidsredenen.
      • Het wordt geadviseerd om groepen en het openbaar vervoer zo veel mogelijk te vermijden.
      • Wanneer de regels niet worden nageleefd kun je een hoge boete riskeren.

      Tijdens een vakantie in Kroatië zijn de volgende faciliteiten geopend:

      • Winkels: alle winkels zijn open met beperkingen. Er zijn regels opgesteld waar winkeliers zich aan moeten houden zoals fysieke afstand en handen desinfecteren. Ook is er een alcoholverbod tussen 24.00 en 06.00 uur.

      • Horeca: de meeste bars, cafés en clubs zijn weer open! Restaurants en bakkerijen mogen binnen en buiten open tot 24.00 uur service aanbieden. Ook casino's zijn weer open tot middernacht.

      • Bioscopen, musea en attracties: deze zijn geopend met beperkingen. Ook dien je hier een mondkapje te dragen en moeten de bedrijven om 23.00 uur sluiten.

      • Toeristische accommodaties: hotels, appartementen en andere toeristische accommodaties zijn (deels) geopend. Er zijn richtlijnen opgesteld waar de accommodaties zich aan dienen te houden om verspreiding tegen te gaan.

      • Stranden: de stranden zijn geopend, dus je kunt lekker ontspannen aan het strand tijdens je vakantie en genieten van het warme weer wanneer we weer mogen. Wel zijn er nog steeds beperkingen aanwezig, zoals afstand houden.

      Prijsvrij doet er alles aan om deze pagina zo up-to-date mogelijk te houden, maar door de snelle veranderingen van de regels kunnen onjuistheden voorkomen. Prijsvrij is niet aansprakelijk of verantwoordelijk voor eventuele onjuistheden. Check altijd voor reservering en vertrek het actuele reisadvies op de website: Buitenlandse Zaken.