JavaScript staat uit in je instellingen. Zet JavaScript aan om gebruik te maken van Prijsvrij.nl.
Coronatest » Vakantiebestemmingen PCR-test nodig » Prijsvrij.be

Zoek Vakanties

Reisgezelschap
Bestemming
Vertrekdatum
Reisduur
Vervoerstype
Zoek vakanties

PCR-test voor je vakantie

Voor het laatst bijgewerkt op 31-03-2021

Voor een aantal bestemmingen dien je vóór vertrek een coronatest af te nemen. De testuitslag die aantoont dat je gezond bent dien je op het vliegveld bij aankomst op bestemming te laten zien.


Je kunt deze coronatest laten afnemen bij uw eigen huisarts of een laboratorium. Hiervoor dien je zelf contact op te nemen met uw huisarts of verschillende commerciële organisaties in België. Belangrijk is dat u een PCR-test laat afnemen waarbij je een gezondheidsverklaring ontvangt zodat je deze kunt laten zien bij aankomst op de bestemming. Je ontvangt ongeveer 2 weken voor vertrek een e-mail met verdere informatie over de coronatest.

Eigen verantwoordelijkheid
Zonder negatief testresultaat kun je geweigerd worden op de vlucht en kun je niet op vakantie. Het is de verantwoordelijkheid van jou als reiziger om te zorgen dat jij in het bezit bent van een negatieve testuitslag en de benodigde formulieren voor je naar één van deze bestemmingen vertrekt. Prijsvrij is niet aansprakelijk voor het niet kunnen doorgaan van de vakantie vanwege het ontbreken van een negatieve testuitslag.


Door deze testen ben je er zeker van dat iedereen in het vliegtuig in het bezit is van een negatieve test uitslag. En kun jij extra veilig op reis! 

Meer weten?

Corona-voucher

Hoe kan ik boeken met voucher?

Buitenlandse Zaken

Check de laatste updates van het Ministerie van Buitenlandse zaken

 

Veelgestelde vragen

Bekijk hier de veelgestelde vragen over geboekte vakanties

 

Prijsvrij doet er alles aan om iedereen te helpen bij het verkrijgen van de benodigde testresultaten om naar een bestemming af te reizen. Echter is Prijsvrij niet verantwoordelijk voor het (tijdig) verkrijgen van de juiste gezondheidsdocumenten. 

Welke vragen komen het meest voor?

Wat is een PCR-test?

Dit is de coronatest die je aflegt om te achterhalen of je het coronavirus hebt. Deze test wordt afgenomen door middel van een keel- en neusswab met een speciaal wattenstaafje. De swab wordt vervolgens in een lab getest en voorzien van een unieke barcode om te achterhalen welke test bij welke persoon hoort.

Wat kost de PCR-test?

In België kost een corona PCR test ongeveer €46. Deze kosten worden niet vergoed door Prijsvrij.

Hoe kan ik een afspraak maken voor een PCR-test?

Je kunt je in België laten testen bij je eigen huisarts of een laboratorium. Hiervoor dien je zelf contact op te nemen met jouw huisarts of een laboratorium in België. Belangrijk is dat je een PCR-test laat afnemen waarbij je een gezondheidsverklaring ontvangt zodat je deze kunt laten zien bij aankomst op de bestemming.

Vanaf welke leeftijd moeten kinderen zich laten testen?

Griekenland Vanaf 10 jaar
Curacao Vanaf 0 jaar
Aruba Vanaf 15 jaar
Egypte Vanaf 6 jaar
Marokko Vanaf 12 jaar
Duitsland Vanaf 0 jaar
Thailand Vanaf 0 jaar
Dubai Vanaf 12 jaar
Cyprus Vanaf 12 jaar
Azoren Vanaf 6 jaar
Madeira Vanaf 12 jaar
Italië Vanaf 0 jaar
Spanje Vanaf 6 jaar
Canarische Eilanden Vanaf 6 jaar