JavaScript staat uit in je instellingen. Zet JavaScript aan om gebruik te maken van Prijsvrij.be.
Reisadvies Kroatië » Maatregelen in Kroatië » Prijsvrij.be

Top 10 hotels Kroatië

Bekijk de populairste hotels en resorts van Kroatië tijdens je vakantie.

Exclusief bijdragen SGR en Calamiteitenfonds: € 12,50 per boeking. Eventueel ter plaatse te betalen kosten staan in de beschrijving van de accommodatie

Reisadvies voor Kroatië

Voor het laatst bijgewerkt op 28-03-2023

Wil jij ontdekken hoe mooi Kroatië is met bijzondere landschappen, gigantische watervallen, interessante steden en schattige eilandjes? Dan is het belangrijk om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen rondom het coronavirus in Kroatië. We willen graag dat je weet waar je aan toe bent, dus op deze pagina vind je actuele informatie voor een vakantie naar Kroatië. 

Actueel:

Yaaaay! Je kunt op vakantie naar Kroatië! Je hoeft bij aankomst in Kroatië geen coronabewijs (vaccinatie-, herstel-, of testbewijs) meer te laten zien. Ook bij terugkomst in België hoef je geen coronabewijs te laten zien.

Op vakantie naar Kroatië

We begrijpen dat een vakantie boeken op dit moment onzekerheden met zich mee brengt. Om jou met een gerust(er) hart op vakantie te laten gaan, hebben wij extra garanties aan onze service toegevoegd. Zo bieden wij nu terughaalgarantie en geld terug garantie. Wij zorgen ervoor dat onze klanten weer veilig terug in België komen. Lees hier alle informatie over deze garanties. De stranden in Kroatië wachten op je...

Meer weten?

Praktische info Kroatië

Lees alles over valuta, visa en andere handige reisinformatie.

 

Buitenlandse Zaken

Check de laatste updates van het Ministerie van Buitenlandse zaken

 

Veelgestelde vragen

Bekijk hier de veelgestelde vragen over geboekte vakanties

Wat zijn de meest gestelde vragen?

Het is mogelijk om op vakantie te gaan naar Kroatië! Het land heeft alle covid-19 maatregelen afgeschaft. Je hoort alleen nog mondkapjes in zorginstellingen te dragen. Check nu meteen onze aanbiedingen en regel je vakantie. 

Ga je binnenkort op vakantie naar Kroatië, dan is dit wat je nodig hebt:

 • Heenreis naar Kroatië 

Alle reizigers die uit Europa komen hoeven bij aankomst geen bewijs meer te laten zien.

  • Terugreis naar België

  Bij aankomst in België hoef je geen geldig coronabewijs (vaccinatie-, herstel-, of testbewijs) meer te laten zien. Er gelden enkel nog maatregelen voor reizigers die uit een land met een heel hoog risico (terug)komen. Er zijn momenteel geen landen met een heel hoog risico. Maar omdat het reisadvies regelmatig wijzigt, adviseren we je om dit goed in de gaten te blijven houden.

  • Vliegen vanaf België

  Je hoeft bij vertrek vanaf een Belgische luchthaven geen coronabewijs te laten zien. Maar heb je wel een bewijs nodig voor je eindbestemming, zorg er dan voor dat je je coronabewijs al bij je hebt voordat je vliegt vanaf België.

  • Vliegen vanaf Duitsland

  Wil je vliegen vanaf een Duitse luchthaven? Dan heb je voor de heen- en terugvlucht geen coronabewijs nodig. Omdat het reisadvies regelmatig wijzigt, raden wij je aan om vooraf het reisadvies van je eindbestemming te checken via de website van de Duitse overheid.

  • Vliegen vanaf Nederland

  Ben je op vakantie geweest naar Kroatië en wil je Nederland weer inreizen? Dan kan dat zeker! Je hoeft geen coronabewijs of gezondheidsverklaring te laten zien. Ook is de zelftest bij terugkomst in Nederland niet meer nodig.

  Er worden enkele maatregelen getroffen om verspreiding tegen te gaan:

  Mondkapjes zijn alleen nog verplicht in gezondheidsinstellingen en het openbaar vervoer. Dit geldt ook voor luchthavens. In kantoren waar je geen 2 meter afstand kunt houden wordt het aangeraden om een mondkapje te dragen.

  Het openbare leven in Kroatië is zo goed als open! Zo kun je winkelen, borrelen, uit eten, bezienswaardigheden ontdekken en ontspannen op het strand.

  Prijsvrij doet er alles aan om deze pagina zo up-to-date mogelijk te houden, maar door de snelle veranderingen van de regels kunnen onjuistheden voorkomen. Prijsvrij is niet aansprakelijk of verantwoordelijk voor eventuele onjuistheden. Check altijd voor reservering en vertrek het actuele reisadvies op de website: Buitenlandse Zaken.